Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Море смугре, ти мене ќе ме учиш каква е состојбата во Битола?? Лицето на двојче несакат на сон да му го видат. Преголем е гневот на битолчани, најголемите вмровци се крајно разочарани од Груевски и Дпмне. Битола повеќе не е вмровски град, помирисе со тоа.
Можеш да ми попуваш за др места, ама за Битола не. Знам како диши.
Со битолчани неможи да се манипулира, или си, или не си. Современи модерни луѓе, лагите на куририте ни малце не поминуваат, јас тоа ти го гарантирам.

А дека нема поддршка, исто така можеш да шириш на луѓето од твојот штаб.
Од крај до крај на шеталиште, под услови на друг режим (Да,да убаво прочита). Многу не излегуваат и останауваат дома поради стравување за своите работни места, што незначи дека нема да излезат тогаш кога е најпотребно.
и кога ќе биде најпотребно?
проблемот е што протестите се организирани од СДСМ, а народот не гледа спас во СДСМ. Не нудат никаков излез од кризата и подобра иднина за Македонија.
На нив важно им е само да влезат во влада и ништо друго.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
проблемот е што протестите се организирани од СДСМ, а народот не гледа спас во СДСМ. Не нудат никаков излез од кризата и подобра иднина за Македонија.
Јас колку што сум информиран досега, од понеделник СДСМ ќе излези со конкретни мерки за излез од
кризата. Па да видиме што точно ќе соодржи тоа.

И не е точно дека Сдсм ги организира протестите. Протестите се од двж. #протестирам.

Убаво би било да се информирате пред да напишете некоја глупост.

Последно уредено:

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Извини вака, без никаква намера да те навредам, али зошто протестите се организирани од СДСМ? Зарем не може да обичниот човек да му е преку глава од моменталната состојба? Тоа што они се китат со туѓи перја е нивна работа. Зошто мора да постои етикета ако не си со нив против нив си, било за едните било за другите. Преку курац и од тие и од тие, али народот моментално протестира против ова што моментално ни се дешава. Факт е дека не ни е убаво, оти од убаво никој не бега. Партија како партија ќе проба да си ја заврти водата накај својата воденица, демек обратно да беше, ВМРО поштени ќе беа и ќе седеа настрана. Исти гомна се и тие и тие, само шо моментално се ВМРО на власт и они се на тапет(а реално и има зошто).

Поштен политичар немало нити ќе има, али бареш да се крадеше со усул, да осетеше народот некоја комоција и да рече,ако алал нека е има и за нас. А што се деси го доведоа до питачки стап. Оние на контра протест не идат оти многу им е убаво, него оти се давеници кои се фаќаат за сламка и знаат дека ќе бидат заменети ако падне власта. Не живеат ни они кој знае колку подобро.

Од нас држава не бидува, само за очи вадење не бива.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Over and out??? Ili od stab ne ti dozvolija?
си ја згрешил темата дечко. тоа онаа другата беше, за трите дами уфирцани

Извини вака, без никаква намера да те навредам, али зошто протестите се организирани од СДСМ? Зарем не може да обичниот човек да му е преку глава од моменталната состојба? Тоа што они се китат со туѓи перја е нивна работа. Зошто мора да постои етикета ако не си со нив против нив си, било за едните било за другите. Преку курац и од тие и од тие, али народот моментално протестира против ова што моментално ни се дешава. Факт е дека не ни е убаво, оти од убаво никој не бега. Партија како партија ќе проба да си ја заврти водата накај својата воденица, демек обратно да беше, ВМРО поштени ќе беа и ќе седеа настрана. Исти гомна се и тие и тие, само шо моментално се ВМРО на власт и они се на тапет(а реално и има зошто).

Поштен политичар немало нити ќе има, али бареш да се крадеше со усул, да осетеше народот некоја комоција и да рече,ако алал нека е има и за нас. А што се деси го доведоа до питачки стап. Оние на контра протест не идат оти многу им е убаво, него оти се давеници кои се фаќаат за сламка и знаат дека ќе бидат заменети ако падне власта. Не живеат ни они кој знае колку подобро.

Од нас држава не бидува, само за очи вадење не бива.
па комбе на сдсм, боја на сдсм, сдсм на чело. како да застанеш позади нив. кога и они се исто како овие криви за денешнава состојба.
народот после криминалите на дпмне им даде во 2002-ра втора шанса на сдсм, ја прокоцкаа. Што остана непродадено распродадоа. Е па трета шанса тешко да добија доколку не покажат дека партијата е целосно сменета.

Последно уредено:
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Aha znaci tuka ke si rabotis na KAUZATA gi mrazam DPMNE ama oni se najmalo ZLO.
двете партии имаа по две шанси, покажаа дека се само грабачи. кому да му дадиш доверба сега. подобро вака без влада, отколку нова грабачи да бираме.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
си ја згрешил темата дечко. тоа онаа другата беше, за трите дами уфирцани

па комбе на сдсм, боја на сдсм, сдсм на чело. како да застанеш позади нив. кога и они се исто како овие криви за денешнава состојба.
народот после криминалите на дпмне им даде во 2002-ра втора шанса на сдсм, ја прокоцкаа. Што остана непродадено распродадоа. Е па трета шанса тешко да добија доколку не покажат дека партијата е целосно сменета.
Али ја не реков да застанеш позади нив, не реков да им дадеш шанса. Ниту пак велам дека биле арни. Ја сум дете на родители кои и тогаш и сега се невработени. Исти курац ми се. Ама дека у последниве години е потешко за живот е, а такви се многу фамилии и затоа излегле на протест. Мене само ме нервира етикетата дека ако протестирам сум за нив.

Веќе напишав сите ќе гледаат да собираат поени, само што не е во ред на сета мака некого да етикетираш само затоа што овие се приклучиле. Бил оштетен народот и во времето на СДСМ, далеку од тоа. Ајде што ти предлагаш или мислиш дека да е обратни другиве од страна би стоеле и би климале со глава?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.371
Грујо е све срање тоа и гомно водач кој си го уништи сопствениот народ, али немојте да протестирате пошто ќе личело дека сте за СДСМ или уште подебилно: - немојте да протестирате пошто Грујо е за Русија.

Они за све ќе се фатат сеа. Па така и нивните форумски миниони.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Членството на СДСМ не оди на протестите, зошто обичниот народ би одел? Нека ги соберат сите 150.000-200.000 членови или бар половина од тоа, мислам дека народот би се охрабрил и би им се придружил.
Вака друг крши, фарба, демолира, а ти може само стапот да го изедеш. И плус казна да си платиш.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Па нели СДСМ стои зад протестите?
Па стои, само членството им откажа послушност или немаат храбост затоа што немаат доверба во нивниот водач. Ни членовите на СДСМ не го сакаат Заев за лидер. Не знам само што чекаат, зошто не го сменат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.371
Значи да резимираме - протестите ги организира СДСМ, али членството откажало послушност, па само излажаните граѓани идат на протести.
:pos:
Ова вака таа од царина ви рече дека е најбоље да го зборите?

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Па стои, само членството им откажа послушност или немаат храбост затоа што немаат доверба во нивниот водач. Ни членовите на СДСМ не го сакаат Заев за лидер. Не знам само што чекаат, зошто не го сменат.
На конгресот на СДСМ да испратиме членови на Дпмне и тие да избираат лидер на опозицијата, само така мислам дека ќе му ги тргниме маките кои му ги зададе Заев, шо мислиш ти ?

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Членството на СДСМ не оди на протестите, зошто обичниот народ би одел? Нека ги соберат сите 150.000-200.000 членови или бар половина од тоа, мислам дека народот би се охрабрил и би им се придружил.
Вака друг крши, фарба, демолира, а ти може само стапот да го изедеш. И плус казна да си платиш.
Марамбо не се брукај жити каријера.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
СДСМ, оваква каква што е сега, не доаѓа на власт ни до крајот на веков.

ќе правиме муабет за 3 месеци.
over and out

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom