Хипогликемија и хипергликемија

• Креатор на темата Креатор на темата Storm5
  • Време на започнување Време на започнување
@Psyside јас не чуствувам некоја огромна потреба за благо или некоја голема потреба за слатка храна. Само ми се случуваат погоре напишаните симптоми кои кога ќе земам благо поминуваат или се ублажуваат. Како и да е мислам да отидам на лекар ако избалансираните оброци со јаглехидрати не помогнат. Пс дали ако дијабетот се открие во фаза на добивање може да се спречи?

Може и да се спречи т.е. да се превентира, и да се излечи ако знаеш како. Иначе во мојот пост стоеше дека можно е и да имаш проблеми со регулација и метаболизам на шеќер, не само за кандида.

За третман/превенција, ти требаат овие 3 билки..

Turmeric

Nigella Sativa

Ginger

Ако не ти се среди се, скоро било каков проблем и да имаш со овие 3 билки/зачини, (ако ги зимаш правилно) јас лично ќе ти ги вратам парите.

Може и да се спречи т.е. да се превентира, и да се излечи ако знаеш како. Иначе во мојот пост стоеше дека можно е и да имаш проблеми со регулација и метаболизам на шеќер, не само за кандида.

За третман/превенција, ти требаат овие 3 билки..

Turmeric

Nigella Sativa

Ginger

Ако не ти се среди се, скоро било каков проблем и да имаш со овие 3 билки/зачини, (ако ги зимаш правилно) јас лично ќе ти ги вратам парите.
Имаш искуство со билкиве? Бидејќи јас веќе имам дијабетичар во потесното семејство.

Имам, сеуште важи тоа горе што ти го пишав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom