Milos Lukic напиша:
↑ Hahahahaha nisto nema da komentiram pa ke vidite....da li stara ili nova potvrda od klub isto ja gledat...to sto zborite nema vrska...poz i so sreka na site pa i na mene..koga ke se smeni status pisuvam...a do togas ke ve sledam..pozzz[/quote]
-------------------------------------------------------------------------
Milose, ce bidam iskren so tebe. Pravno, momentalno, nitu edna BK potvrda ne proadja se dodeka ne go izglasaat zakonot t.e. stapi na sila. Drugo e dali i kako, moze poinaku?!.
Nikoj ne veruva vo potvrdite vece, realno. Covek samo si dava nadez i predolgo vece slusa sto se govori -prvo bese deka zakonot ce bide izglasan, pa potoa deka spasot e vo potvrdite i tie nevistini tolku dolgo gi slusame od nasite posrednici, od klubovite, od nivnite kulturno umetnicki pretstavnici itn. itn., da stanaa edinstveno i za zal, samo 'nasa vistina'.
Ima edna prica, kruzi na fb ovie dena i ce go prenesam samo krajot: "„Kao Isus i Veliki petak. Kada je Isus umro na krstu u petak, bio je to najgori dan za Isusa. I kad se pojave nevolje, ja se uvek toga setim. Jer tada sebe podsetim i šta se dogodilo sa Isusom tri dana kasnije. Tada je Isus ustao iz groba – Vaskrsnuo je iz mrtvih. Kada stvari pođu kako ne treba, naučila sam da ne gunđam već čekam tri dana, jer tada sve nekako izađe na dobro. Daj Bogu priliku da ti pomogne. Pričekaj tri dana.“
Kade i da e, i tie nasi 3 dena naskoro ce dojdat i ce ni pomognat da doznaeme dali konecno ce go izglasaat zakonot i dali konecno ce ni gi uvazat molbite so prvi bratucedi, vujkovci, i dali bk potvrdite voopsto vazat.