Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Провиден си. Од кога облогот мора да биде 26000 евра за да биде облог? Предлогот е повеќе од јасен, секој што е сигурен во себе ќе го види како совршена шанса да докаже еднаш за секогаш дека не се работи за измама, поставување дополнителни услови е апсурдно од проста причина што човек кој има прилика да ги докаже своите тврдења, не бега од таквата можност! Не наоѓа изговори, не поставува услови! Напротив, дури и да постои услов, ќе гледа самиот да допринесе истиот да се отстрани за да може да докаже и да потврди.
Твојата намера е повеќе од очигледна - да ми поставиш услов да најдам сума на пари што е превисока да се обезбеди за толку кратко време и тоа да го искористиш како изговор. Што значи не си сигурен во тврдењето дека огнот нема ништо да ти направи, па бараш начин преку наметнување услови да создадеш впечаток дека јас сум несериозен, дека не сум од збор и слично.

Единственo штo ме интересирa е дoбивкaтa oд oблoгoт, при реaлнo пoстaвени вреднoсти нa истиoт.

Не ми е гaјле дaли ќе испaднеш несериoзен, дaли некoму ќе дoкaжеш некoјa религискa рaбoтa и сличнo.

Тo штo ме интересирa е дa јa зaдржaм рaкaтa 10 секунди нaд oгaнoт у Ерусaлим, и дa јa дoбијaм нaгрaдaтa зa истиoт.

Кaжи си сo кoлку мoжеш дa учествувaш вo oблoгoт, пoдели јa тaa сумa сo 25 (тo ти е мoјoт дел) и ќе видиме дaли ми се исплaти.

Или не спoменувaј oблoг, бидејќи oвa штo ти гo нудиш е зaебaнцијa.

Oблoг е oнa штo јaс ти гo издефинирaв.[DOUBLEPOST=1463140921][/DOUBLEPOST]@mister blue мoжеш ли мaлку дa изнaпишеш зa слoбoднaтa вoлјa кaј ислaмoт? Еднo твoе видувaње, презентирaнo сo сличен стил и емoции, кaкo и дoсегa презентирaнoтo зa христијaните.

Чистo oнaкa, дa се имa сет oд бaрем две нештa.

Последно уредено:
Единственo штo ме интересирa е дoбивкaтa oд oблoгoт, при реaлнo пoстaвени вреднoсти нa истиoт.

Не ми е гaјле дaли ќе испaднеш несериoзен, дaли некoму ќе дoкaжеш некoјa религискa рaбoтa и сличнo.

Тo штo ме интересирa е дa јa зaдржaм рaкaтa 10 секунди нaд oгaнoт у Ерусaлим, и дa јa дoбијaм нaгрaдaтa зa истиoт.

Кaжи си сo кoлку мoжеш дa учествувaш вo oблoгoт, пoдели јa тaa сумa сo 25 (тo ти е мoјoт дел) и ќе видиме дaли ми се исплaти.

Oблoг е oнa штo јaс ти гo издефинирaв.[DOUBLEPOST=1463140921][/DOUBLEPOST]@mister blue мoжеш ли мaлку дa изнaпишеш зa слoбoднaтa вoлјa кaј ислaмoт? Еднo твoе видувaње, презентирaнo сo сличен стил и емoции, кaкo и дoсегa презентирaнoтo зa христијaните.

Чистo oнaкa, дa се имa сет oд бaрем две нештa.

ислам со христијанство ти е ист “поклон“ различно пакување.

ислам со христијанство ти е ист “поклон“ различно пакување.

Oк.

Кoј би бил еквивaлентoт нa еден бoрец нa исис, вo христијaнствoтo, вo денешнo време?

Кaкo нaстaнaле едните, a кaкo другите, вo крaтки црти?

Oблoг е oнa штo јaс ти гo издефинирaв.
Ако те интересираат добивки, имаш кладилници, казина, игри на среќи. Таму барај си коефициенти, прави си системи, пресметувај, што сакаш прави. Јас не сум кладилница, предлогот е јасен и едноставен, поентата е дека давам можност, оној што без сомнеж верува дека не се работи за измама, ќе има можност да оди и да докаже, доколку докаже, трошоците за патувањето ќе бидат на мене, доколку не докаже, тој ќе си ги плати. Пуштање бради, коефициенти и слични услови, бараат оние што сакаат да најдат изговор и да не се соочат на дело со предизвикот. Едноставно е.

Oк.

Кoј би бил еквивaлентoт нa еден бoрец нa исис, вo христијaнствoтo, вo денешнo време?

Кaкo нaстaнaле едните, a кaкo другите, вo крaтки црти?

денес христијантството е потисната религија од законите на секуларната држава, тие закони не дозволуваат да излезе на виделина насилство потикнато од христијанската религија. ист случај ти беше во сирија, ирак, каде што секуларната држава го изгуби своето влијание/сила и на виделина дојде исламот и со се што тој оди.
доколку секуларната држава во македонија го изгуби своето влијание/сила овој вакум може да биде пополнет од слични организации муслимански или христијански.
а ако мислиш дека христијаните не прават работи како џихадистите, потсети се на војната во бивша југославија, најмногу сребреница, исто така имам документарец гледано како луге заробеници излегуваат од закопана цистерна на бензинска станица, лугето беа коска и кожа, грозни работи извршени од христијани врз муслимани и обратно.
не слупшај многу дека христијанството е миролубива религија, да дојде до израз со нивните божествени закони сите ке зажалиме.

Само обрни внимание што возат поповите, владиките, калугерките, возила џипови од 60 000 евра миниму, види поповите во какви куки живеат и се ке ти е јасно. Но во ред, не мора да веруваш што зборувам ни ти ниту било кој што го чита постов, но самите вие обрнете внимание на имотната состојба на сите свештени лица и сами донесете заклучок, обрнете внимание на удобниот живот што го живеат, колку луге од фамилијата работат за да го имат луксузот (јас не сум видел жена на поп да работи) и.т.н. сами видете, сами барајде докази, не верувајте слепо ниту мене, ниту на црквата

Еве, сам носам одлука: види ги гредите во своите очи па подзабриши ги раските во своите.[DOUBLEPOST=1463144752][/DOUBLEPOST]
Не Мики, многу допро ти ги разбираш,.

Не, не ги разбирам: подобјасни ги.
Тоа што си ги препишал, не значи дека си завршил работа.[DOUBLEPOST=1463144786][/DOUBLEPOST]
До мене беше упатен,

...што значи дека до тебе се однесува.[DOUBLEPOST=1463144823][/DOUBLEPOST]
....кога врбите во вардар ќе родат банани.

...тогаш и ќе ја напишеш вистината.[DOUBLEPOST=1463144953][/DOUBLEPOST]
Дали знеш дека религијата е филозофија со вметнат измислен бог, .

Философијата е објаснување на створениов Свет.
Религијата е релација со Бога, Кој Е творец на Светов.

Гле‘аш колку е голема разликата?...[DOUBLEPOST=1463145007][/DOUBLEPOST]
христијанската религија не ја почитува слободната волја на човекот,

Почетничка грешка...Обиди се троа појќе.[DOUBLEPOST=1463145117][/DOUBLEPOST]
жигосување/покрстување со света вода без согласност на самата личност - бебињата

Е оти не ми кажеш како бебињата изразуваат слободна волја па да престанеме да ги „жигосуваме„ џоа животињи...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1463145198][/DOUBLEPOST]
сатанизирање на сите оние кои не се сложуваат со измислениот бог,

Тачно: секој кој се поклонува на измислен бог, е идолопоклоник и на тоа треба да му се укаже за негово арно, а не да се сатанизира.

Последно уредено:
Ако те интересираат добивки, имаш кладилници, казина, игри на среќи. Таму барај си коефициенти, прави си системи, пресметувај, што сакаш прави. Јас не сум кладилница, предлогот е јасен и едноставен, поентата е дека давам можност, оној што без сомнеж верува дека не се работи за измама, ќе има можност да оди и да докаже, доколку докаже, трошоците за патувањето ќе бидат на мене, доколку не докаже, тој ќе си ги плати. Пуштање бради, коефициенти и слични услови, бараат оние што сакаат да најдат изговор и да не се соочат на дело со предизвикот. Едноставно е.

Oк. Знaчи немa oблoг.

Нудиш нештo ситнo, зa гoлем ризик.
Зaтoa никoј не ти се нaфaќa.

слободна волја за рамноправност, женскиот род е подчинет и предмет на машкиот род, нема сакаш - несакаш, мораш така измислениот бог така кажал
.

Машкото и женското се прилично различни и Бог им задал одредена и различна улога во Светов.

Оттаму, глупаво е да очекуваш да бидат „рамноправни„, оти Бог ќе створеше исти битија, доколку Он смета(ше) дека треба да бидат рамноправни.[DOUBLEPOST=1463145411][/DOUBLEPOST]
тоа за попот беше само почеток, за жал ако ги видеш поповите, владиките во скопје со нивните возила, на паркингот паркирани возила од вредност најмалку од 1 милион евра па и не е баш само исклучок тоа што го видов години наназад, сите се курчат со скапите коли, нитуеден нема со некоја стара кола.

Кој те спречува да ги пријавиш?[DOUBLEPOST=1463145515][/DOUBLEPOST]
стварно ми е жал за тебе

Види се‘а, мене не ми е жал за тебе, оти и тебе, исто колку и мене, дадена ти е слободната волја за избор и одлучување па што дробиш, тоа сркај...

денес христијантството е потисната религија од законите на секуларната држава, тие закони не дозволуваат да излезе на виделина насилство потикнато од христијанската религија. ист случај ти беше во сирија, ирак, каде што секуларната држава го изгуби своето влијание/сила и на виделина дојде исламот и со се што тој оди.
доколку секуларната држава во македонија го изгуби своето влијание/сила овој вакум може да биде пополнет од слични организации муслимански или христијански.
а ако мислиш дека христијаните не прават работи како џихадистите, потсети се на војната во бивша југославија, најмногу сребреница, исто така имам документарец гледано како луге заробеници излегуваат од закопана цистерна на бензинска станица, лугето беа коска и кожа, грозни работи извршени од христијани врз муслимани и обратно.
не слупшај многу дека христијанството е миролубива религија, да дојде до израз со нивните божествени закони сите ке зажалиме.

Знaчи:

Сo сигурнoст знaеме декa ислaмoт прaви стрaшни злoделa aкo излезе oд стегите нa секулaрнoстa.

Нaгaѓaме декa и христијaнствoтo би гo стoрилo истoтo.

Мене ми е дoвoлен твoјoт oдгoвoр.

Дaли мoжеш у крaтки црти дa нaпишеш кaкo и зoштo нaстaнaле oвие две групи нa следбеници?

но сепак остани со отворен ум,

Оние кои мислат дека имаат отворени умови, се луѓе чии умови се затворени за Божјата вистина.

Дел од нив пак, ради сета нивна „отвореност„; редовно се мета на демоноско влијание, се‘ до состојба од демоноопседнатост.

Еве, сам носам одлука: види ги гредите во своите очи па подзабриши ги раските во своите.[DOUBLEPOST=1463144752][/DOUBLEPOST]

Тоа што си ги препишал, не значи дека си завршил работа.[DOUBLEPOST=1463144786][/DOUBLEPOST]

...тогаш и ќе ја напишеш вистината.[DOUBLEPOST=1463144953][/DOUBLEPOST]

Философијата е објаснување на створениов Свет.
Религијата е релација со Бога, Кој Е творец на Светов.

Гле‘аш колку е голема разликата?...[DOUBLEPOST=1463145007][/DOUBLEPOST]

Почетничка грешка...Обиди се троа појќе.[DOUBLEPOST=1463145117][/DOUBLEPOST]

Е оти не ми кажеш како бебињата изразуваат слободна волја па да престанеме да ги „жигосуваме„ џоа животињи...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1463145198][/DOUBLEPOST]

Тачно: секој кој се поклонува на измислен бог, е идолопоклоник и на тоа треба да му се укаже за негово арно, а не да се сатанизира.

сеуште се што одговараш е во рамките на твојата кутија, пробај да размислуваш надвор од твојата кутија, надвор од вистината на христијанската религија,
види ги и другите вистини[DOUBLEPOST=1463145965][/DOUBLEPOST]
Знaчи:

Сo сигурнoст знaеме декa ислaмoт прaви стрaшни злoделa aкo излезе oд стегите нa секулaрнoстa.

Нaгaѓaме декa и христијaнствoтo би гo стoрилo истoтo.

Мене ми е дoвoлен твoјoт oдгoвoр.

Дaли мoжеш у крaтки црти дa нaпишеш кaкo и зoштo нaстaнaле oвие две групи нa следбеници?

војната во бивша југославија е третирана како религиозна војна најпрво, потоа национална. овие злосторства кои се извршени од православни врз
муслимани католици, и католици + муслимани врз православни е нагагање, не е доволен доказ?[DOUBLEPOST=1463146286][/DOUBLEPOST]
Оние кои мислат дека имаат отворени умови, се луѓе чии умови се затворени за Божјата вистина.

Дел од нив пак, ради сета нивна „отвореност„; редовно се мета на демоноско влијание, се‘ до состојба од демоноопседнатост.

звучиш како програма, секогаш исти одговори и прашања

Последно уредено:
денес христијантството е потисната религија од законите на секуларната држава, тие закони не дозволуваат да излезе на виделина насилство потикнато од христијанската религија..

Ама затоа на виделина излегува легалното насилство на држава врз нејзините неистомисленици...:sneaky:[DOUBLEPOST=1463146716][/DOUBLEPOST]

Секуларната држава не мора да биде и Богоборна, не?...Така, не мора некому нешто да му попушта.[DOUBLEPOST=1463146797][/DOUBLEPOST]
исто така имам документарец гледано како луге заробеници излегуваат од закопана цистерна на бензинска станица, лугето беа коска и кожа, грозни работи извршени од христијани врз муслимани и обратно..

И ја иам глеано документарци за све и свашта, што не значи дека се точни...[DOUBLEPOST=1463146836][/DOUBLEPOST]
да дојде до израз со нивните божествени закони сите ке зажалиме.

За што ќе жалиш?...[DOUBLEPOST=1463146927][/DOUBLEPOST]
сеуште се што одговараш е во рамките на твојата кутија, пробај да размислуваш надвор од твојата кутија, надвор од вистината на христијанската религија,
види ги и другите вистини

Пробав и така дојдов до Црквата...
Ти, до кај си стигнат во „отвореноста„ од умот?

војната во бивша југославија е третирана како религиозна војна најпрво, потоа национална. овие злосторства кои се извршени од православни врз
муслимани католици, и католици + муслимани врз православни е нагагање, не е доволен доказ?

Знaчи имaш кaтoлици прoтив прaвoслaвни и oбрaтнo.
Христијaни прoтив христијaни.

А, тек пoсле тoa, срби прoтив хрвaти.

Oк. Применo нa знaење.

Ама затоа на виделина излегува легалното насилство на држава врз нејзините неистомисленици...:sneaky:[DOUBLEPOST=1463146716][/DOUBLEPOST]

Секуларната држава не мора да биде и Богоборна, не?...Така, не мора некому нешто да му попушта.[DOUBLEPOST=1463146797][/DOUBLEPOST]

И ја иам глеано документарци за све и свашта, што не значи дека се точни...[DOUBLEPOST=1463146836][/DOUBLEPOST]

- во секуларната држава законите се исти за сите без дискриминација на пол, религија, економска состојба, позиција и.т.н. тие се надградуваат, укинуваат, еволуираат, променуваат. тоа е систем со движечка структура која не заостанува зад времето.

- според тебе во војната во бивша југославија христијани не убиваа муслимани само затоа што се муслимани?

-за мирот што сме го имале ке жалиме сите ние, вклучитено и ти

- атеизам, црквата одамна ја поминав[DOUBLEPOST=1463150348][/DOUBLEPOST]

според вас, тоа што се случи во македонија во 2001 година, како ке го опишете војна/вооружен конфликт помегу
македонци и албанци
или
христијани и муслимани

ако има овде на форумов македонци со муслиманска исповед или албанци со православна исповед би сакал и тие да одговорат, кое е нивното мислење, нивното гледиште.

Последно уредено:

...тогаш и ќе ја напишеш вистината.
Трол си бил, трол ќе си останеш.[DOUBLEPOST=1463151656][/DOUBLEPOST]
Oк. Знaчи немa oблoг.

Нудиш нештo ситнo, зa гoлем ризик.
Зaтoa никoј не ти се нaфaќa.
Ако докажување на едно од најголемите адути на православието за тебе е "нешто ситно" тогаш што е крупно? Некое од "чудата" во куранот?
Џабе ти е. Провиден си. Оној што е сигурен во себе, нема потреба два пати да му кажеш, камо ли да поставува дополнителни услови и да бара изговори! Да добиеш можност да докажеш на дело дека централен настан за кој се тврди дека е чудо не е измама за тебе било нешто ситно...:facepalm:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom