Добитници на лотарија за САД

Член од
12 август 2012
Мислења
80
Поени од реакции
77
Толку за годинава, сега чекај октомври за нова апликација и нова шанса

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk

Член од
17 април 2016
Мислења
125
Поени од реакции
8
Другар ти ако вака продолжиш ни Кочо Рацин не те оправа хехееххех, се зезам, секаде и во секое поле каде треба да потполнис лични податоци или да направиш препис од документација како што е дипломата,улица од пасош и слично значи НЕ ГИ ПРЕВЕДУВАШ НА АНГЛИСКИ,--ТУКУ ГИ ПИШУВАШ НА ЛАТИНИЦА КАКО ШТО СЕ ЗАПИШАНИ НА ВЕЌЕ ИЗДАДЕНИОТ МК ДОКУМЕНТ.
Да поштенски код е 1000-Скопје. Многу битна работа ти е на тебе да најдеш спонзор и во дс-от кога ке одговориш на која адреса ке патуваш во УСА, треба да ти биде ставена адресата на спонзорот за ако сакаш да немаш проблеми во амбасада. а за адресите за факултети и училишта ако не ти ги пишува на дипломите или сведителствата тогас најди ги на гоогле и запиши ги адресите точно како што ке се таму запишани. Најбитно ти е да го средиш дс-от комплетно за мајкати а после за тебе, фокусирај се на тој дел да не направиш грешки, а во дс-от ке заведес точцна емаил адреса каде да ти стигне известувањето од Кентаки. Инаку во маилот не пишува ништо туку само те известува дека имас промени на тввојот статус за дв-лотари,откако ке ти стигне тој емаил ке се логирас на главната страна каде што си се пријавил за лотарија и со confirm number ке влезеш како кога си проверувал дали си извлечен, откако ке влезес на сајтот ке ти пишува за кога ти е закажано интевјуто. а откако ке го потполниш и потпишес дс-от тогаш имаш доволно време да појдеш во болница да ги земеш здравствените картоните и твојот и на мајкати и да појдеш во институт за јавно здравје и да ти направат препис на интернационален картон и тоа се плака 500ден од картонн. откако тоа ке го завршиш кога ке отидеш на лекарско ( а тоа се заказува 15-20 дена пред да одиш на интервју во РЕМЕДИКА- нас. Железара) ке им ги дадете тие картони од институт за јавно здравје и тие ке проверат кој вакцини ви фала и кој треба да ги примите,ако треба некој да ги примите ке идете пак во институт за јавно здравје ке ги допримите потребнните и спремни сте за интервју. Затоа не брзај за никаде зосто имаш најмалце време од 6 месеци, само смирено сталожено имас прилично убав case number и така да не ти е за зорт мн да брзас и 10 дена подоцна да го пратиш дс-от пак ке биде побрзо отколку да бараш отклучување и отпосле да преправаш
Поздрав[DOUBLEPOST=1462917533][/DOUBLEPOST]Пак ке кажам за сите членови кои сте извлечени ВНИМАВАЈТЕ НА ПОТРЕБНИТЕ ДОКУМЕНТИ И НА ИСКРЕНИТЕ ПОДАТОЦИ ЗА ВО АМБАСАДА, бидејки амбасадата во Скопје е далеку по ригорозна со законите за разлика од останатите во Загреб,Београд и Босна.
Најбитни работи да не бидете одбиени од амбасадата се
affidavit of suport ( i-134 form) Или спонзор кој ке гарантира за вас дека нема да паднете во никој случај на терет на државата УСА. Најчести прашања за спонзорот во амбасада што би ве прашале се ( Од кога се познавате? Колку долго се познавате? Дали сте во роднинска врска и каква? кога ви била последната комуникација?- и доказ може да побараат како на пр. принтани муабети ф.б скајп или сл.) Исто така ке би треба копија од пасош или грин карта од спонзорот како доказ за во амбасада, и формуларот I-134 треба да е заверен на нотар во УСА.
криминалното досие е многу битна работа за да не ве одбијат и лекарското уверение
ОБРАЗОВАНИЕТО
кое е услов за лотаријава

Овие се клучните работи за да поминете во амбасада на интервју,сето друго се пропратни работи и да ви недостига некој документ ке бидат љубезни и ке ви дадат рок до кога да го доставите.
Можеби некогаш нема да се ригорозни или нема да имаат многу време за да ги чешлаат сите но вие спремете се за најтешкиот дел исто како да ке ве чешлаат детално, дај боже да поминете сите со лесно но сепак ОВАА ШАНСА НЕ Е ЗА ДА СИ ПРАВИТЕ ПРОБИ НИТИ ПАК ДА ИЗМИСЛУВАТЕ ВАШИ ЗАКОНИ, Искористете ја максимално бидејки една грешка може скапо да ве чини и да ја заборавите УСА.
Јас да знаев дека ќе ми направеа таков проблем со образованието НЕМАШЕ ВООПШТО ДА СЕ ПОЈАВАМ ВО АМБАСАДА НА ИНТЕРВЈУ, сега можам само до Мексико или Сибир да одам и да и мафтам на УСА :):):)
Затоа сите вие не правете грешки и зае...е ги конзулите и земете им ги визите :ајнапиво:
Дајте некој со афидавит оф супорт помогнете :(

Дали е проблем ако афидавит е мој пријател на синот на добитникот а со добитникот не се познава?

Последно уредено:
Член од
12 јуни 2012
Мислења
130
Поени од реакции
83
Дајте некој со афидавит оф супорт помогнете :(

Дали е проблем ако афидавит е мој пријател на синот на добитникот а со добитникот не се познава?
немаш проблем во тој случај само да докажеш комуникација наназад писмено некако да сватат фека не е формално

Член од
17 април 2016
Мислења
125
Поени од реакции
8
немаш проблем во тој случај само да докажеш комуникација наназад писмено некако да сватат фека не е формално
дали работна понуда би ја замениле потребата за афидавит ?[DOUBLEPOST=1462997505][/DOUBLEPOST]
Ako rasmizlis logicno...sansite bez sponzor ti se minimalni. Ambasadorot ne bi sakal da prati familija na tovar na drzavata.Zatoa baraat dokaz deka nekoj bi te precekal,obezbedil krov i hrana dodeka ne najdes rabota. Jazikot i ne tolku bitna rabota vo slucajov.
ако најдам работа ќе исчезне потребата за афидавит? зашто се врз неа да се базира за главниот апликант , јас како син ако најдам работа мене тоа нема да ми го вреднат ? Не разбирам зашто

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
дали работна понуда би ја замениле потребата за афидавит ?[DOUBLEPOST=1462997505][/DOUBLEPOST]

ако најдам работа ќе исчезне потребата за афидавит? зашто се врз неа да се базира за главниот апликант , јас како син ако најдам работа мене тоа нема да ми го вреднат ? Не разбирам зашто
Mora da ima garancija deka nekoj tebe ke te preceka,obezbedi krov na glava,hrana,sigurnost...etc za da ne podpadnes pod drzavni trosoci ili potrebi. Ednostavno sansite se skoro 0 ako nemas garanter. Nemozes ti od avion da se simnes i da pocnis da rabotis...Treba da izvadis prvin dokumenti,dozvoli banki smetki....seto toa ke potrae nekoe vreme. Primer i da imas pari nemozes da rentas stan taka ednostavno. Mora da prilozis dokumenti deka rabotis imas pari etc. Zatoa ti e potreben garanter i toa ne e mala rabota. Nekoj treba da stavi glava u torba 3 godini da garantira za tebe deka ke ti obezbedi se i deka ti nema da napravis nekoja glupost. Mavni si gi site dilemi od glava deka so nekoj drugi finti ke mozes da uspees. I spremi se za slepo sledenje na zakoni USA ne e MK.

Член од
17 април 2016
Мислења
125
Поени од реакции
8
Mora da ima garancija deka nekoj tebe ke te preceka,obezbedi krov na glava,hrana,sigurnost...etc za da ne podpadnes pod drzavni trosoci ili potrebi. Ednostavno sansite se skoro 0 ako nemas garanter. Nemozes ti od avion da se simnes i da pocnis da rabotis...Treba da izvadis prvin dokumenti,dozvoli banki smetki....seto toa ke potrae nekoe vreme. Primer i da imas pari nemozes da rentas stan taka ednostavno. Mora da prilozis dokumenti deka rabotis imas pari etc. Zatoa ti e potreben garanter i toa ne e mala rabota. Nekoj treba da stavi glava u torba 3 godini da garantira za tebe deka ke ti obezbedi se i deka ti nema da napravis nekoja glupost. Mavni si gi site dilemi od glava deka so nekoj drugi finti ke mozes da uspees. I spremi se za slepo sledenje na zakoni USA ne e MK.
другар спомнато е секаде дека 10к од човек се доволни , друго се удираш во безсмислени аргументи како станови , и хотел ли ќе рентам ?
значи некој еве како турист што нема документи неможе во хотел да оди со виза туристичка така ? Гледам шириш негативизам , македонче како македонче. Пред тебе има луѓе и на друг тхреад што поминале без спонзор , а и од каде ти статистика од сите добитници кој поминал кој не? Во амбасада да не работиш, евиденција од сите 300 добитници колку отишле колку не да не имаш? Исти коментари имаш пишувано и пред неколку години а по тебе луѓе пишале дека поминале без спонзор.

Член од
12 јуни 2012
Мислења
130
Поени од реакции
83
другар спомнато е секаде дека 10к од човек се доволни , друго се удираш во безсмислени аргументи како станови , и хотел ли ќе рентам ?
значи некој еве како турист што нема документи неможе во хотел да оди со виза туристичка така ? Гледам шириш негативизам , македонче како македонче. Пред тебе има луѓе и на друг тхреад што поминале без спонзор , а и од каде ти статистика од сите добитници кој поминал кој не? Во амбасада да не работиш, евиденција од сите 300 добитници колку отишле колку не да не имаш? Исти коментари имаш пишувано и пред неколку години а по тебе луѓе пишале дека поминале без спонзор.
Без нервози и кавги тука :)
Правиме муабет дека формуларот И-134 е задолжителен за да одиш на интервју во амбасадата во Скопје, тој документ точно е дека опфаќа целокупна гаранција за тебе со авионски карти,со сместување,трошоци за храна, и сметки, а дали ке сакаат да го погледнат документот и дали ке ти го побараат агентите или конзулите тоа зависи од нивното расположение,утрото кое станале или вечерта како ја поминале :)
Тоа е точно дека некој имаат поминато без да им го побараат и-134 но претежно лугето се млади со мали дечиња што не ги чешлале многу.А друга работа верувајте дека овие во амбасадава во Скопје си измислуваат нивни правила, на пример што на мене ми се счули, Јас бев еден од тие кој одев и пријавив адреса кај пријатели кој се на работна дозвола, а спонзор ми беше другар на другар ми кој е на црно, и паметните во амбасада ми рекоа ДЕКА НЕМОЖЕ ТАКА,ДЕКА МОРА ЈАС КАЈ СПОНЗОРОТ ДА ЖИВЕАМ ИЛИ ТОЈ ДА ДОКАЖЕ ДЕКА МИ ЗЕЛ СТАН ПОД РЕНТА. А адвокат од УСА кажува дека спонзорот може да ти биде и од различна држава во која ти патуваш,туку тој служи за ако ти поднесеш барање за социјална помош него во тој случај одма го повикувале од имиграционото за да си ги преземе трошоците за тој што гарантирал. Ама како што секаде пишува Конзулот го има тоа право на последниот збор. А точно е тоа дека без социјален број неможеш да направиш договор за стан да ренташ.
А исто така дилемата е дека мајката е носителот на барањето,која незнае англиски тоа ќе биде минус за нив и втора работа со парите на сметка за амбасадата во Скопје не се доказ бидејќи можеш да ги земеш на заем ставаш,вадиш потврда и тоа е тоа. Можеби боље би била прикаската со имотен лист да се докажеш и дека доколку би добиле виза ке го продадете имотот па би се стекнале со кеш за во УСА, а тоа би го направиле од две причини бидејќи немате никого во уса и бидејки немате сигурно виза.
А се друго може да е лотарија и среќа :) а многу подобро би било да би бил синот носителот кој со самото интервју ке докаже дека зборува перфект англиски и така би поверувале дека тој во уса ке се снајде лесно. А исто со работна понуда ништо не се прави бидејќи тие знаат дека никаде не те примаат на работа без обавено интервју или специјално барање дека ти си тој на пример ЕКСПЕРТОТ кој го бара баш работодавецот, само да не ти се искомплицира бетер да ти бараат некој сертификати и бла бла.
Незнам веќе што да кажам само знам дека на интервјуто најдобро е ШТО ПОМАЛЦЕ И ШТО ПОКРАТКИ ОДГОВОРИ И РЕЧЕНИЦИ, А ШТО ПОВЕЌЕ УБЕДЛИВИ И СО ДОКАЗИ. а останатото како што кажав се зависи од конзулот на која нога има станато и како ја поминало вечерта, или во најлош случај се најде некој пред вас кој ке прави интервју со истиот конзул и ке му го Е.Е денот па после тој сите останати ке страдаат.[DOUBLEPOST=1463027384][/DOUBLEPOST]
Без нервози и кавги тука :)
Правиме муабет дека формуларот И-134 е задолжителен за да одиш на интервју во амбасадата во Скопје, тој документ точно е дека опфаќа целокупна гаранција за тебе со авионски карти,со сместување,трошоци за храна, и сметки, а дали ке сакаат да го погледнат документот и дали ке ти го побараат агентите или конзулите тоа зависи од нивното расположение,утрото кое станале или вечерта како ја поминале :)
Тоа е точно дека некој имаат поминато без да им го побараат и-134 но претежно лугето се млади со мали дечиња што не ги чешлале многу.А друга работа верувајте дека овие во амбасадава во Скопје си измислуваат нивни правила, на пример што на мене ми се счули, Јас бев еден од тие кој одев и пријавив адреса кај пријатели кој се на работна дозвола, а спонзор ми беше другар на другар ми кој е на црно, и паметните во амбасада ми рекоа ДЕКА НЕМОЖЕ ТАКА,ДЕКА МОРА ЈАС КАЈ СПОНЗОРОТ ДА ЖИВЕАМ ИЛИ ТОЈ ДА ДОКАЖЕ ДЕКА МИ ЗЕЛ СТАН ПОД РЕНТА. А адвокат од УСА кажува дека спонзорот може да ти биде и од различна држава во која ти патуваш,туку тој служи за ако ти поднесеш барање за социјална помош него во тој случај одма го повикувале од имиграционото за да си ги преземе трошоците за тој што гарантирал. Ама како што секаде пишува Конзулот го има тоа право на последниот збор. А точно е тоа дека без социјален број неможеш да направиш договор за стан да ренташ.
А исто така дилемата е дека мајката е носителот на барањето,која незнае англиски тоа ќе биде минус за нив и втора работа со парите на сметка за амбасадата во Скопје не се доказ бидејќи можеш да ги земеш на заем ставаш,вадиш потврда и тоа е тоа. Можеби боље би била прикаската со имотен лист да се докажеш и дека доколку би добиле виза ке го продадете имотот па би се стекнале со кеш за во УСА, а тоа би го направиле од две причини бидејќи немате никого во уса и бидејки немате сигурно виза.
А се друго може да е лотарија и среќа :) а многу подобро би било да би бил синот носителот кој со самото интервју ке докаже дека зборува перфект англиски и така би поверувале дека тој во уса ке се снајде лесно. А исто со работна понуда ништо не се прави бидејќи тие знаат дека никаде не те примаат на работа без обавено интервју или специјално барање дека ти си тој на пример ЕКСПЕРТОТ кој го бара баш работодавецот, само да не ти се искомплицира бетер да ти бараат некој сертификати и бла бла.
Незнам веќе што да кажам само знам дека на интервјуто најдобро е ШТО ПОМАЛЦЕ И ШТО ПОКРАТКИ ОДГОВОРИ И РЕЧЕНИЦИ, А ШТО ПОВЕЌЕ УБЕДЛИВИ И СО ДОКАЗИ. а останатото како што кажав се зависи од конзулот на која нога има станато и како ја поминало вечерта, или во најлош случај се најде некој пред вас кој ке прави интервју со истиот конзул и ке му го Е.Е денот па после тој сите останати ке страдаат.
Малце лошо сум напишал па да не дојдете до заблуда, Спонзорот кој ми бесе беше со зелена карта среден тип топ со високи примања и така натака но мојот другар кој ме спои со спонзорот беше на црно во УСА и неможеше тој да ми биде спонзорот. Само пак да напоменам црпете информации од секаде и од балканскиот форум и од закони од УСА само некој работи да бидат јасни за најлесно да поминете во амбасада.
Додека не добиете маил за промени на статус за ДВ-Лотари а сте го испратиле ДС-260 се што вие потребно ке ги контактирате само тие во КЕНТАКИ.
Откако ке добиете маил за промени на статус односно ке добиете датум за интервју, баталете ги сите работи и балкансски форум, и кој како поминал, и кој како вика од УСА се тоа оставете на страна ако треба звонете по 100 пати на ден во амбасада и ПРИДРЖУВАЈТЕ СЕ САМО ДО НИВНИТЕ ПРАВИЛА И ДОКУМЕНТИ КОЈ ТИЕ ЌЕ ВИ КАЖАТ ДЕКА СЕ ПОТРЕБНИ.
Јас се водев по еден дечко од Хрватска на балканскиот форум дека со истиот проблем како мене со школото наводно поминал и зел виза и јас си реков цим тој таму поминал знаци и јас ке поминам законите се исти, ама ете јас не поминав и сеуште сум тука во МК.

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Klasicen balkan sindrom ...Bara pomos, dobiva info sto ne mu se sviga, go napaga od toj sto bara pomos i krivi mu se zakonite....so bi rekle po naski em shuto em bode. Poz druze i uzivaj! Pisi kako ke pomines u ambasada![DOUBLEPOST=1463059984][/DOUBLEPOST]
А исто така дилемата е дека мајката е носителот на барањето,која незнае англиски тоа ќе биде минус за нив и втора работа со парите на сметка за амбасадата во Скопје не се доказ бидејќи можеш да ги земеш на заем ставаш,вадиш потврда и тоа е тоа. .
Ovoa i te kako e tocno. Jas morav da ja prijavam negovata addressa za ziveenje za site dokumenti da mi stigaat tamu iako ziveev na druga addressa. Advokatot ubavo ti kazal ama za tvojot slucaj(imigrantska DV status ) vazi prvoto pravilo. Drugo ako nekoj pat imate potreba da kontaktirate advokat osigurajte se deka e imigracionen advokat...obicen advokat ima info kolku nas.
Sponzorot igra golema uloga pokraj site raboti smestai stanovi hrana treba da dokaze deka pokraj nego i negovata familija moze da te izdruzva i tebe. Si ima skala na priamanja so procent sprema covek i toa celi tri godini. I so socijalen broj stan tesko deka najdes za renta. Proveruvaat sve bukvalno plata,smetki balansi,istorija,droga..etc. Kako taze dojden nemas nisto od ovoa. Mozes samo na crno da najdes stan.Mora da pominat barem 3 meseci za mozes da aplicras za kredinta karticka i da pocnis da pravis istorija. Za u ambasada da konzulot ima pravo ako ne mu se svigas da te odbie. Jazikot igra uloga samo ako baras viza so drug status najcesto bussines ili rabotna viza.Kako sto spomna ti vo site drzavi razlicni se dokumentite. Necini i mnogu dokumenti da nosite.Togas izgleda so sila da pokusavate da dokazete nesto. Licno jas bev samo so dokumentite sto gi baraa nisto drugo nitu banki nitu imoti ...posto ti ja napustas zemjata so ke ti se imotni stanja da prikazuvas....toa e viza koa barate demek imate za sto da se vratite. Moj sovet e samo hrabro opusteno i relax muabet so niv.Ako uspeete da go pokazete vasiot entuzijazam zosto bi sakale da ziveete vo USA garantirano dobivate viza.

PS: Da ne me razberete pogresno deka siram Negativizam (kako clenot pogore) Jas samo vi prenusuvam realno iskustvo od prvo lice.

Последно уредено:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
@SuBZerO

Eдно ваљда малку глупо прашање, со оглед на тоа дека не сум извлечен.
Вреди ли во амбасада да им однесеш фотографии од мал, каде над креветот се гледа дека имам мапа (ваљда некоја брошура од бензинска беше) со американските дрзави поделени и со сите поголеми градови. Исто имам и фотографии со НБА, ова она. Јас реално отсекогаш имам симпатии за зивеење таму, ЛА ми е неостварена зелба. Па тоа ме интересираше дали уопште има цел да им носиш фотографии таму за да доказеш дека сакаш одамна да зивееш таму.

Исто имам и друго прашање - дали ако те извлечат, имаш девојка и се мазите пред да одиш на интервју, во амбасада треба да носиш фотографии, докази од сметки дека сте оделе по одмори, чуда врагови, дека уствари ти била реална девојка, не и е заради визата само?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
@SuBZerO

Eдно ваљда малку глупо прашање, со оглед на тоа дека не сум извлечен.
Вреди ли во амбасада да им однесеш фотографии од мал, каде над креветот се гледа дека имам мапа (ваљда некоја брошура од бензинска беше) со американските дрзави поделени и со сите поголеми градови. Исто имам и фотографии со НБА, ова она. Јас реално отсекогаш имам симпатии за зивеење таму, ЛА ми е неостварена зелба. Па тоа ме интересираше дали уопште има цел да им носиш фотографии таму за да доказеш дека сакаш одамна да зивееш таму.

Исто имам и друго прашање - дали ако те извлечат, имаш девојка и се мазите пред да одиш на интервју, во амбасада треба да носиш фотографии, докази од сметки дека сте оделе по одмори, чуда врагови, дека уствари ти била реална девојка, не и е заради визата само?
Ha ha ha....Ete se nasmeav da ne ti bide dzabe pisuvanjeto! Oladi sea!

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Ha ha ha....Ete se nasmeav da ne ti bide dzabe pisuvanjeto! Oladi sea!
Не гледам што е смешно? Не тролам, стварно не ми се јасни тие работи...

Исто имам и трето прашање, малку ми е нејасно. Еве те извлечат тебе, а имаш девојка. Дали треба да почнеш да потполнуваш ДС-260 пред да се зените официјално (за да ти почне процедурата побрзо т.е да не чекаш), дали има мозност во ДС-260 да се додаде дека имаш сопруга и дали има ризик да ти заказат интервју пред да додадеш?
Или најдобро да што побрзо официјално да се зените, па после почнуваш ДС-260?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
[DOUBLEPOST=1463063968][/DOUBLEPOST]
Najdoboro bi bilo da napravite svadba po moznost u dvor pod satorsko krilo. Moras da pripazis na muzikata da ne pee pesni u stilu prokleta je Amerika,Srbija do Tokija i slicno. Drugo da obratis paznja na kumot koa lepi pari mora da bidat u dolari. I na kraj budwizer da otvoris pred kamera....Seto ovoa ubavo dokumentirano,snimano i pravec u ambasada!
Значи три прашања ти поставив без да се зафркавам. Имам читано на visajourney форумот дека барале докази оти девојката ти била девојка реална пред да се зените. Кој к*р ти е проблемот уствари со мене? Кој к*р уопште има свадбата врска, колку си глуп.

http://britsimonsays.com/marital-status-getting-married-dv-lottery-process/

How can you prove your relationship is genuine and not just a sham to take advantage of a DV lottery win. Basically this is a matter of demonstrating your life together and the big events with documentary evidence. This can include the following suggestions.:

• Photos/Emails/Joint bills from the period of time before the marriage.
  • Photos or other evidence from the wedding ceremony itself.
  • Joint financial documents such as shared bank accounts.
  • Knowledge of each other, your extended families and so on.

http://forums.immigration.com/threads/success-story-re-marriage-before-dv-interview-please-help.292309/

So, we could not bring our wedding video, but were allowed to carry the photographs along.

The consul, a nice lady from the US, asked us whether we were in a true relationship. We both nodded: YES! Then the lady explained that she has to interview us separately so that she can be sure our relationship is the true one and assured that we will have no problems answering these questions if we are man and wife. I was asked to retire into a room and wait there until my wife is asked a set of questions. I was called and asked the same-very simple questions from everyday life of couples, like, for example, what did your husband have for a breakfast this morning, how often does he shave, what does he use for shaving, what time does your wife wake up in the morning and stuff like that.

Читај малку, е*ате арогантиот човек.

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
[DOUBLEPOST=1463063968][/DOUBLEPOST]

Значи три прашања ти поставив без да се зафркавам. Имам читано на visajourney форумот дека барале докази оти девојката ти била девојка реална пред да се зените. Кој к*р ти е проблемот уствари со мене? Кој к*р уопште има свадбата врска, колку си глуп.

http://britsimonsays.com/marital-status-getting-married-dv-lottery-process/

How can you prove your relationship is genuine and not just a sham to take advantage of a DV lottery win. Basically this is a matter of demonstrating your life together and the big events with documentary evidence. This can include the following suggestions.:

• Photos/Emails/Joint bills from the period of time before the marriage.
  • Photos or other evidence from the wedding ceremony itself.
  • Joint financial documents such as shared bank accounts.
  • Knowledge of each other, your extended families and so on.

http://forums.immigration.com/threads/success-story-re-marriage-before-dv-interview-please-help.292309/

So, we could not bring our wedding video, but were allowed to carry the photographs along.

The consul, a nice lady from the US, asked us whether we were in a true relationship. We both nodded: YES! Then the lady explained that she has to interview us separately so that she can be sure our relationship is the true one and assured that we will have no problems answering these questions if we are man and wife. I was asked to retire into a room and wait there until my wife is asked a set of questions. I was called and asked the same-very simple questions from everyday life of couples, like, for example, what did your husband have for a breakfast this morning, how often does he shave, what does he use for shaving, what time does your wife wake up in the morning and stuff like that.

Читај малку, е*ате арогантиот човек.
Ok be pameten....So se nerviras....Ako si bil single koa si apliciral da togas moze da ti pravat problemi i da baraat dokaz deka ne si ozenil zaradi visa.Mozat da vi napravat posebno intervju vo isto vreme i da vi postavuvaat isti prasanja kako od forumov sto si postiral.
Ako si seuste nezent za vreme intervju tesko deka ke zeme visa devojkati.Najdobra varijanta bi bila da se ozenis pred da potoplnis bilo kakov forumular. Druga solucija bi bila sam da zemes doumenti i da se vratis,ozenis i da i izbrkas dokumenti za nea.....gore dole niz ista procedura ke pomines.
PS Nacinot na koj gi postvi prasanjata mislev deka trolas! :icon_lol:

Последно уредено:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Читаш ли уопште??? Прашав дали бараат докази дека си се озенил заради виза уште прееска, ама ти беше зафанат да глумиш лудило.

Исто во меѓувреме прочитав дека има три мозности

1. Се зениш најбрзо што мозеш и отвораш ДС-260.
2. Отвораш ДС-260 пред да се зениш, се зениш и после им пишуваш на КCC за да ти го отклучат ДС-260 за да додадеш што треба.
3. Отвораш ДС-260 пред да се зениш, ти праќаат имејл за интервју, се зениш. Во тој случај, директно со амбасадата се комуницира за да ја додадат сопругата да биде присутна на интервјуто.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Читаш ли уопште??? Прашав дали бараат докази дека си се озенил заради виза уште прееска, ама ти беше зафанат да глумиш лудило.

Исто во меѓувреме прочитав дека има три мозности

1. Се зениш најбрзо што мозеш и отвораш ДС-260.
2. Отвораш ДС-260 пред да се зениш, се зениш и после им пишуваш на КCC за да ти го отклучат ДС-260 за да додадеш што треба.
3. Отвораш ДС-260 пред да се зениш, ти праќаат имејл за интервју, се зениш. Во тој случај, директно со амбасадата се комуницира за да ја додадат сопругата да биде присутна на интервјуто.
Ako si bil single koa si apliciral da togas moze da ti pravat problemi i da baraat dokaz deka ne si ozenil zaradi visa.Mozat da vi napravat posebno intervju vo isto vreme i da vi postavuvaat isti prasanja kako od forumov sto si postiral.
Ako si seuste nezent za vreme intervju tesko deka ke zeme visa devojkati.Najdobra varijanta bi bila da se ozenis pred da potoplnis bilo kakov forumular. Druga solucija bi bila sam da zemes doumenti i da se vratis,ozenis i da i izbrkas dokumenti za nea.....gore dole niz ista procedura ke pomines.
Vtorata i treta opcija sto si gi navel ti se premnogu komplicirani.Dokazi za brak baraat ako im izgleldas sumjiv!

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom