Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Ti proveruvas najdole na sajtot na ministerstvo za pravda i treba da ti pisuva Obrazuvana prepiska sega gi razgleduvaat otprilika april maj ...a od januari februari 2015 ima sto se pred izdavanje na ukaz ...Jas sum avgust i uste stoi obrazuvana prepiska kaj mene ..
.Ako intevjuto go pravese vo Sofija togas e druga rabota ama imas napisano .....jas sum preku ambasadata u Skopje
Zoki kako sto kazav i jas sum preku ambasadata u Sk.Vo noemvri/2015 bev na intervju i mi kazaa da se javam vo mart za brojot na prepiskata.Citajki tuka na forumov najdov deka nekoja devojka bila kako mene vo noemvri na intervju i vekje vo februari i go kazale brojot na prepiskata.I jas se javiv vednas(februari) i mi dadoa broj na prepiska so pin.Mi bese cudno zosto vednas i pin zatoa sto na sajtot na Min.na Pravosdie vo menito za proverka za onie koi se po"konsulski pat" se vpisuva brojot na prepiskata vo dolnata "grafa"i bez pin.Znaci jas imam i broj na prepiska i pin.Koga ke gi vnesam vo gornite "grafi"dobivam info:Образувана преписка N:XXX/2016/22.01.2016 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.Ovoj broj sto go dobivam pri proverka se razlikuva od brojot so pinot koj go koristam za proverka.Mozebi so mene e takov slucaj zatoa sto sum jas od famoznata 2012 i bev prekraten vo maj/2015 i vednas so nov dokument od dedo mi izvadiv duplikat proizhod i zapocnav nova procedura.Brojot od prviot protokol od 2012 sluzbenickata go vnese vo mojata nova molba so naznaka deka po vtor pat apliciram.Vo megjuvreme zedov i LK za postojano prebivanje vo R.Bugarija so EGN.Toa e Zoki mojata prikaska...

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Ај едно прашање за потенцијално разбивање митологии. Од каде ви е таа информација дека предокот ти се признава само ако е роден пред 1920??? Сериозно прашувам, не тврдам дека не е така.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Ај едно прашање за потенцијално разбивање митологии. Од каде ви е таа информација дека предокот ти се признава само ако е роден пред 1920??? Сериозно прашувам, не тврдам дека не е така.
Така бараа од Струмица, така ми беше мене кажано.

Mercury

ФК Победа
Член од
23 септември 2013
Мислења
1.042
Поени од реакции
485
Знае некој кога ги закажуваат интервјуата во бугарија или во битола?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Така бараа од Струмица, така ми беше мене кажано.
Кога тоа? И јас бев во Струмица, баш прашав и ми рекоа дека не е точно тоа со 1920, а јас се повикувам на дедо ми, роден 1923.

Член од
17 мај 2016
Мислења
54
Поени од реакции
57
Decki, od vashe iskustvo kolku cekavte da vi se smeni statusot od По преписката Ви предстој да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство do toa deka Молбата Ви е уважена... Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. Fala

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Кога тоа? И јас бев во Струмица, баш прашав и ми рекоа дека не е точно тоа со 1920, а јас се повикувам на дедо ми, роден 1923.
па пред два месеци негде. така ми рече посредникот. Можеби повеќе не важи тоа, не знам. Кога бев во ДАБЧ имаше едно девојче до мене што беше и баш видов дека има иста потврда од Струмица. Кај мене дедо ми е роден 1920 и ок беше, а кај неа дедо и беше помлад и видов дека и прадедо и е напишан, роден 1905. Ама може го смениле, заклучиле дека не е потребно. Не знам.

C

CrazyCounter

Гостин
Decki, od vashe iskustvo kolku cekavte da vi se smeni statusot od По преписката Ви предстој да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство do toa deka Молбата Ви е уважена... Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. Fala
od finalna proverka do potpis za ukaz 2ipol mesec

Член од
28 јули 2015
Мислења
107
Поени од реакции
107
Vo oktomvri 2015 pokusav so umrenica od baba rodena 1923g ne sakaja od BKKS da mi idadat potvrda mi rekoja mora da bile rodeni pred 1920g pa morav povtorno da nosam umrenica od dedoto za sto morav da odam vo drug grad za da ja vagjam

Член од
27 октомври 2014
Мислења
35
Поени од реакции
11
Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МП nekoj da kaze sto znaci ova i do kade inaku sum od fevruari 2014 od intervju dadov na posrednikot i voena kniska od dedo mi kade pisuva deka sluzel bugarska vojska i uste nisto
Kakva e voenata kniska i dali e jugoslovenska na koja pisuva deka sluzel bug.vojnik, isto i jas sum od fevruari 2014 pa ako ima promena ke pisam.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom