Тогаш јас сум верник пошто не се сомневам дека Исус е историски лик кој станал легенда во народни прикаски
Не: по твојава логика на верување, ти не си верник, туку идолопоклоник, кој од историски лик, кој веќе не би бил жив, прави идол.
Христос, меѓу другото, Е и историски лик. Но, Црквата Го именува на поинаков начин, кој веќе е напишан на форумов.[DOUBLEPOST=1463651532][/DOUBLEPOST]
Их, што ти се вели речитост....

Гледам, го збогатуваш речникот.[DOUBLEPOST=1463651742][/DOUBLEPOST]

Кој црни специфики бре греото една?! Фантазиите за змии што прават муабет? За мртовци што оживуваат? Или можеби спецификите да се плука и да се деградира се што не го разбирате?! Ти како основно не си кадарен да разбереш дека верувањето само по себе е еднакво на фантазирање! А камо ли нешто повеќе! Ти уште милион години да живееш, нема да сватиш каква мудрост се крие во зен будизмот!
.
Греото лажлива, миљон пати ти напишав дека змијата не зборувала.
Чудата Божји се реални, оти за Бога се‘ е можно.
Верувањето само по себе е човекова вградена потреба: тоа го знаат и во психологијата, ама не и ти кутриот...
Фантазијата е прозивод од човековиот пад: Адам не фантазираше, Адам знаеше, оти сето знаење го добиваше од Бога.
Ти и твоите, вашето верување (не е „знаење„!) го добивате од самите себе и од вашите лажливи ментори.
Зен-будизмот не содржи ништо појќе од егоцентристичка философија, која сама за себе говори...[DOUBLEPOST=1463651820][/DOUBLEPOST]
Ти продолжи да ја бараш преку име и презиме, облик, форма, боја и слично и ќе ја најдеш.
Нема потреба да ја барам, оти веќе ја најдвов.
Сега, во животот ми фали уште твојата вистина, ама онаа неприметливата...[DOUBLEPOST=1463651990][/DOUBLEPOST]
Боже, прости му, не знаше што пишува, што мисли, што зборува, што чини...