Со какви документи?Данас ми се променио статус у Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ . Чекао сам 1 месец и 10 дана да се промени од финални преглед
Со какви документи?Данас ми се променио статус у Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ . Чекао сам 1 месец и 10 дана да се промени од финални преглед
Uverenje od opstina Bosilegrad da u maticna knjiga pise da su mi baba i deda bugarske nacionalnosti i njihovi izvodi.[DOUBLEPOST=1463514343][/DOUBLEPOST]Со какви документи?
Uverenje od opstina Bosilegrad da u maticna knjiga pise da su mi baba i deda bugarske nacionalnosti i njihovi izvodi.Со какви документи?
Moe mislenje, od 2-3 meseci @Procitav nesto nad 10.000 iljadi se stingati za || 2013 godina ...
--- > Nekoj za uteha xD sto mislite za da ja pominat 11.000 iljadi kolku vreme odzema ...
Pozdrav
Super. Jas cekam veke eden mesec i dve nedeli.. ke moze da mi kazes brojce, barem prvite dve cifri da vidam jas do kaj sum? I koga bese na intervju?Со какви документи?
Intervju februara 2014. a broj je 12xx/2014[DOUBLEPOST=1463519994][/DOUBLEPOST]Super. Jas cekam veke eden mesec i dve nedeli.. ke moze da mi kazes brojce, barem prvite dve cifri da vidam jas do kaj sum? I koga bese na intervju?
Intervju februara 2014. a broj je 12xx/2014Super. Jas cekam veke eden mesec i dve nedeli.. ke moze da mi kazes brojce, barem prvite dve cifri da vidam jas do kaj sum? I koga bese na intervju?
Вака сеа колку што можев да видам никој не ти одговорил до сега.Едно прашање, да ли некој знае или имал искуство во следната ситуација:
Ако полнолетна ќерка го поседува БП , да ли незината мајка врз основ на незиното Бугарско државјанство може да поднесе дерекно за Б-државјанство во амбасада ( како што го сторила незината ќерка, а она е врз основ на татко БД ) или сепак мора да се вади Происход за да поднесе документи- мајката на детето ?
Благодарам на сите ....
I jas sum preku ambasadata u Skopje.Bev na intervju u Noemvri/2015.Vo Februari mi izleze brojce so PIN.Go vnesuvam brojceto vo gorna grafa a PIN vo grafata za PIN.Dobivam poraka:Obrazuvana prepiska od XX/Januari/2016 i sosema nov broj.Za sega neznam sto znaci toj nov broj.So brojot koj go dobiv i PIN kodot se koristam pri proverka i dobivam sledna informacija:
"Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване".Toa e moeto iskustvo/soznanie...
hahahahahahahahaha[DOUBLEPOST=1463524723][/DOUBLEPOST]Aman kazi kago go izvadi toj dokument od V.Trnovo?????
Мислам дека легализацијата ја бркат овластена агенција или преведувачи во бугарија ама не сум сигурен,плус и после заверка на нотар треба.Јас преку посредник ја бркав таја работа и ми зеде 30 евра од документ.Иначе разбрав дека и кај мене во битола истата работа ја вршат овластени судски преведувачи за 15 евра по документ мислам.А за бугарија да одиш,некој поупатен од форумот ако има да ти кажи каде точно да одиш и што треба да правиш.А која е постапката која мора да ја поминам за да ги „Легализирам“ сите документи. Ќе имам 5 изводи оригинал и документ од Воен Архив. Сакам сам без посредникот, па ме интересира што поточно значи тоа легализација на документи? Најпрвин превод на изводите ( и евентуално на документот од В.Трново ) и после заверка на нотар на тие преводи? Или што? Фала сепак на инфо
Плус, да наведам за сите кои ги интересира, дека вадење на изводи од сите лица кои се починати, не бараат да знаете матичен или датум на раѓање, туку Име Презиме и Датум на починување + Градот во кој починало лицето (без разлика каде е родено).
870/2015До кај се стасани со 2015 некој да не знае? и што мислите кога ќе ја почнат 2016? знам рано е ама, нестрплива сум.
a koga ja pocnaa?870/2015