Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа ние зборуваме тука, да укажеме на човекот, маж и жена, дека е рамноправен со се во природата и има огромна одговорност!
Убаво! Но, касно стигна Хепта на Марково поле, отприлика 2000г!:)

Преубаво.
Мораше стариот еон да си го заврши своето, за да може да почне новиот еон за човештвото.
Некои работи не се брзаат бидејќи така би одговарало на човекот.
Се се одбива како што треба...

Дедо ми е тврдокорен атеист со надеж дека ќе се врати социјализмот пред да умре.

Многу нешта имам прочитано дека ми забранува твојата вера што сакам да ги правам, па залудно е да читам. Пример Јога :)
А, неговиот татко, дедо...(чукни ја главата!).
Неписменко, првин себе “прочитај се“, па јога(никој не ти брани, ниту може да ти забрани), оди со ред( и јогинот така прави, своето па христијанството,...), нека не те лажат 20те години, времето лета, додека “одглавиш“ од телема веќе си сторил 50ка.:)

А, неговиот татко, дедо...(чукни ја главата!).
Неписменко, првин себе “прочитај се“, па јога(никој не ти брани, ниту може да ти забрани), оди со ред( и јогинот така прави, своето па христијанството,...), нека не те лажат 20те години, времето лета, додека “одглавиш“ од телема веќе си сторил 50ка.:)

Јогата е прекрасен метод да се спознаеш ,,прочиташ себе", а за другото што го кажа не знам што да додадам на волку арогантен коментар. Не би сакал да го хранам злото уште повеќе, а не би можел да ви помогнам со тоа што живи се јадете што молитвите ваши за мене не сторија ништо во врска со тоа повеќе да го сакам христијанството одколку Телема!

Поправи се, колку повеќе ми зборуваш на ова ниво толку повеќе сум свесен какво беше христијанството. ,,Чукни се по глава", ,,ќе одиш во пеколот", ,,никој не ти брани ама Исус се гнаси од тоа".

П.С - мојот пра дедо пак бил уште по тврдокорен атеист Кондурџија кој го заработувал својот леб во работилница, а не преку молитви.

Преубаво.
Мораше стариот еон да си го заврши своето, за да може да почне новиот еон за човештвото.
Некои работи не се брзаат бидејќи така би одговарало на човекот.
Се се одбива како што треба...
По вашиот еон кој доаѓа(веќе “мирисате“ на старо):)?[DOUBLEPOST=1465311618][/DOUBLEPOST]
Јогата е прекрасен метод да се спознаеш ,,прочиташ себе", а за другото што го кажа не знам што да додадам на волку арогантен коментар. Не би сакал да го хранам злото уште повеќе, а не би можел да ви помогнам со тоа што живи се јадете што молитвите ваши за мене не сторија ништо во врска со тоа повеќе да го сакам христијанството одколку Телема!

Поправи се, колку повеќе ми зборуваш на ова ниво толку повеќе сум свесен какво беше христијанството. ,,Чукни се по глава", ,,ќе одиш во пеколот", ,,никој не ти брани ама Исус се гнаси од тоа".

П.С - мојот пра дедо пак бил уште по тврдокорен атеист Кондурџија кој го заработувал својот леб во работилница, а не преку молитви.
Ова е принцип, „родител-дете-воспитно-хранливо“, нема никаква злоба, напротив, не биди без корен, не си од марс!
П.С. Е, баш тој “Кондураџија“ произведуваше култура, „Слобода или Смрт“! Топло ти препорачувам да ја проанализираш оваа философија на живеење, можеби ќе научиш да се почитуваш „кој си“(најмил малечок мој).:)

Последно уредено:
По вашиот еон кој доаѓа(веќе “мирисате“ на старо):)?[DOUBLEPOST=1465311618][/DOUBLEPOST]
Ова е принцип, „родител-дете-воспитно-хранливо“, нема никаква злоба, напротив, не биди без корен, не си од марс!
П.С. Е, баш тој “Кондураџија“ произведуваше култура, „Слобода или Смрт“! Топло ти препорачувам да ја проанализираш оваа философија на живеење, можеби ќе научиш да се почитуваш „кој си“(најмил малечок мој).:)

Ех сега, ладно па топло. Не се секирај Исус што гледа како пишуваш, во споредба со другите гревови тоа ова е ептен малку. Не мораш да се умилкуваш...

Јас баш таа филозофија ја проучувам преку Телема, само Телемата налага и Слобода и Живот, плус Светлина и Љубов. Не ме интересираат сенките на христијанството и неговите умирачки потенцијали, почнувајќи од богот нивни, па секој друг човек на Земјата!

Сите учења ги читаш, а за дедовата ти вера ова ли исповедаш?! Неписменко!
Оди брзо кај дедоти да ти ги вцрви ушињата, место мене!:anco:
Повторно истото....како расипана плоча да читам. Што правиме со тоа дека "Дедовата" вера била паганизмот? Зошто ти ја отфрли верата на твоите предци?
И друга работа - Како може да наследуваш вера?! Дали си свесен дека човек што по автоматизам мора да верува во исто што и сите други е еквивалент на робот - машина, хардвер на кој му се инсталира програма, софтвер. Тоа не е карактеристика на индивидуа, на човек што самостојно може да носи одлуки и да биде личност, туку модел - безлично пионче на кое религијата, нацијата и традицијата му се супститут за идентитет.

По вашиот еон кој доаѓа(веќе “мирисате“ на старо):)?
Овој еон е сеуште млад (ако погледнеме дека еоните траат нешто повеќе од 20 векови мерено според човечки стандарди) за да се заморуваме „што доаѓа“... додека замине... многу работи ќе поминат ;)
Не се плашиме од „крајот на светот“ како вие што го разбравте вашиот крај преплашени дека се ќе исчезне.
Детско размислување од ваша страна...

Пишува за еонот кој што доаѓа „после нас“ во „Книгата на Законот“, исто и во Liber CCCCXVIII.
Немам што да додадам.

Ете ја големата лага на Оној на Западот!

„I turned me to the West and there was a great Bull; White with horns of White and Black and Gold. His mouth was scarlet and his eyes as Sapphire stones. With a great sword he shore the skies asunder, and amid the silver flashes of the steel grew lightnings and deep clouds of Indigo.

He spake:
It is finished! My mother hath unveiled herself!
My sister hath violated herself! The life of things hath disclosed its Mystery.
The work of the Moon is done! Motion is ended for ever!
Clipped are the eagle's wings: but my Shoulders have not lost their strength.

I heard a Great Voice from above crying:
Thou liest! For the Volatile hath indeed fixed itself; but it hath arisen above thy sight. The World is desert: but the Abodes of the House of my Father are peopled; and His Throne is crusted over with white Brilliant Stars, a lustre of bright gems.

In the North is a Man upon a Great Horse, having a Scourge and Balances in his hand (or a long spear glitters at his back or in his hand). He is clothed in black velvet and his face is stern and terrible.

He spake saying: I have judged! It is the end: the gate of the beginning. Look in the Beneath and thou shalt see a new world!
--- The Vision and The Voice

Нема што да зборуваме за тоа кога имаме толку многу за работа во светот сега...

П.С. Ако погледнете ќе видите дека Liber 418 е во Класа AB. За класите на книги може да погледнете тука.

Ех сега, ладно па топло. Не се секирај Исус што гледа како пишуваш, во споредба со другите гревови тоа ова е ептен малку. Не мораш да се умилкуваш...

Јас баш таа филозофија ја проучувам преку Телема, само Телемата налага и Слобода и Живот, плус Светлина и Љубов. Не ме интересираат сенките на христијанството и неговите умирачки потенцијали, почнувајќи од богот нивни, па секој друг човек на Земјата!
Сигурен ли си дека дедоти бил кондураџија или пак си на Хепта(не ми збориш од себе, некој мите прелагал):cautious:?

Повторно истото....како расипана плоча да читам. Што правиме со тоа дека "Дедовата" вера била паганизмот? Зошто ти ја отфрли вератамна твоите предци? И друга работа - Како може да наследуваш вера?! Дали си свесен дека чобек што по автоматизам мора да верува во исто што и сите други е еквивалент на робот - машина, хардвер на кој му се инсталира програма, софтвер. Тоа не е карактеристика на индивидуа, на човек што самостојно може да носи одлуки и да биде личност, туку модел - безлично пионче на кое религијата, нацијата и традицијата му се супститут за идентитет.
Ти, да не ги лажеш децата, а и себеси, елементарната култура е општоважечка!:rolleyes:

Сигурен ли си дека дедоти бил кондураџија или пак си на Хепта(не ми збориш од себе, некој мите прелагал):cautious:?

Ти, да не ги лажеш децата, а и себеси, елементарната култура е општоважечка!:rolleyes:

Леле што се неизнакажа човек. :)
Само остави ги другите да го живеат својот живот, а најдобро можеш да го постигнеш тоа пак гледајќи си го својот.

Јас искрено во реалност избегнувам луѓе со ограничени сфаќања за животот, а уште од мал ме чуделе оние со такви ставови. Едноставно, програмирани.

:facepalm: Потече со културава! Секогаш кога нема што да кажеш, "културата" ти е сламката за која се фаќаш. Што не ти чини овој пат? Предците твои биле пагани, зошто ја отфрли верата нивна?

Нема што да зборуваме за тоа кога имаме толку многу за работа во светот сега...

П.С. Ако погледнете ќе видите дека Liber 418 е во Класа AB. За класите на книги може да погледнете тука.
Нема време за разговор, само работа! Шо би рекол Дарвин: `да еволуираме во луѓе`!;)[DOUBLEPOST=1465312776][/DOUBLEPOST]
:facepalm: Потече со културава! Секогаш кога нема што да кажеш, "културата" ти е сламката за која се фаќаш. Што не ти чини овој пат? Предците твои биле пагани, зошто ја отфрли верата нивна?
Шо да праиш,и ја ко Мишел Фуко!:cool:

Се нема време за дрдорења за работи кои ќе бидат многу далеку во иднината...
Сега ќе се занимаваме со човештвото и да се обидеме секој да може да биде најдоброто што може, тука на Земјата, сега - не после некаква смрт итн итн...
Нормално, ќе пробаме да разјасниме дека Гревот на стариот еон, треба да остане таму заедно со сите оние кои мислат дека се грешни, дека се бедни по дух и останати ниски размисли за себе си заради чудната всадена идеја дека така ќе бидат позитивно осудуени од умирачкиот бог на Западот и ќе скапат живеејќи среќно откако ќе умрат ;)

Зошто Гревот да остане заедно со стариот бог? Бидејќи „Зборот на Гревот е Ограничување“ во новиот еон. Затоа.

Повторно истото....како расипана плоча да читам. Што правиме со тоа дека "Дедовата" вера била паганизмот? Зошто ти ја отфрли верата на твоите предци?

Oд истите причини зошто домородците од селото Хауменибук ја отфрлиле верата на нивните предци и го прифатиле Православието.

Како је муслиман постао православни архимандрит

Се нема време за дрдорења за работи кои ќе бидат многу далеку во иднината...
Сега ќе се занимаваме со човештвото и да се обидеме секој да може да биде најдоброто што може, тука на Земјата, сега - не после некаква смрт итн итн...
Нормално, ќе пробаме да разјасниме дека Гревот на стариот еон, треба да остане таму заедно со сите оние кои мислат дека се грешни, дека се бедни по дух и останати ниски размисли за себе си заради чудната всадена идеја дека така ќе бидат позитивно осудуени од умирачкиот бог на Западот и ќе скапат живеејќи среќно откако ќе умрат ;)

Зошто Гревот да остане заедно со стариот бог? Бидејќи „Зборот на Гревот е Ограничување“ во новиот еон. Затоа.
Кај си видел поголеми работници против “Гревот“ од христијаните!:rolleyes:
Бидете благодарни, и со Господ напред, Ви посакувам Вечност!:love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom