eBay (официјална тема)

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
немам искуство со ебај ама сакам да порачам гледам има ефтин плејстејшан па ако може некој да ми даде некој совет дали селерот е добар и да ми објасни како што
http://www.ebay.com/itm/Sony-PlayStation-4-PS4-Latest-Model-500-GB-Jet-Black-Console-/321459436277?hash=item4ad879baf5:m:mzvzEUIknaQclZ801YCY1ew
И да се нафати да го прати како што ти кажаа погоре форумџиите, сооглед на тоа што е во refurbished состојба со се поштарина која сигурно нема да биде мала и дополнителни трошоци тука (царина и данок) нема да ти се исплати.

Е сега јас го најдов ова ново со гратис поштарина (вкалкулирана) но колку е добро @acereal @M-1 @Fringe нека кажат. а и селерот е топ.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
И да се нафати да го прати како што ти кажаа погоре форумџиите, сооглед на тоа што е во refurbished состојба со се поштарина која сигурно нема да биде мала и дополнителни трошоци тука (царина и данок) нема да ти се исплати.

Е сега јас го најдов ова ново со гратис поштарина (вкалкулирана) но колку е добро @acereal @M-1 @Fringe нека кажат. а и селерот е топ.
Не му се исплаќа ова. Ова му идат околу 23 иљади и некој денар, а нов во официјална продавница со плус 1 игра и со 1ТB му е околу 25 иљади.
Така да разликата е 1500 до 2000 денари (без царина и ддв), 500 GB помалку и немат гаранција. Не е исплатливо.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006

Од форумув некој член имаше нарачано вакво па со царина и данок многу поскапо му дошло него ли од тука да го купел

Член од
20 ноември 2014
Мислења
100
Поени од реакции
1
Не му се исплаќа ова. Ова му идат околу 23 иљади и некој денар, а нов во официјална продавница со плус 1 игра и со 1ТB му е околу 25 иљади.
Така да разликата е 1500 до 2000 денари (без царина и ддв), 500 GB помалку и немат гаранција. Не е исплатливо.
Каде да видам тука коа цена се на сњетек пише дека нема више

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Каде да видам тука коа цена се на сњетек пише дека нема више
Другар, контактирај ги ПанЕвропа тие ти се генерални застапници и дистрибутери за Сони. Јас имам пазарено од кај нив уште пред 8-9 години Сони галантерија, аудио компоненти и тв. Сигурен сум дека ги имаат и сите конзоли од Сони.[DOUBLEPOST=1461014208][/DOUBLEPOST]Цената ти е околу 24-25 иљади па надолу во зависност од конфигурацијата и перформансите шо ги сакаш.[DOUBLEPOST=1461014367][/DOUBLEPOST]Едино поефтина варијанта ти е да учествуваш на аукција на ибеј за ПС4 конзола и единствено да имаш толку среќа да го земиш за ефтини пари.

Последно уредено:

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Само ПанЕвропа и галерија.цом.мк то ти е едно исто, батали то другото.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Цениве им се лудница во Нико 24990 е 500 гб верзијата истиот во ПанЕвропа е 19990 т.е 5000 поефтин а за 24990 имаш 1тб со игра гратис...

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Член од
20 ноември 2014
Мислења
100
Поени од реакции
1
каде го има паневропа само во скопје или и во други градеви?

TheMessenger

Кодош
Член од
18 февруари 2012
Мислења
371
Поени од реакции
473
Ај малку помош
Не ми стигна пратката, му пишав на кинезот и тој вика дека испратил уште една, ама ми вика и да го затворам случајот. Доколку сега се затвори случајот после тоа може ли повторно да се отвори во случај ако и втората пратка не стаса?

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Ај малку помош
Не ми стигна пратката, му пишав на кинезот и тој вика дека испратил уште една, ама ми вика и да го затворам случајот. Доколку сега се затвори случајот после тоа може ли повторно да се отвори во случај ако и втората пратка не стаса?
Нека ти докаже дека испратил. Ако ја затвориш толку ке биде :)

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Дали можеме и ние од Македонија да продаваме на Ebay или само да купуваме?

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Дали можеме и ние од Македонија да продаваме на Ebay или само да купуваме?
Сo мaкедoнски пејпaл не, aкo имaш слoвенски или билo кaкoв тoгaш мoжеш. Прaктичнo секoј штo мoже дa примa средствa нa ПејПaл мoже дa биде и прoдaвaч.

Sent from my LG-D850 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom