Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Te гледам верглаш цело време у место. Твое мислење. Како да се реши целава ситуација во Македонија? На кој начин да се реши? Пошто одма да ти кажам во дешавкава кај нас како и за се не смее да има победници и победени. Молим лепо, ако сакаш појасни...:)
Прочитај ги барањата на Протестирам. Тие се потполно легални, легитимни и во целост стојам позади нив. Победникот нека излезе од процесот, не навивам за победници, навивам за непристрасно, објективно, спроведување правда кон секој што се огрешил.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.387
Поени од реакции
3.594
Ти одиш на протест и до тебе е и он на протест. И Фрчко е позади тебе. Они двајца застапуваат такви ставови, бугарите со бугарски знамиња антимакедонски ставови, брачата исто, тие со југословенски знамиња временската машина не ги катапултирала...Што да мислам еве ти кажи ми? Тие двајца се со тебе на протест со нивните ставови. Како да те поистоветам? Кои се твоите ставови по тие прашања еве за да не те поистоветам со нив?
zvucis kako da se plasis od nesto
ne treba da ti preci toa sto zaedno so tebe protestiraat likovi so kontroverzni, sprotivni stavovi od tebe.
Se dodeka zaednickata cel ni e da padne ovoj rezim, jas nemam nikakva zamerka ako do mene protestira frcko, so koj ne se soglasuvam.
Otkako ke padne rezimot ke se organiziraat realni izbori i site ovie mislenja i stavovi ke bidat staveni na kantar i ke natezne stavot na mnozinstvoto.
ako mnozinstvoto saka albanec premier i federalizacija togas jebiga, toa e demokratija

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
За која црна федерализација зборувате бе сендвичи, за талат џафери министерот за ОДБРАНА ? за талат џафери шо се поклонуваше пред споменикот на УЧК?
Некои прашања не заслужуваат одговор!
download (1).jpg

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.247
Поени од реакции
23.835
Cim drzavava ima pari za Mercedesi, naocari, Boneva da zema 25,000 evra patni trosoci i kic na plostad, ne me zanimaat procenti i neprocenti, vraboteni i sektasi, obrazovanieto, zdravstvoto i sudstvoto treba da se cakum pakum. Drugovo, pred koperacija muabet samo.
Заборави да спомнеш дека државата имаше пари за плати и за пратениците на опозицијата кои воопшто и не доаѓаја во сообранието. Од морални причини платите ги подигаа , најверојатно за да ги спречат овие не ги потрошат на уште некој споменик. Во секој случај племенито од нивна страна.
Нешто коментар за ова или да одам до пред кооперација ?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Go poistovetuvash celoto revoltirano gragjanstvo so dvajca trojca novinari i politicki analiticari.

Celoto revoltirano gragjanstvo velish?
Patem, slusham na videovo govornikot drzhi govor i veli neshto kako narodot nema shto da jade, are you kidding me? Vo Makedonija i vo najloshite vreminja nemalo glad a ne pa sega....KOloni na grchka granica sekoj praznik i vikend...narodot nemal shto da jade. Zatoa se sobraa dvajca bez trojca da "duvaat pishtaljki"...

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Прочитај ги барањата на Протестирам. Тие се потполно легални, легитимни и во целост стојам позади нив. Победникот нека излезе од процесот, не навивам за победници, навивам за непристрасно, објективно, спроведување правда кон секој што се огрешил.
Чек чек чек....кој се Протестирам? Ама неможе да има правда разбираш? Немаше правда ни 1995, ни 2001, ни 2004, ни 2008.....нема правда. Разбираш? Играва мора да заврши нерешено. И мене не ми се допаѓа ама баш ич. ИЧ! Преминав преку тоа. Суров е животот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Заборави да спомнеш дека државата имаше пари за плати и за пратениците на опозицијата кои воопшто и не доаѓаја во сообранието. Од морални причини платите ги подигаа , најверојатно за да ги спречат овие не ги потрошат на уште некој споменик. Во секој случај племенито од нивна страна.
Нешто коментар за ова или да одам до пред кооперација ?
Владе, јас колку што се сеќавам имаше една сцена, потполно во духот на демократијата, каде опозицијата беше на сила исфрлена од Собрание.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.499
Поени од реакции
18.191
Како да се реши целава ситуација во Македонија? На кој начин да се реши?
Судска разрешница во врска со материјалите од т.н. "бомби", а за тоа мора да се гарантира непречена работа на СЈО без притисоци, уцени и закани за укинување, осудување на инволвираните во бомбите за кои чувме кои се и што правеле, подоцна реформирање на ВМРО-ДПМНЕ и конечно да се организираат фер и демократски избори каде народот ќе одлучи кому ќе му ја довери власта.

Не е ништо сложено и невозможно, но јас не гледам никаква издржана причина една личност да подржува политичари кои правеле криминал, иако јас морам да признаам дека мене лично повеќе ме тангира нивниот гомнарски профил на личност, од морално-етички аспект, како криење на убиство, ословување на деца како наркоманчиња, на луѓето како човечиња, боговскиот комплекс на Гордана, Мартин и Сашо. Секој вистински ВМРО-вец мора да се залага за тоа Груевски да си замине од партијата и да одлежи за криминалот заедно со фамилијата и пријателчињата. Мислам дека само глуп човек како тркало може да биде грујовист, по било која цена.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.247
Поени од реакции
23.835
Владе, јас колку што се сеќавам имаше една сцена, потполно во духот на демократијата, каде опозицијата беше на сила исфрлена од Собрание.
Јас пак заборавив. Ке можеш да ме потсетиш зошто ги исфрлија?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.247
Поени од реакции
23.835
За време на оваа криза единствените што цело време зборат за насилство, тепање и немири се владините медиуми.
Затоа пак вие оддамна го поминавте зборувањето, преминавте на дела. Или тоа вашето ке го сместиме во категорија на мирни протести?

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
zvucis kako da se plasis od nesto
ne treba da ti preci toa sto zaedno so tebe protestiraat likovi so kontroverzni, sprotivni stavovi od tebe.
Se dodeka zaednickata cel ni e da padne ovoj rezim, jas nemam nikakva zamerka ako do mene protestira frcko, so koj ne se soglasuvam.
Otkako ke padne rezimot ke se organiziraat realni izbori i site ovie mislenja i stavovi ke bidat staveni na kantar i ke natezne stavot na mnozinstvoto.
ako mnozinstvoto saka albanec premier i federalizacija togas jebiga, toa e demokratija
Да. Се плашам. Само од Господ.
Па добро и тоа што викаш ти можеш да преминеш преку тоа и да шеташ рамо до рамо со него...
Кој режим? Овој што остави нивни снимки да ги објавува некој 6 месеци? Каде фатен лидер на ВИДЕО СНИМКА иде у кабинет у Влада да се пазари со него а влакно да не му фали кога ќе излезе од врата?
Ама од 2008 година до сега никој не ги оспорил изборите. За последниве избори 2014 година немаше бомби? За 2013 имаше за Пустец а резултатот од тие избори е 200.000 разлика.
Сите анкети ти покажуваат иста предност. Што домашни што странски.
Секако ќе натежне ставот на мнозинството. Во тоа се согласуваме.

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Чек чек чек....кој се Протестирам? Ама неможе да има правда разбираш? Немаше правда ни 1995, ни 2001, ни 2004, ни 2008.....нема правда. Разбираш? Играва мора да заврши нерешено. И мене не ми се допаѓа ама баш ич. ИЧ! Преминав преку тоа. Суров е животот.
За жал или среќа барањата на Протестирам горе-доле се поклопуваат со барањата на сите странци вклучени во процесов. На повидок е за прв пат да се спроведе правда и си мислите дека ако си кажувате вака по форуми дека тоа нема да се случи, дека вистина ќе биде така, како мало дете кога се плаши и си ја покрива главата со перница. Некој новинар направи убава споредба - грујо мисли дека ќе ја реши болеста, ако не отиде да ги земе резултатите од крвта од лабораторија - методите му се инфантилни. Ај тој што е луд, него колку сте вие наивни што ова „тапшање по грб“ го купувате како вистина. Иднината на паторот е позади оградата, што попрво тоа го осознаете, толку поиздржлив ќе биде тресокот на подот од реалноста.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Ти бе дали најде да зборуваш за федерализација ? оди исчезни од темава , изгубисе !

Прегледај го приврзокот 146051 Прегледај го приврзокот 146052
Превртачу муабетот е за декларирани Македонци што застапуваат теза за федерализација.
Иначе за шиповциве федерализација не е во оптек. Тие стануваат и легнуваат со Шќипри Етнике.
Тоа е јасно. Проблемот е наши што застапуваат таква теза.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom