Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Охридското езеро е тектонско, старо 20 милиони години. Градот Охрид со своето културно наследство е светски бисер и заедно со опсегот на целото езеро беше под заштита на УНЕСКО. Во последниве години степенот на заштита беше спуштен за еден степен. Се гради измислен и тотално непотребен универзитет со загрозување на средновековни, антички и неолитски рушевини, со што се губи и препознатливата силуета на стариот град и тврдината со новоградби. Зоните за градба во националниот парк Галичица се шират на сметка на водената површина и бесценетите шуми, се расчистуваат површините со автоктона трска и се садат палми со што се нарушува уникатниот биодиверзитет и милиони години стар екосистем, се гради аеродром во вода и населба во вода за криминалецот од Индија. За овие десет години на Охрид и Охридското Езеро мајка му е ебана од паторот, неговите лудачки идеи и послушничката, арогантна администрација, која е глува на повиците да се запре ова лудило. Ти текнува на бетонскиот парапет?

....и ти си се фатил за еден смрден графит што се трга со крпа? Идете лечете се бе од прв до последен! Не ме прозивај веќе со вакви работи, мислев дискутирам со понормален човек.

И заборавив да напишам дека потполно се согласувам со пораката на графитот, чисто да си знаеш.
Не ми менувај тема, збориме за друго, има посебна тема за тоа. За лчечење треба друг, а би било доббро и ти да отидеш.

Па ти прв ме прозва, кој те тераше да ми рециплираш, а и со ова последново видов со каква личност разговарам, мислев реален и операриран од вулгарности, ама сум се излажал. Тогаш ни ти не ми рециплирај, Имаш опција block, на мојот акаунт, и чао пријатно.[DOUBLEPOST=1463173854][/DOUBLEPOST]
Ти си против шарените ок твое право, 30 ти март велиш ако може да ми дадеш инфо од кога дејствуваат тие шарените дали од тој 30 ти март за да си против.
Колку споменици се на некој начин уништени вклучувајки ги и оние од 2001 поставени плочи во чест на бранителите уништени, невидов толку голема загриженост исправи ме ако грешам чисто ти го поставувам како прашање.
И на крај као можеш поединечен случај да го изедначиш со маса на народ.
За шарените не ме интересира од кога дејствуваат, а од кога сум член на форумов од 2010 (со пауза од 2013 до 2015), имам илјадници пати пишано во врска со спомениците на бранителите. Имав дадено предлог, да се организираат стражи, бидејќи полицијата и институциите кои ги плаќаме се пасивни, ама некои ми држеа предавања со потсмев во стил дека сум будала.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не ми менувај тема, збориме за друго, има посебна тема за тоа. За лчечење треба друг, а би било доббро и ти да отидеш.

Па ти прв ме прозва, кој те тераше да ми рециплираш, а и со ова последново видов со каква личност разговарам, мислев реален и операриран од вулгарности, ама сум се излажал. Тогаш ни ти не ми рециплирај, Имаш опција block, на мојот акаунт, и чао пријатно.
Мериш влакно и планина. Од мува правиш слон. Ај кажи реално која штета е поголема!
Исто ко оној што ќе скапе затвор за 150 ќебапи, а Грујо со пет милијарди ќе лади муда негде, така невин и помилуван.
Ни навредуваш интелигенција овде, не знам дали ти е јасно тоа?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ти бре што си постигнал освен што си соучесник во сите зделки и матни дела на оваа власт?. Ако ти е тоа најголемо достигнувајне во животот, застрамисе што постоиш.

x100...... деца какко Тамара, ми се многу многу многу помили од таа барок градба. Ако те интересира тоа.

И тебе овие деца не ти се од дедоти оставени за ти да решаваш за нивната судбина.

Ти бре што си постигнал освен што си соучесник во сите зделки и матни дела на оваа власт?. Ако ти е тоа најголемо достигнувајне во животот, застрамисе што постоиш.

x100...... деца какко Тамара, ми се многу многу многу помили од таа барок градба. Ако те интересира тоа.

И тебе овие деца не ти се од дедоти оставени за ти да решаваш за нивната судбина.
Ве заболе вас за Тамара и децата,ве пратиле таму да кршите и шкртате од чист интерес.Кој ве плаќа? сорос или од партија? Срам да ви е.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Мериш влакно и планина. Од мува правиш слон. Ај кажи реално која штета е поголема!
Исто ко оној што ќе скапе затвор за 150 ќебапи, а Грујо со пет милијарди ќе лади муда негде, така невин и помилуван.
Ни навредуваш интелигенција овде, не знам дали ти е јасно тоа?
Нели рече да не ти реплицирам. Ајде пак јово наново.

Се знае кој треба, и Грујо и останата тајфа околу него. Што ме прашуваш кој, за џабе ли рециплиравме позади што и како.

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298

Па ти прв ме прозва, кој те тераше да ми рециплираш, а и со ова последново видов со каква личност разговарам, мислев реален и операриран од вулгарности, ама сум се излажал. Тогаш ни ти не ми рециплирај, Имаш опција block, на мојот акаунт, и чао пријатно.[DOUBLEPOST=1463173854][/DOUBLEPOST]

За шарените не ме интересира од кога дејствуваат, а од кога сум член на форумов од 2010 (со пауза од 2013 до 2015), имам илјадници пати пишано во врска со спомениците на бранителите. Имав дадено предлог, да се организираат стражи, бидејќи полицијата и институциите кои ги плаќаме се пасивни, ама некои ми држеа предавања со потсмев во стил дека сум будала.
Па си пишал после да не те напаѓаат зш си против шарените, а ставаш нешто со кое ги осудуваш и за кое те питав кога е направено , и дали е нивно дело иако е поединечен настан. Барав одговор од тебе дали е направено пред нивно појавување пошто некако не ми се приклопуваат датумите.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
сорос или од партија? Срам да ви е.
Зошо да ни е срам. Ние качуваме GDP, тоа се странски инвестиции. Ти си платен од даночни пари. Место некое креветче скршено да се смени во некоја градинка, ти си платен да си го напуниш стомакот со некој сендвич со паризер за кучиња. Дајбоже да даваше тој Сорос толку пари колку што зборите, Швајцарија ќе бевме до сега, ако имаме лопови на власт 10 години.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Ве заболе вас за Тамара и децата,ве пратиле таму да кршите и шкртате од чист интерес.Кој ве плаќа? сорос или од партија? Срам да ви е.
За Тамара требаше да одговара и министерот, бидејќи не му е прв случај, има и претходни киксови, а со коментарот се сложувам потполно со тебе.[DOUBLEPOST=1463174868][/DOUBLEPOST]
Па си пишал после да не те напаѓаат зш си против шарените, а ставаш нешто со кое ги осудуваш и за кое те питав кога е направено , и дали е нивно дело иако е поединечен настан. Барав одговор од тебе дали е направено пред нивно појавување пошто некако не ми се приклопуваат датумите.
Со оглед на тоа дека пораките кои ги пишуваат на спомениците во Скопје, и со тие напишани во Струга сомневањата одат кон шарените. Само би те запрашал јас дали Узунов има врска со фашизмот, бидејќи некој во Узунов препознал фашизам, и зашто не пишуваат вакви пораки на пример на Џемо Хаса и останати како него?

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
За Тамара требаше да одговара и министерот, бидејќи не му е прв случај, има и претходни киксови, а со коментарот се сложувам потполно со тебе.[DOUBLEPOST=1463174868][/DOUBLEPOST]

Со оглед на тоа дека пораките кои ги пишуваат на спомениците во Скопје, и со тие напишани во Струга сомневањата одат кон шарените. Само би те запрашал јас дали Узунов има врска со фашизмот, бидејќи некој во Узунов препознал фашизам, и зашто не пишуваат вакви пораки на пример на Џемо Хаса и останати како него?
Како можеш да се сомневаш во нешто за кој и не знаевме дека постои пред да се случило тоа, или ако не сум во право исправи ме зато и ти реков дај ми одговор.
И да сакам да осудам некој за такво нешто незнам кој е, некако не се поклопуваат работите т.е твоите тези.[DOUBLEPOST=1463175722][/DOUBLEPOST]
Видовме кој колку го боли министерот за смрт сигурно не, ако очекуваш од обичен граѓанин да сноси одговорност онда ти си забегал у место и време. Прашај го министрето твое кој го плаќа за да си играа со нечии животи.

Последно уредено:
Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Како можеш да се сомневаш во нешто за кој и не знаевме дека постои пред да се случило тоа, или ако не сум во право исправи ме зато и ти реков дај ми одговор.
И да сакам да осудам некој за такво нешто незнам кој е, некако не се поклопуваат работите т.е твоите тези.
Ај во ред е, не ми го разбра одговорот.

Па малце пораки за антифашизам се изнагледавме врз спомениците во Скопје, затоа сомнежот го упатив према нив, а ова или некој намерно не го забележал, или медиумските гласила на ДПМНЕ со нивната подмолна тактика, чекале шанса сега да го објават за да придобијат политички поени.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
или медиумските гласила на ДПМНЕ со нивната подмолна тактика, чекале шанса сега да го објават за да придобијат политички поени.
Дпмне нема повеќе што да придобива политички поени кај народот, времето на Дпмне заврши. Единствено што му остана е да ОДГОВАРААТ. бегање нема.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.518
Поени од реакции
9.373
Јас ти објаснав многу убо за болдираново препрочитај пак ама потребно е ниво на интелегенција да го извлечиш заклучокот и прочиташ меѓу редој, за жал во минус тие. Пошто тие во минус ете -> Едноставно не ги занима дете, не вервај во се шо ќе слушниш не ги интересира едноставно таквото ги боли, нека не ти перат мозок тука нит телевизии нит весници.

Патем нигде не те обојв лично партиски те прашав само, е сеа уште чекам да одговориш која е маната на Груевски, шо не чини кај него.
ти ништо не образложи, ти само така си мислиш дека образложи иако имаше шанса да се покажеш, али сега не е ни битно тоа, јас ќе се задржам на болдот.

Грујо има многу мани, пред се не може да ја изговара буквата Р, настрана од таа вродена мана и е доста глуп, пред се наивен. За човек како него предводник на режим премногу си дозволи да го уценуваат, тука пред се тргнувајќи од уцените со кој се користи шиптаранава па до последниве уцени од Зајо и кловновиве од меѓународнава заедница.Тука ќе спомнам дека си дозволи и премногу работи да му се случуваат позаади негов грб, многу наивно за лидер на таква партија и водач на држава.Лично сметам дека треба да го напушти лидерскот место а верувам и дека ќе го напушти во погоден момент.

D

deli

Гостин
Добро е што дел од баграта сендвичи почнува да разбира дека пастирот заминува од политика сега борбата е криминалциве што несакаат да идат у затвор за криминалот шо го праеле па нарачуваат сцени на сред плоштад шамари летаат врз протестирачи, се (само)убиваат заштитени сведоци на СЈО,ни се случи диво насеље,во МВР(О) партиски вработени џукели на ВМРО си даваат отчет само на стопанот а не на министерот и слични глупости со цел државата да се стави во корсокак во каков што се грујо,луди мијалко,гоца,миле и остали патриоти' како би имале со што да уценуваат еве ние ако отидеме и државата ке ја однесеме у провалија а дипломативе(а и народот) ги имаат прочитано што праат затоа се менаџира ситуацијата бидејки последниот џокер на Грујо е граѓанска војна едноставно еден ден ке им нарача на сендвичите у стилу во името на оца синот и светиот дух излегувајте на улица оооо деца на МА и МУ да ја браните оваа света земја од сорос и странските комбиња... и на некој толку му треба ке мисли дека државата ке ја брани...

Последно уредено од модератор:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
FB_IMG_1463203411356.jpg

А еве ја "писменоста" на "анти-соросоидите", "патриотите" (читај - скупина ќурки собрани преку смс порака "јадете го**а за Ременски, нешто random). Фотографијата е веродостојна и е од вчера. Во предизборнава кампања нека им вети паторот и бесплатен вечерен курс по мајчин јазик - не е многу атрактивно да го учиш, досадно е да читаш книги (која будала го праи тоа денеска), ама може да се прикаже како "проект".

S

silmarillion

Гостин
Дека ги впрегнаа женине у години да рибаат споменици? Спонтано секако.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom