- Член од
- 16 април 2010
- Мислења
- 2.558
- Поени од реакции
- 1.503
Не ми менувај тема, збориме за друго, има посебна тема за тоа. За лчечење треба друг, а би било доббро и ти да отидеш.Охридското езеро е тектонско, старо 20 милиони години. Градот Охрид со своето културно наследство е светски бисер и заедно со опсегот на целото езеро беше под заштита на УНЕСКО. Во последниве години степенот на заштита беше спуштен за еден степен. Се гради измислен и тотално непотребен универзитет со загрозување на средновековни, антички и неолитски рушевини, со што се губи и препознатливата силуета на стариот град и тврдината со новоградби. Зоните за градба во националниот парк Галичица се шират на сметка на водената површина и бесценетите шуми, се расчистуваат површините со автоктона трска и се садат палми со што се нарушува уникатниот биодиверзитет и милиони години стар екосистем, се гради аеродром во вода и населба во вода за криминалецот од Индија. За овие десет години на Охрид и Охридското Езеро мајка му е ебана од паторот, неговите лудачки идеи и послушничката, арогантна администрација, која е глува на повиците да се запре ова лудило. Ти текнува на бетонскиот парапет?
....и ти си се фатил за еден смрден графит што се трга со крпа? Идете лечете се бе од прв до последен! Не ме прозивај веќе со вакви работи, мислев дискутирам со понормален човек.
И заборавив да напишам дека потполно се согласувам со пораката на графитот, чисто да си знаеш.
Па ти прв ме прозва, кој те тераше да ми рециплираш, а и со ова последново видов со каква личност разговарам, мислев реален и операриран од вулгарности, ама сум се излажал. Тогаш ни ти не ми рециплирај, Имаш опција block, на мојот акаунт, и чао пријатно.[DOUBLEPOST=1463173854][/DOUBLEPOST]
За шарените не ме интересира од кога дејствуваат, а од кога сум член на форумов од 2010 (со пауза од 2013 до 2015), имам илјадници пати пишано во врска со спомениците на бранителите. Имав дадено предлог, да се организираат стражи, бидејќи полицијата и институциите кои ги плаќаме се пасивни, ама некои ми држеа предавања со потсмев во стил дека сум будала.Ти си против шарените ок твое право, 30 ти март велиш ако може да ми дадеш инфо од кога дејствуваат тие шарените дали од тој 30 ти март за да си против.
Колку споменици се на некој начин уништени вклучувајки ги и оние од 2001 поставени плочи во чест на бранителите уништени, невидов толку голема загриженост исправи ме ако грешам чисто ти го поставувам како прашање.
И на крај као можеш поединечен случај да го изедначиш со маса на народ.