I jas eve prasuvam da mi kazat kako barale vo Veliko Trnovo za vojnik da se najde, no nikoj ne mi odgovara veke 2 dena
Eve sto mi pisaa Уважаеми господине,
Уведомјаваме Ви, че за издирване на исканата информација относно службата на Вашија родственик в б'лгарската армија е необходимо да разполагаме с'с следните сведенија:
- трите имена на лицето /име, презиме, фамилија/;
- кога и к'де е роден и на кое населено мјасто е бил жител по време на службата си в б'лгарската армија;
АРХИВНИТЕ ДОКУМЕНТИ В ДИРЕКЦИјаТА СА СИСТЕМАТИЗИРАНИ ПО ВОјСКОВИТЕ ЧАСТИ ОТ С'СТАВА НА Б'ЛГАРСКАТА АРМИја, КОЕТО НАЛАГА ПРИ ИЗДИРВАНЕ НА ИНФОРМАЦИја ЗА КОНКРЕТНО ЛИЦЕ ДА ЗНАЕМ ТОЧНАТА ВОјСКОВА ЧАСТ, В КОјаТО Е СЛУЖИЛО.
Молја, да ни информирате за ТРИТЕ ИМЕНА НА ПОЛУЧАТЕЛја И ТОЧЕН ПОштЕНСКИ АДРЕС, на којто да изпратим резултатите от проучването, след като сте ни предоставили посочените по-горе данни.
Необходимо е да удостоверите родствена вр'зка с лицето или да представите п'лномоштно от законен наследник.
Издирването и предоставјането на справки се изв'ршва срешту заплаштане, с'гласно Тарифата на д'ржавните такси и Цените на услугите, предоставјани от Д'ржавна аген-ција “Архиви”. Това важи и при отрицателен резултат от изв'ршеното издирване.
Подробна информација за услугите и техните стојности можете да намерите в Цените на услугите, предоставјани от Д'ржавна агенција “Архиви”, с'гласно чл. 28, ал. 2, т. 2 от Закона за Националнија архивен фонд (приети с ПМС № 7 от 18.01.2012 г., обн. ДВ., бр. 8 от 27.01.2012 г.). С'с с'д'ржанието на цитираните нормативни документи можете да се запознаете и на интернет страницата на Д'ржавна агенција “Архиви” (
www.archives.government.bg) в раздел “Правна рамка”.
Д. Вачева,
Началник на отдел "ИАДИТ