Ај па и вие не се губите. Одма го праќате на доктор пошто не сте имале мака со нашиве ортопеди.
И мене прва варијанта ми е местење при вакви изместување кај „местач“ отколку кај доктор за кои треба да чекам ред, да се расправам со баби пред ординација за да ми препише докторот нешто за болка, снимка и мраз на колено. Нашиве ортопоеди се мизерија и врска немаат од тоа што го работат, работат шаблонски и поголем дел од слуачите не ни приметуваат ситни повреди, гледаат на снимка во ред е у глобала и те праќа дома со мраз.
Колку за споредба имам вода во колено веќе 7 години и ниту еден ортопед, доктор, специјалист, Боро Илиев, Шинка и курци палци во Македонија не знае што ми е. Коленото на снимка е во ред и нивна препорака им е „не трчај, кога ќе ти се подуе дојди ќе ја вадиме водата со шприц и ставај мраз.“
Да, толку се писмени све им ебам.
На дечкото капачето му се изместило алооо!
Нормално дека треба да посети доктор.
А,а ко ти си имаш мака со ортопеди, еве јас си немав.
А, за вода во колено нема друг лек освен или да ставаш мраз или шприцот. Мене ми ги дадоја двете варијанти, сум седела по цели денови со мраз на ногата, немав осет шо се вика, ама не видов шприц битно.
И не споредувај ортопед со местач.
Шо ако местачот ја поебе работата? После одма по лекари цмиздрите, па како тоа не знаеле да работат.
Тоа е исто ко баба Рада шо ги советуваше овие по телевизииве, па напраја триста проблеми (ќе ја спомнам и мајка ми со билките во уше шо ги ставаше) и после трчај на лекар со триста инфекции накачени.
Не викам дека сите доктори се доктори, ама попрво за некој проблем би отишла на лекар, отколку кај некој местач.
И сам знаеш колку случаеви има кога отишле на местачи со истегнати лигаменти и им ги скинале пошо нели знаат. Или со пукната коска, па ја докршиле.
Мислев дека е шинато, затоа отидов таму, секогаш кога и да ми се случи слична повреда таму одам оти отсекогаш ми помогнала.
Капачето ти се измести, ти мислиш шинато ти е коленото.
Дајте бе малку мозок уклучите.