Пример 10 години живееш вонбрачно со партнерот, после кај 11та се венчате и некаде кај 12та се менуваат? Ондак имаат закоравен глуп ум. Бракот е буквално договор. Исто ко купопродажен, договор за дар, за доживотна издршка. Ако на некој му менува нешто едно писуче ондак да си посети психијатар. И вонбачен живот е исто со брачен само што немате потпишано. Што значи ако ептен не се согласувате за начинот на живот нема да трошите пари по адвокати и судови. Јез да на мене ми одговара да се венчаат па за 6 месеци разведуваат, повеќе работа и пари за нас.
Ако мислат во вонбрачниот живот на последиците од детето, односно се свесни, нема да дојде до тоа. Факт е тоа дека детето е голема обврска и трошок, па да му ебам мајката или не го праи/раѓај ако не можеш товарот да го носиш или најди си компромис и прифати дека тоа е така и не се расправај со партнерот, сами сте се согласиле на тоа.
И не може да се меша државата у толку приватни сензибилни односи, ме боли мене патка дали ќе живеат претходно заедно или не, нивна ствар. Ако сакаш можеш само за себе да си воведеш „обавезително едногодишно пробно живеење“.