Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јануари 2016
Мислења
21
Поени од реакции
2
Ne sum muhamedanec.
Ne e toa preckata
Preckata e mozebi majka mi sto e id srbija.
Inace nemav stari dokument posto tatko mi e od struga.
Izvadiv potvrda od strumica. Ama ete djavbe.
a na koja osnova ti e izdaden dokument od bkk strumica ,kakvi dokumenti odnese tamu

Член од
20 мај 2016
Мислења
14
Поени од реакции
3
Zdravo. Prethodno procitav nekoj ja predlagase Dobrinka od Skopje za dobar posrednik . Molam za kontakt. Fala odnapred.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Zdravo.
Kompletno nov clen sum na Kajgana.
Bi sakal da Ve prasam nesto - posebno clenovite kako Paparak i ostanatite koi se mnogu poveke zapoznati.
Proizhod dobiv vo 2012. Na intervju bev vo mart 2013. Vo juli 2014 bev vraten na dopolnitelna. Vo septemvri 2014 odnesov medaljon koj go poseduvame familijarno. Po poteklo sum od Struga i musliman po veroispoved. Problem e sto imam medaljon od pradedo mi, no nemam negov izvod ni bilo kakov drug dokument bidejki pocinat e pred 1920 godina. Od 1922 moze da se izvadi izvod na umreni. Sto mislite, dali za muslimani ke bide problem da se dobie drzavjanstvo - potocno pomaci ili bugari-muslimani? Medaljonot go cuvame so godini.Pradedo mi bil ranet vo Prvata svetska vojna vo Strimica.Nemozev da najdam nisto vo Voeniot arhiv vo Trnovo.Nekoi sugestii...razmisluvanja..soveti..od Vasa strana ? BLAGODARAM

Dental,со сета почит кон тебе,жал ми што си одбиен но не ја казуваш вистината,викаш не си муслиман ,а претходно изјави дека си муслиман.Немам ништо против ничија вера но не сакам некој да шири дезинформации.За џабе ги уплаши другите членови.Затоа реков секоја преписка е приказна за себе и не е пврзана секогаш со другите

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
@Dental како не ти е срам, како можеш да се погледнеш во огледало бре? Лажов еден. Јас нема да бидам толку културна како папарак и ќе ти кажам само дека од такви како тебе веќе не ми се отвара форум, секојдневно само провокации, и само невистини, оваа тема беше извор на корисни информации, на времето, сега стана само прибежиште на лажговци и злобници кои само шират невистини и плашат народ, за срам да ти е, знаеш дека на муслимани не даваат, а нарочно ја искривуваше вистината,
ама благодарност до @paparak разоткриен си!

Член од
1 јануари 2013
Мислења
198
Поени од реакции
143
@Dental како не ти е срам, како можеш да се погледнеш во огледало бре? Лажов еден. Јас нема да бидам толку културна како папарак и ќе ти кажам само дека од такви како тебе веќе не ми се отвара форум, секојдневно само провокации, и само невистини, оваа тема беше извор на корисни информации, на времето, сега стана само прибежиште на лажговци и злобници кои само шират невистини и плашат народ, за срам да ти е, знаеш дека на муслимани не даваат, а нарочно ја искривуваше вистината,
ама благодарност до @paparak разоткриен си!
Ne znam so se nervirate tolku pa i veruvate pocekajte ce bidi baska kakov e i toj posrednik so vika deka na notar so original dok ne priznavale , bratucedami pred nepoln mesec pomina i ceka potpis taka da zasega samo ce sledam komentari a kaj mene ko ce se promeni status ce pisam na forumov.

Sent from my Xiaomi MI4 LTE

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Станков и Станковски не се совпаѓа
Девојче не треси више зелени ем појма немаш ем само глупости тресеш. Најголема услуга ќе им направиш на членовиве ако не им реплицираш на постовите.

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
E da be ti pa vide sto ima toj vo umrenica, sto vo kniska. Zosto go obeshrabruvas, koga dechkoto ima odlichni dokumenti za da zeme drzavjanstvo i pasos ???? A ti Barbarai neli si veke na finalen ili celas ukaz i imas poteklo, zosto vikas deka potvrdite ti se nadez??? Ne si mi jasna ama ic!
A ti Igor imas super dokumenti i da necekas, moja preporaka
Od kaj Barbarai na finalen.Barbarai ti ova si pisala pogore :D za kolku vreme ziti tebe ti iskoci

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Od kaj Barbarai na finalen.Barbarai ti ova si pisala pogore :D za kolku vreme ziti tebe ti iskoci
Ne bre ne sum na finalen, ne sum pisala toa
Девојче не треси више зелени ем појма немаш ем само глупости тресеш. Најголема услуга ќе им направиш на членовиве ако не им реплицираш на постовите.
Odi frli se od kameni most, taka najubavo kje mi stane na dusickava

Член од
27 октомври 2014
Мислења
46
Поени од реакции
39
Jas nz so se rasrpavate samo...eve jas ke vi kazam i veke ne pisuvam tuka ega na site da vi izleze i so ste dokumneti i so nemate dokumneti...ali u veza so mojo slucaj nz so se sluci...2013 godina sum,2014 godina dadov od prv bratuced pred da dadam bese praten na dopolnitelna...posle godina vreme nemase nikakva promena na status vo 2015 godina dade od pradedo mi dokument duri vo mart 2016 mi se smeni deka sum na finalno razgleduvanje i toa mi dade malce nadez deka veke sum 90 % mi e zavrasena rabotata,ali so se sluci proveruvam go pred nekoj den i pisuva mi prekraten...zazvoni mi na mojo posrednik i on neznae zaso sum odbien...posle isto taka pobara mislenje od drugi posrednici i kazaa mi deka trebalo nekoj da otide i da vide do kaj e celio slucaj pred da me prekaratat mozebi falilo nekako dokumnet ili nesto slicno... Sakam da vi kazam treba licno da si otidete tamu i da si videte kaj se sto se ne kako mene da se nadevas deka nekoj drug ke ti ja zavrese rabotata iako plakas za toa...Jas znam deka site tuka se nadevate na poziitvno i taka i treba da bide iskreno i jas mislam deka e nekoja greska i deka utre ke mi se smene statuso na dobro ali jbg odam u petok i ke vi kazam sto sum napravil uste ednska otidite si do sofija proverite si licno i togaj ke znaaete na sto se ne ja pravete greskata jas so sum ja napraivl so sum ostavil nekoj drug da mi ja tera rabotata fala vi i imjate ubav den

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
ne mozes. nikoj ne moze da izvadi, probaj si ama dzabe kje se nadevas, zosto najverojatno podatocite od voenata kniska i umrenicata nema da ti se poklopat, taka da .... nemaj mn, nadez
Здраво сакам да прашам не сум многу запознат со темава ама сакам добро да се запознаам
имам документи од мојот дедо бил бугарски војник и има документи бугарски па ме интерсира дали може јас да извадам или требе првен мајка ми да извади и одприлика колку кошта каква е процедурата
Вака дечки едно суштинско објаснување за многу луѓе на кои сигурно ќе им користи мојот пример за добивање Бугарско државјанство. Како прво, како дополнителни документи однесов венчаница од брат на дедо ми самоиницијативно по препорака на постари членови од форумов кои денеска ми ги вратија без да ги побарам во спротивно секако дека ќе ги побарав. Второ најважно сите изводи за докажување на роднинска врска освен мојот беа постари од шест месеца дури имав и од времето на СФРЈ но оригинали и презимињата завршуваат на -СКИ, а во старите документи на -ОВ дури и моето презиме е различно со сите останати личности со кои се поврзував но јасно се гледа од изводите во каква роднинска врска сме и кај родителите не се разликуваат имињата и презимињата во изводите на двајцата браќа т.е. моите дедовци. Датите и местата на раѓање се исти секаде дури и во крштеницата. Не бев вратен на дополнителна проверка и целава процедура од интервјупа до денес траеше 19 месеца. Немојте да ме прашувате во лична порака ако имате прашања поставете ги тука радо ќе ви одговорам, можеби ќе му помогне на уште некој а и јас ке неморам да одговарам повеќе пати на исти прашања. Ви посакувам среќа и успех на сите.[DOUBLEPOST=1464630466][/DOUBLEPOST]

Барбараи

Им препорачувам на сите членови од форумов постовите на барбара да не ги читаат или да ги толкуваат како жута штампа. Бидејќи можат да ви наштетат многу дури и да ве одвратат од идејата доколку ја сватите сериозно. Долго време сум на темава, јас по нестабилна личност немам сретнато до сега на оваа тема. А да не зборувам какви се лапсузи има изнапишано. Тебе девојче не само јазикот туку и прстите ти се побрзи од паметот. Во иднина ако не можеш повеќе барем два пати размисли пред да напишеш нешто за да не бараш пак од модераторот да брише твои гафови.

Последно уредено:
Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
Jas bar dok deka dedo mi sl bg vojska vo mk e mitrovski a slucajno zabelezav na slikata sto ja imav koko edinst dokaz na nea bese pisan petkov mladenov im pisav meil za mitrovski a vo zagr mladenov petkov ja prativ i slikata i dobiv dokum od v. Trnovo sega cekam takvo e moeto islustvo pozdrav.

Член од
1 јануари 2013
Мислења
198
Поени од реакции
143
Вака дечки едно суштинско објаснување за многу луѓе на кои сигурно ќе им користи мојот пример за добивање Бугарско државјанство. Како прво, како дополнителни документи однесов венчаница од брат на дедо ми самоиницијативно по препорака на постари членови од форумов кои денеска ми ги вратија без да ги побарам во спротивно секако дека ќе ги побарав. Второ најважно сите изводи за докажување на роднинска врска освен мојот беа постари од шест месеца дури имав и од времето на СФРЈ но оригинали и презимињата завршуваат на -СКИ, а во старите документи на -ОВ дури и моето презиме е различно со сите останати личности со кои се поврзував но јасно се гледа од изводите во каква роднинска врска сме и кај родителите не се разликуваат имињата и презимињата во изводите на двајцата браќа т.е. моите дедовци. Датите и местата на раѓање се исти секаде дури и во крштеницата. Не бев вратен на дополнителна проверка и целава процедура од интервјупа до денес траеше 19 месеца. Немојте да ме прашувате во лична порака ако имате прашања поставете ги тука радо ќе ви одговорам, можеби ќе му помогне на уште некој а и јас ке неморам да одговарам повеќе пати на исти прашања. Ви посакувам среќа и успех на сите.[DOUBLEPOST=1464630466][/DOUBLEPOST]
Барбараи

Им препорачувам на сите членови од форумов постовите на барбара да не ги читаат или да ги толкуваат како жута штампа. Бидејќи можат да ви наштетат многу дури и да ве одвратат од идејата доколку ја сватите сериозно. Долго време сум на темава, јас по нестабилна личност немам сретнато до сега на оваа тема. А да не зборувам какви се лапсузи има изнапишано. Тебе девојче не само јазикот туку и прстите ти се побрзи од паметот. Во иднина ако не можеш повеќе барем два пати размисли пред да напишеш нешто за да не бараш пак од модераторот да брише твои гафови.
I barem uspesno bese so dok. od pradedo? zede drzavjanstvo?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom