Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 мај 2016
Мислења
14
Поени од реакции
3
да да знам дека бил ТЕЖОК ПРЕВАРАНТ бла бла бал дрн дрн дрн имал врски,преку ред и све друго,,не ме интересира,,,само сакам да знам дали некој од овде оди преку него за да дознаам дали потврдиве од БМП ке поминат???тоа ми е целта[DOUBLEPOST=1464214392][/DOUBLEPOST]
со што документи идеш???[DOUBLEPOST=1464214649][/DOUBLEPOST]
не фала,,,не ме прашувај зошто оставам сам да видиш со свој очи.со среќа нека ти е.............[DOUBLEPOST=1464214760][/DOUBLEPOST]
е ајде де и двајца браќа со исти доку.во исто време подадени,,едниот го одбиле другиот зел?!?!?!?!!што велиш????[DOUBLEPOST=1464214875][/DOUBLEPOST]
со какви документи идеш???
so dokumenti od vtor bratuced so bugarsko drzavjansto. Jas zedov drzavjanstvo . Sestrami ne. I pisuva lipsvat danii za vzh.... blgarin. Cekavme od 2012.

Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80
Naforumot se javuvaat so se i sesto so istini no i so lagi.Megu se ima i ova tatkoto so pasos sinot so pasos kerkata isto a DRUGATA kerka nee im dadoa e sega zosto Ima poternica !![DOUBLEPOST=1464260901][/DOUBLEPOST]
Naforumot se javuvaat so se i sesto so istini no i so lagi.Megu se ima i ova tatkoto so pasos sinot so pasos kerkata isto a DRUGATA kerka nee im dadoa e sega zosto Ima poternica !!

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
zdravo na site aj da ve prasam koj ima iskustvo so vojniot arhiv
dali koga dobivale mel od arhivot go pisuva rezultatot od prebaruvanjeto pa da platite ili mora da se plati pa da znaes dali prebaruvanjeto e pozitivno .
eve sto sum dobil od arhivot. dali istoto nekoj go dobil inaku bev na intervju na 28.01.2016 dobiv proishod septevri 2015 preku 1 bratuced Прегледај го приврзокот 147469 Прегледај го приврзокот 147470
sebo пред околу 10 месеци беше прв што сподели информации тука на форумов дека издаваат произход со блиски роднини,што по-некое време се покажа и како точно.
Сега да споделиш дали има некакви промени во Министерството(можеби пак се вратија на она старото да бараат-взходјашт блгарин) па затоа го вадиш овој документ од Велико Трново?

Член од
16 февруари 2016
Мислења
85
Поени од реакции
56
Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Uste kolku eo finalna ?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Една информација свежа од амбасада, доколку не сте вратени на дополнителна не може да се достави преку амбасада. Има повеќе причини за враќање на дополнителни, на пример ако во потврда за казнена евиденција пишува за двојно државјанство или исто на лекарско не пишува за бугарско државјанство . Не мора да биде за доказателство на происход. Затоа преку амбасада не може да се достави документи доколку по некој основ не сте вратени на дополнителна.

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Една информација свежа од амбасада, доколку не сте вратени на дополнителна не може да се достави преку амбасада. Има повеќе причини за враќање на дополнителни, на пример ако во потврда за казнена евиденција пишува за двојно државјанство или исто на лекарско не пишува за бугарско државјанство . Не мора да биде за доказателство на происход. Затоа преку амбасада не може да се достави документи доколку по некој основ не сте вратени на дополнителна.
Vo Sofija moze da se dostavat dopolnitelni iako ne si vraten na dopolnitelna, a za toa ti sto kazuvas, za kaznena evidencija, lekarsko i slicno ke pisuva prepiskata e neredovna i ke pisuva koj dokument fali

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom