Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Da no do koga ke cekame? Ovaa preminuva vo bezizlezna situacija. Lugeto od april 2015 se pred nas od april 2013. I pred nas ke zemat grazdanstvo. Neki po koj zakon si pocnal po toj treba da teras. Zosto koga nie podnesovme bese samo so pisuvanje na list, bez dokumenti. Ne go izmislivme nie toa tuku tie taka baraa. Sto taka pocnavme taka trebase i da zavrsime. Trebase da dobieme odgovor pred 1 god pominaa 3. I uste neznameme kade sme. A ocigledno deka i nim ne i e mnogu gajle posto prodolzuvaat so istatta politika na ignoriranje.

е тука чекав некого,,,епа бате и јас истите зборови ги реков кога ме прекратија во 14 та јас почнав по стар закон и по стариот требаше да завршам,мој пријател подаде крај јули 2012 а јас септември 2012 тој зеде јас не,,несум правник но мислам така требаше да биде,,оној што почнал со стариот закон да заврши процедура со стариот закон..,
[DOUBLEPOST=1465223272][/DOUBLEPOST]
Maleeee....A koga bese Sofija?
мислам април

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Од истиот клуб сме, но, морам да Ве корегирам, и те како им е гајле и прават се да ни помогнат. Само малку трпение и наскоро се ќе биде решено во најпозитивна смисла.[DOUBLEPOST=1465209963][/DOUBLEPOST]
А зарем посредниците треба беспари да работат?
Чуден народ, секој треба да си го наплати трудот. Луѓето по светот не дека не знаат или немаат пријатели да им завршат некоја работа. Они намерно плаќаат само за да си ја дозволи важноста, чувството на сам себе како успех, моќ и личност. Сака да го возат, плаќа шофер!
Е никој не работи за џабе!

А сосема друга работа е што има меѓу нив и преваранти. Му дадеш пари и после тоа гнигде го нема да ти одговори на телефон. Имав еден таков посредник. А ја господин, унапред платено, све!
Treba da se izrazuvam pootvoreno da bidam sfaten,znaci ovaka VO POSLEDNIOT DEL E SPOMNATA SHEMATA PREKU KOJA ONIE KOI SE NAREKUVAAT POSREDNICI KE IZVLEKUVAAT POVTORNO PARI.[DOUBLEPOST=1465224243][/DOUBLEPOST]
Од истиот клуб сме, но, морам да Ве корегирам, и те како им е гајле и прават се да ни помогнат. Само малку трпение и наскоро се ќе биде решено во најпозитивна смисла.[DOUBLEPOST=1465209963][/DOUBLEPOST]
А зарем посредниците треба беспари да работат?
Чуден народ, секој треба да си го наплати трудот. Луѓето по светот не дека не знаат или немаат пријатели да им завршат некоја работа. Они намерно плаќаат само за да си ја дозволи важноста, чувството на сам себе како успех, моќ и личност. Сака да го возат, плаќа шофер!
Е никој не работи за џабе!

А сосема друга работа е што има меѓу нив и преваранти. Му дадеш пари и после тоа гнигде го нема да ти одговори на телефон. Имав еден таков посредник. А ја господин, унапред платено, све!
Treba da se izrazuvam pootvoreno da bidam sfaten,znaci ovaka VO POSLEDNIOT DEL E SPOMNATA SHEMATA PREKU KOJA ONIE KOI SE NAREKUVAAT POSREDNICI KE IZVLEKUVAAT POVTORNO PARI.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
denes mi vratija mejl za mojot PIN
i ova mi iskaca na stranata
Образувана преписка N:9**/2016/04.02.2016 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
dobro/loso?

Член од
5 јуни 2016
Мислења
3
Поени од реакции
9
Luge vo Sofija sum. Podnesov molba bidejki sum prekratena, i mi dadoa novo brojce. I nisto poveke ne sakaa da mi odgovorat. Taa ne mi ni objasni kak sto da go proveruvam. Go proveruvam tamu kade sto pisuva po konzulski pat mi pisuva deka greska broj. Ludnica e tamu ako ne bese bratucetkami da zboruvase bugarski lele ne te shishaat od kaj si. Pasosi se frlaat, ludnica ludnica.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Treba da se izrazuvam pootvoreno da bidam sfaten,znaci ovaka VO POSLEDNIOT DEL E SPOMNATA SHEMATA PREKU KOJA ONIE KOI SE NAREKUVAAT POSREDNICI KE IZVLEKUVAAT POVTORNO PARI.[DOUBLEPOST=1465224243][/DOUBLEPOST]
Treba da se izrazuvam pootvoreno da bidam sfaten,znaci ovaka VO POSLEDNIOT DEL E SPOMNATA SHEMATA PREKU KOJA ONIE KOI SE NAREKUVAAT POSREDNICI KE IZVLEKUVAAT POVTORNO PARI.
Икоментирав апропо текст-линк што беше постиран и демек посредниците заработувале за своите услуги и тоа на таа и личело тоа на мафијашка работа. Кога оди на фризер на фениранње исто и тамо дава пари, ама не значи дека двете се мафијашки?.

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Luge vo Sofija sum. Podnesov molba bidejki sum prekratena, i mi dadoa novo brojce. I nisto poveke ne sakaa da mi odgovorat. Taa ne mi ni objasni kak sto da go proveruvam. Go proveruvam tamu kade sto pisuva po konzulski pat mi pisuva deka greska broj. Ludnica e tamu ako ne bese bratucetkami da zboruvase bugarski lele ne te shishaat od kaj si. Pasosi se frlaat, ludnica ludnica.
hahahah se snajde so permutacija

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Какви документи однесе за прекратена преписка? Ако си прекратена постапката мора од почеток да се почне. Ретко кој од прекратена е вратен во процесот

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Какви документи однесе за прекратена преписка? Ако си прекратена постапката мора од почеток да се почне. Ретко кој од прекратена е вратен во процесот[/quote
Ova e sosema druga situacija....
Ne se vrateni zasto se nepodobni od kriminalen ili druga pricina za RB.

Член од
5 јуни 2016
Мислења
3
Поени од реакции
9
Какви документи однесе за прекратена преписка? Ако си прекратена постапката мора од почеток да се почне. Ретко кој од прекратена е вратен во процесот

Eve ti odgovori Walkmen na moe mesto. Od situacija do situacija ima razlika.
I napisav molba, ne poddadov dokumenti,objasniv na kratko i jasno :)

Член од
7 октомври 2015
Мислења
34
Поени од реакции
56
имам прашање шо другар ми го мачи, девојка му има бг пасош и сега ако се регистрираа во бугарија а тој е во процедура за бг пасош од 2014, дали би му излегол пасошот побрзо и сигурно????

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
имам прашање шо другар ми го мачи, девојка му има бг пасош и сега ако се регистрираа во бугарија а тој е во процедура за бг пасош од 2014, дали би му излегол пасошот побрзо и сигурно????
mislam deka e 3 ili 5 godini posle registriranje so bg drzavjanin vo bugarija. da ti sleduva pasos.
najverojatno pobrzo kje mu iskoci pasosot po negovata procedura,nego li od vencavkata vo bg.

Член од
5 јуни 2016
Мислења
3
Поени од реакции
9

Da druze, pobrzo e. Moi poznanici taka napravija.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom