Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

P

Patience

Гостин
Батали го. Ти раскинал, ти кажал причина и нема што понатаму ти да се оптоваруваш зошто, што и како. Не ќе го молиш....
Ако нашол друга - со среќа нека му е.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.854
Поени од реакции
1.607
Здраво дечки, ме интересира ваш совет околу ситуацијава.
Одев од прилика 2 и пол месеци со еден дечко, супер беше врската, многу интензивна и интересна,
се гледавме секој ден, пошо и условите ни дозволуваа многу често си преноќевавме еден кај друг,
за викенди заедно, медови. Се договоривме на почеток да биде без обавези, ама некако се наметна поинакво
темпо од негова страна, што секако мене ми одговараше. Три недели бев прераспределена од на работа на привремена задача, при што не бев во државава. Се слушавме во меѓувреме, си пишевме, се беше супер до последната недела.
Некако го осетив дека стана многу ладен, не ни ми звонеше а и во пишувањето гледав дека ми враќа колку
да се каже дека сме правеле муабет. Се вратив јас, се видовме, јас така радосна што го гледам, тој мртов
ладен ми раскинува....Не ми даде некое посебно објаснување, само ми кажа дека размислувал и дека сфатил
дека јас сум имала некои чувства кон него кои тој не би можел да ми ги возврати и дека не сака да ме повреди.
И толку, може 10 минути беше муабетот ( не беше муабет, јас повеќе се собирав од шокот ). И на тоа остана.
Еве веќе неколку дена си го враќам филмот и се прашувам како може некој во рок од 5 дена тотално да си го смени
мислењето, просто не ми е јасно. Единствено што ми е поверојатно е дека запознал некоја нова што може му е поинтересна,пошо стварно не можам да си објаснам како може некој толку загреан да му спласне цела еуфорија по неколку дена.
Повеќе ме мачи фактот што немам некој closure во целава ситуација, па си го враќам филмот назад и се преиспитувам
самата дали сум погрешила некаде...
Ти мислиш дека за два месеци готово го знаеш кој е што е ? Горе долу се согласувам со другиве не се занимавај со причината зошто и не ја барај вината кај себе батката си добил што сака и тоа е значе може неска врска ко што кажа ти сте биле лабави и тоа е тоа.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Одев од прилика 2 и пол месеци со еден дечко, супер беше врската, многу интензивна и интересна,
се гледавме секој ден, пошо и условите ни дозволуваа многу често си преноќевавме еден кај друг,
за викенди заедно, медови. Се договоривме на почеток да биде без обавези, ама некако се наметна поинакво
темпо од негова страна, што секако мене ми одговараше. Три недели бев прераспределена од на работа на привремена задача, при што не бев во државава. Се слушавме во меѓувреме, си пишевме, се беше супер до последната недела.
Некако го осетив дека стана многу ладен, не ни ми звонеше а и во пишувањето гледав дека ми враќа колку
да се каже дека сме правеле муабет. Се вратив јас, се видовме, јас така радосна што го гледам, тој мртов
ладен ми раскинува....Не ми даде некое посебно објаснување, само ми кажа дека размислувал и дека сфатил
дека јас сум имала некои чувства кон него кои тој не би можел да ми ги возврати и дека не сака да ме повреди.
И толку, може 10 минути беше муабетот ( не беше муабет, јас повеќе се собирав од шокот ). И на тоа остана.
Еве веќе неколку дена си го враќам филмот и се прашувам како може некој во рок од 5 дена тотално да си го смени
мислењето, просто не ми е јасно. Единствено што ми е поверојатно е дека запознал некоја нова што може му е поинтересна,пошо стварно не можам да си објаснам како може некој толку загреан да му спласне цела еуфорија по неколку дена.
Повеќе ме мачи фактот што немам некој closure во целава ситуација, па си го враќам филмот назад и се преиспитувам
Оваа реченица објаснува се:
Не ми даде некое посебно објаснување, само ми кажа дека размислувал и дека сфатил дека јас сум имала некои чувства кон него кои тој не би можел да ми ги возврати и дека не сака да ме повреди.
Многу отворено и искрено. Да сте биле заедно 5 години, па да ти раскинал од ведро небо и да сфатам да имаш прашалниц, ама за секс врска од 2 месеца, нема што да се чудиш.

.

Член од
11 јуни 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво дечки би сакала да добијам мислење и совет околку мојава ситуација...
Имам дечко со кој одам година и пол.. Пред 5 месеци забременив и абортирав и од тогаш ни се поремети се...
Предходно имавме нормално односи.. ама од ко абортирав тој несакат да имат појке односи со мене. Пошо се поминати 5 месеци а јас и тој секој ден сме заедно и секој ден спиеме заедно, јас го прашвам шо е проблемот шо тој појќе несакат да имат односи со мене, тој не сакат да кажит. Еднаш ми рече дека му е страв ( шо нормално и мене ми е ) и му кажав дека за стравот постоет кондоми, ама тој еве поминаја 3 месеци од ко 10 пати го имаме праено истиов муает и несакат да купит ни кондоми ни пак да имат односи со мене . Му кажав дека ако несакат да е појќе со мене, неморат да е, несакам вака да се мачам и да сум депресивна и само да се расправаме.Па зато пред 1 месец му раскинав и ме молеше да се смириме( и се смиривме) демек ќе се сменел ќе било се ко порано ама никако не се менвит... Како да не сакат да е појќе со мене, ама и нејќит да е без мене...помош...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.720
Поени од реакции
13.441
Имам дечко со кој одам година и пол.. Пред 5 месеци забременив и абортирав и од тогаш ни се поремети се...
Предходно имавме нормално односи.. ама од ко абортирав тој несакат да имат појке односи со мене. Пошо се поминати 5 месеци а јас и тој секој ден сме заедно и секој ден спиеме заедно, јас го прашвам шо е проблемот шо тој појќе несакат да имат односи со мене, тој не сакат да кажит. Еднаш ми рече дека му е страв ( шо нормално и мене ми е ) и му кажав дека за стравот постоет кондоми, ама тој еве поминаја 3 месеци од ко 10 пати го имаме праено истиов муает и несакат да купит ни кондоми ни пак да имат односи со мене . Му кажав дека ако несакат да е појќе со мене, неморат да е, несакам вака да се мачам и да сум депресивна и само да се расправаме.Па зато пред 1 месец му раскинав и ме молеше да се смириме( и се смиривме) демек ќе се сменел ќе било се ко порано ама никако не се менвит... Како да не сакат да е појќе со мене, ама и нејќит да е без мене...помош...
Он нема да се сменвит. Очигледно сте дошле до одреден стадиум каде двајцата сосема различно гледате еден проблем кој заедно ве засега. Со други зборои, него кур го болит за тоа ти дали сакаш потомство у моментот или не, он само сака да бута лебацот у вруќа фурна за максимален учинок. Ако немаш живци сериозно да го натераш за муабет или па уште побизарно ако он нејќе да те слуша, раскини му боље. Здрава врска се заснова на разговор посебно за вакви теми. Иначе ќе биде повуци потегни работата.

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Ме занима дали ти се консултира со него за абортусот, дали побаравте друго решение, можеби и да се венчате!?
Што ако останеш повторно бремена, пак ли ке го абортираш детето?

Член од
11 јуни 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ме занима дали ти се консултира со него за абортусот, дали побаравте друго решение, можеби и да се венчате!?
Што ако останеш повторно бремена, пак ли ке го абортираш детето?
Па праевме муабет и јас и тој несакавме и не бевме спремни за дете, заедно одлучивме да го абортирам. Се знајме година и пол и воопшто не ни сакав да помислам да се венчам, а и тој не ми ни рече нешто такво, а не ни сакам сега.
Не сакам да останам бремена за брзо и кје користам заштита за да не се случит оваа грешка пак, пошо сега да сакав дете немаше да го напрам то шо го напрајв... Не ни помислувам сега да дојт јас да забременам, да требит да абортирам пак, пошо немат да си дозволам то да се десит...
Здрајве да завршам факултет да ми се средит малце животот, па после би планирала брак и деца.. И прашање е дали и со него би планирала, пошо последниве 5 месеци се ужасни и јас му велам дека не ни е убо воопшто, а тој се понашат како се да му е океј и да ни е убо, демек јас да не сум била напната да сум се стрпела " период бил" , ама тој период мн долго му трајт него.. 5 месеци... и на крајот ми викат ќе се сменам знам дека грешам многу, знам не е убо ова шо го прам, ама ете не се менвит..[DOUBLEPOST=1464005020][/DOUBLEPOST]
Он нема да се сменвит. Очигледно сте дошле до одреден стадиум каде двајцата сосема различно гледате еден проблем кој заедно ве засега. Со други зборои, него кур го болит за тоа ти дали сакаш потомство у моментот или не, он само сака да бута лебацот у вруќа фурна за максимален учинок. Ако немаш живци сериозно да го натераш за муабет или па уште побизарно ако он нејќе да те слуша, раскини му боље. Здрава врска се заснова на разговор посебно за вакви теми. Иначе ќе биде повуци потегни работата.
Тој се прајт моментална жртва, као наводно се осејкал тој крив за то дека забременив и му било страв(нормално и мене ми е ), ама за стравот постоет кондоми шо предходно не ги користевме и зато забременив. И сега немаме воопшто односи, а и го осејќам дека не сакат да имат со мене, пошо да сакаше ќе земеше кондоми, имат за то решение, ама и не е така близок со мене.. Не е само за односите, несакат ни да се бацвит ни да се гушит ништо ич. Јас му велам ако несакаш, не ти е убо појќе со мене, пошо јас така се осејќам како да нејќит да е со мене, дај ќе раскиниме, ама тој несакат ни да раскиниме. Му раскинав пред 1 месец и ме молеше да се смириме, ќе се сменел и тој знаел дека неубо прајт, се правдаше ме убедвеше, се смиривме ајде ама ете не се менвит..

Последно уредено:
Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Па праевме муабет и јас и тој несакавме и не бевме спремни за дете, заедно одлучивме да го абортирам. Се знајме година и пол и воопшто не ни сакав да помислам да се венчам, а и тој не ми ни рече нешто такво, а не ни сакам сега.
Не сакам да останам бремена за брзо и кје користам заштита за да не се случит оваа грешка пак, пошо сега да сакав дете немаше да го напрам то шо го напрајв... Не ни помислувам сега да дојт јас да забременам, да требит да абортирам пак, пошо немат да си дозволам то да се десит...
Здрајве да завршам факултет да ми се средит малце животот, па после би планирала брак и деца.. И прашање е дали и со него би планирала, пошо последниве 5 месеци се ужасни и јас му велам дека не ни е убо воопшто, а тој се понашат како се да му е океј и да ни е убо, демек јас да не сум била напната да сум се стрпела " период бил" , ама тој период мн долго му трајт него.. 5 месеци... и на крајот ми викат ќе се сменам знам дека грешам многу, знам не е убо ова шо го прам, ама ете не се менвит..
Ако те сакал искрено и длабоко, ако имало голема љубов помеѓу вас двајца, прва мисла би ви билс да се земете..сега е касно за се...сепак и негово дете е абортирано, и во неговата душа не е се исто како што било....остави времето да покаже дали ке ве бидне или не..[DOUBLEPOST=1464005150][/DOUBLEPOST]
Здрајве да завршам факултет да ми се средит малце животот, па после би планирала брак и деца.. И прашање е дали и со него би планирала, пошо последниве 5 месеци се ужасни и јас му велам дека не ни е убо воопшто, а тој се понашат како се да му е океј и да ни е убо, демек јас да не сум била напната да сум се стрпела " период бил" , ама тој период мн долго му трајт него.. 5 месеци... и на крајот ми викат ќе се сменам знам дека грешам многу, знам не е убо ова шо го прам, ама ете не се менвит..
Ако те сакал искрено и длабоко, ако имало голема љубов помеѓу вас двајца, прва мисла би ви билс да се земете..сега е касно за се...сепак и негово дете е абортирано, и во неговата душа не е се исто како што било....остави времето да покаже дали ке ве бидне или не..

Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
Дечкото се плаши да не останеш пак бремена и да не се земете, сака да те откачи ама незнае како и чека на тебе ти да го оставиш.

G

Goldie

Гостин
Дечкото се плаши да не останеш пак бремена и да не се земете, сака да те откачи ама незнае како и чека на тебе ти да го оставиш.
Читај погоре дека му раскинала она а он ја молел да се смират значи не сака да ја откачи оти ако сакал немало да ја моли после тоа.

Очигледно дечкото си има некој психички пречки после ова што им се случило, ако имаш нерви да се замараш седни и натерај го да разговарате за проблемот што очигледно го има. Дури ако треба и на психијатар не е лошо да отиде и тоа е за луѓе и сосема нормална работа Ако ништо не се промени едноставно откачи го и најди си друг кога веќе не ви оди

Член од
16 јуни 2014
Мислења
314
Поени од реакции
797
Мој совет е да си продолжите секој по својот пат...Колку и да е тешко, убаво си кажале старите дека кога едно нешто ќе се скрши колку и да го лепиш после тоа никогаш нема да биде исто. А вам ви се случило нешто што е озбилна работа, тема која што е многу покомплицирана отколку ние овде што можеме да солиме памет. Тоа е сериозна работа, која што веќе завршила како што завршила но последиците не се воопшто едноставни. Грижата на совест може да го смени човекот а и неговите чувства. Незнам на која возраст сте, но мислам дека кога веќе не можете да си помогнете еден на друг, подобро дајте си простор и пробајте да функционирате одделно, посебно ти...

Член од
23 август 2013
Мислења
296
Поени од реакции
640
Немаше да го коментирам тоа како ти раскинал да не ти рекол скоро пред тоа оти сакал за озбилно да идете. Дури и во лабави врски задолжителен е некој си basic level фер однос. Мој совет, многу работи ќе ти го земаат сонот во животов, за некои вреди, а за вакви ситуации на деструктивни врски и односи со некој од спротивен пол, дефинитивно немаш рачун да се обеспокојуваш.

Најлошо е што многумина немаат храброст да признаат дека им треба помош. Горделиви сме ние луѓето понекоаш. Друга работа многу битна што ја имам приметено е дека кога е бременост на девојка во прашање, некои од машките знаат да бидат поиспаничени од самата девојка, најчесто пошто некои девојчиња недоедуцирани или другари инструирани од исти такви девојчиња ќе ги извадат од памет. Какви муабети сум слушала од машки за тоа како све можело да се затрудни кога бев бруцош на факс, распаметувачка. :D
Сега на овој твојов, ем му се вози до крај, ем не му е удобно со кондом, ем нејќе татица да биде, па тебе те лишува од интимност. Озбилен ли е бе? Здрав, озбилен, категоричен разговор, или ќе ја биде или нема да ја биде. Ако му значиш, ќе се труди да ви се оправат односите. Или џа или бу. Немаш обврска да бидеш во врска во која не си исполнета и подмирена на секое едно ниво. Барем јас знам дека ретко кое машко би толерирало такво нешто, зошто па женско да трпи.

Член од
18 јануари 2012
Мислења
381
Поени од реакции
653
Типот се понаша ко он да абортирал, а не ти. Боже сачувај. За тоа шо се десило двајцата сте криви. Е ако се е сменето од тогаш, добро е шо си раскинала. Реално нема да ви биде ок ко порано. Било шо било, ќе си најдеш некој друг шо ќе ти пружа поддршка и внимание. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom