Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
47
Decki mi treba info okolu podignuvanje na ukazot, dali ako sum podnel preku ambasada vo Sk moram da go podignam od tamu ili mozam da go zemam od Sofija ?

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Decki mi treba info okolu podignuvanje na ukazot, dali ako sum podnel preku ambasada vo Sk moram da go podignam od tamu ili mozam da go zemam od Sofija ?
mozis i sofija. da si cekas red, posle tie sto si imat zakazano ako ima vreme da te pustat. obicno ima vreme... 50tina strani nazad eden clen imase objasneto se ubavo kako go zede i sto napravi ponatamu, i toj bese preku ambasada

Член од
26 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
47
Problemot e zasto ne ziveam vo Mk, zatoa mi e bitna informacijava, dali sigurno e taka.Mene mi e da ne se vratam nazad vo Mk i da idam za Bg, pa da mi kazat deka treba da si cekam vo Ambasada.

D

Drexel

Гостин
Problemot e zasto ne ziveam vo Mk, zatoa mi e bitna informacijava, dali sigurno e taka.Mene mi e da ne se vratam nazad vo Mk i da idam za Bg, pa da mi kazat deka treba da si cekam vo Ambasada.
Jas kako sto razbrav no ne me drzi do zbor, ako odis na nezakazano treba da go podignes ukazot pred 12 cas a posle 12 odat samo so zakazani termini, ako sum greska neka me ispravi nekoj

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Jas kako sto razbrav no ne me drzi do zbor, ako odis na nezakazano treba da go podignes ukazot pred 12 cas a posle 12 odat samo so zakazani termini, ako sum greska neka me ispravi nekoj
Jas koga bev do 12 casot tie so imaa zakazeno gi pustija I site ostanati bez termin, a posle pauzata sto ja imat od 12 do 13 casot pustaaa so termin samo na zakazeno isto ako imas zakazeno za vo 11:30 a otides pred 9 I ako nema dr luge so termin ke te pustat a ako imas zakazeno posle 13 casot I da otides po rano kaj 9 casot I da nema nikoj ne te pustat ke ti react dojdi vo zakazaniot termin taka i rekoa na edno devojce ona bese porucek so termin jas sabajle mene me pustija porano I si zavrsiv rabota posto nemase veke so termin posle mene vlegoa site so se bez termin a taa iako bese so termin si cekase posle 13 casot :)

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
Zdravo sigurno go proveruvaat sistemot dali im raboti oti odamna ne e vo funkcija nemaat promena ni na edna prepiska eve jas sum na dopolnitelna veke 8 meseci znaci ne funkcionirat ne rabotat isto kako nafta da baraat.

D

Drexel

Гостин
Inace zdravo decki samo sto se pridruziv na forumot no odamna go sledam i da kazam do kaj sum, Brojce 91##/2015 preku sofija sum, so star dokument krstenica na dedo mi od bg egzarhija, statusot ne mi se smeni ostana kakov sto bil so meseci Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Im posakuvam srekja na site

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Јас ко бев да зајавам адреса (имав подигнато од амбасадата указ) не пуштија 8 души незакажани од 9 до 9 и пол, после пуштаја наизменично закажани и незакажани.

П.С. Сега случајно проверив на страната да видам шо статус пишит после подигвење на указ и имат дугме за закажвење на термин. Провери можда и кај тебе имат.

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Vo noviot sistem koga go proveruvas brojceto ako ti e izlezen ukazot se pojavuva ЗАПИСВАНЕ, sto znaci moze da si zakazes za vo Sofija, sekako pred da odis najdobro e da se javis vo ambasada vo slucaj da e stignato

Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80
2013 povtorno vratena na dopolnitelna.Too good to be true!!!!!!!:facepalm::pos::pos::pos::pos:
Proverete na salter moze sistemska greska taka kaj moj rodnina pusuvase no koga otide bese izlezeno ukazot se iznenadi. Se e mozno.[DOUBLEPOST=1463746703][/DOUBLEPOST]
2013 povtorno vratena na dopolnitelna.Too good to be true!!!!!!!:facepalm::pos::pos::pos::pos:
Proverete na salter moze sistemska greska taka kaj moj rodnina pusuvase no koga otide bese izlezeno ukazot se iznenadi. Se e mozno.

Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
dali znae nekoj na koj mail moze da go kontaktirame ministerstvoto za pravda vo bugarija poradi nastanatata konfuzija so brojcinjata za bg dokumeti, bidejki vo nasata ambasada ne davaat nikakov odgovor???

Член од
1 јануари 2013
Мислења
198
Поени од реакции
143
Proverete na salter moze sistemska greska taka kaj moj rodnina pusuvase no koga otide bese izlezeno ukazot se iznenadi. Se e mozno.[DOUBLEPOST=1463746703][/DOUBLEPOST]
Proverete na salter moze sistemska greska taka kaj moj rodnina pusuvase no koga otide bese izlezeno ukazot se iznenadi. Se e mozno.
Kaj mene statuso se smeni pred nekade 3 nedeli od dopolnitelna vo finalen eksperten pregled i seuste ostana taka

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom