Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 мај 2016
Мислења
2
Поени од реакции
4
Здраво ..нова сум во форумот иако имам поднесено за бугарски пасош пред речиси четири год (интервју Мај 2013). Повеќе од две години имав статус -Преписката е врната на доплнителна проверка-. Пред две недели конечно промена и тоа -По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Дали некој има информации како оди постапката понатаму или колку долго би траела? Посредникот ми тврди дека тоа значи дека во секој случај ќе добијам државјанство бидејќи според него доколку се работело за одбивање веќе би била одбиена?! o_O
Секоја информација ми е добредојдена,
Фала однапред :)

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Здраво ..нова сум во форумот иако имам поднесено за бугарски пасош пред речиси четири год (интервју Мај 2013). Повеќе од две години имав статус -Преписката е врната на доплнителна проверка-. Пред две недели конечно промена и тоа -По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Дали некој има информации како оди постапката понатаму или колку долго би траела? Посредникот ми тврди дека тоа значи дека во секој случај ќе добијам државјанство бидејќи според него доколку се работело за одбивање веќе би била одбиена?! o_O
Од искуствата на членовите досега во 99% од случаите,кој преминал во финален преглед добил и државјанство.Има и исклучоци каде повторно се вратени на дополнителна проверка а скоро ич,да се прекратени.Многу е битно какви дополнителни документи имаш приложено!?

Член од
27 јануари 2016
Мислења
39
Поени од реакции
33
Finalen pregled e deka ke ti ja proverat dokumentacijata sto si ja podnel. Na dopolnitelna si bil zatoa sto nemase podneseno poteklo. Za 2-3 meseci ke dobies odgovor dali e se vo red ili ne. Cisto zaradi informacija na site nas drugi zaglaveni od 2013 koj ti e brojot od intervjuto?

Член од
17 мај 2016
Мислења
54
Поени од реакции
57
Jas istiot status go imam eden mesec i 22 denovi.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
50
Поени од реакции
75
So srekja m.p ! Sega ti ostanuva da ti ja odobrat molbata i da si dobies drzavjanstvo. Sekako ne e sigurno 100% no ako nemas drugi problemi so dokumentite bi trebalo da ti si go dobies drzavjanstvoto kako sto kaza i @goran.slavkoski . Od iskustvo na drugite na forumot ti preostanuvaat uste 3-4 meseci minimum do odobruvanje i posle uste nekoe vreme za potpis.

Moze li da ni kazes so kakov dopolnitelen dokument si ?
pozz i ti posakuvam naskoro da si dojdes i do pasos :)

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
sebo пред околу 10 месеци беше прв што сподели информации тука на форумов дека издаваат произход со блиски роднини,што по-некое време се покажа и како точно.
Сега да споделиш дали има некакви промени во Министерството(можеби пак се вратија на она старото да бараат-взходјашт блгарин) па затоа го вадиш овој документ од Велико Трново?
Pa ima nisto ne e sigurno Vo mp zatoa vagam dopolnitelno da Se osiguram

Член од
26 мај 2016
Мислења
2
Поени од реакции
4
Finalen pregled e deka ke ti ja proverat dokumentacijata sto si ja podnel. Na dopolnitelna si bil zatoa sto nemase podneseno poteklo. Za 2-3 meseci ke dobies odgovor dali e se vo red ili ne. Cisto zaradi informacija na site nas drugi zaglaveni od 2013 koj ti e brojot od intervjuto?
Vo januari 2015 dadov dopolnitelen dokument svidetelstvo na bugarski jazik od baba mi po tatko normalno so dokumenti za dokazhuvanje na rodninskata vrska. Inaku 6800/2013

Член од
20 мај 2016
Мислења
14
Поени од реакции
3
Molam za pomos. Dali mozi nekoj da mi odgovori sto znaci "prepiskata vi e prekinata njama danii za vzhodjašt blgarin". Dali ima šansi da se prodolži procedurata ili ova e kraj. Fala odnapred.

Член од
29 октомври 2014
Мислења
12
Поени од реакции
0
Здраво , точно ли е тоа дека од 12/15 нема потпишано ниеден протокол.Ми кажаа дека сега пак ке почнало да се потпишуваат?

Член од
20 мај 2016
Мислења
14
Поени од реакции
3
Naforumot se javuvaat so se i sesto so istini no i so lagi.Megu se ima i ova tatkoto so pasos sinot so pasos kerkata isto a DRUGATA kerka nee im dadoa e sega zosto Ima poternica !![DOUBLEPOST=1464260901][/DOUBLEPOST]
Naforumot se javuvaat so se i sesto so istini no i so lagi.Megu se ima i ova tatkoto so pasos sinot so pasos kerkata isto a DRUGATA kerka nee im dadoa e sega zosto Ima poternica !!
Ne razbiram sto mislis so toa "ima poternica"?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom