Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
5 минута без постигнат кош у последњу четвртину, 6 и пол минута с два поена.
Очајна партија, не може полошо од овој, би требало да следи брејк после овој издание.
Костовски се издува 3 четвртине, превише рискантни пасови, свесан беше на крај дека ќе гу заебеше начисто.
Не памту промашено слободно на Симоновскога против нас. Има очајан процент на реализацију на слободни последњи неколко утакмице. Ништо подобар ни за три днска, 1-6.
Победу ни гу поклонисва врапци с идеалан шут за три 0-14.
Мора много корекције за наредну, навремени утрчувања и изолацие, много тешко доваѓасмо до отворен шут днска.
Коуч може изузетно комплексни напади да им диригира, али целу утакмицу без ебан пик-н-рол? Основан разлог што Раднички ни се држа с такв ростер.
Следи вероватно утакмица на сезону...

Врапци су ти такв шутерски тим, они идев само на продори и ништо друго прату ги бш у тек на целу сезону и мислу дека ако Казарновски и Соколов не погодив по некоју тројку, тга ништо не правив. Бш овај утакница беше доказ дека Шепа и Болтиќ, па може да се додаде и онј циганин Снер су тешки циглари и онј пут само за нашу несреќу појде ги шут :/

Сс нашу добру игру овј ебан тим на врапци нема шансе сс нас, али ми застанасмо после утакницу сс МЗТ :/

Марко Симоновски ер бол од слободно :facepalm:

Дај га Враговиќа за следеќу,гризе момак!

Јес,да е оф-топик али свака час за Фени како гу одиграва сезону и посебно денс утакмицу против МЗТ сас такој кратку ротацију и без центра:cuc:

Враговиќ е ваљда најдобар играч за овуј сезону како игра дечко свака част.
Застануе Симоновски на слободни и текна ми на меме и вика само 1 ќе погоди хаха.
Не му идеше днс шут ама дечко игра и одбрану и све , труди се и он и Караколев и Мишановиќ кд су и игру доста су сконцентрирани да се трудив и други такој много ќе биде добро.
Шут за три њин само кажуе дека су циглари и само ептен малко одбрана фали за да се изгубив ама ми и тој га немамо

Реално бољу одбрану пеглав од нас,скоро сви играчи куде њима играв одлично одбрану,пред сви Болтиќ.
Куцање на Кнежевиќа пред крај:cuc:Класа е вечна:bravobe:

Oдбрана ги е измислена за нас пред све њини играчи играв боље одбрану индивидуално, Кнежевиќ ми е стара жеља да заигра куде нас како и Враговиќ овуј сезону...исто ме интересира како би се Брчко снашја куде нас такој е брз може да се уклопи у оној кд игра смол бол петроку трењер место Мандиќа на пример шшто га стављамо тга на 4 ку.

Стар е више Кнежевиќ, Враговиќ убедљиво најдобар играч на Фени у сезону ама тешко дека ќе остане у Македонију и туј морам да га пофалу Фени зашто имав страшно добар скаутинг и године наназад увек донасав играчи кои су екстра квалитет за нашу лигу, Амонс, Кемп, Враговиќ, Гајовиќ, Лилов итн...

Слажам се сс вас дека Мишановиќ, Симоновски и Караколев су играчи кои највише се трудив да играв у одбрану, има некоја жеља куде Бокита и Вулета ама повише е жеља него ли тој што играв, а Костоски едну акцију нешто ќе се потруди следеќи 3 ќе лега и ќе примамо лсни поени, за Караџу нејќу ни да га коменитирам зашто е жалан овуј сезону

Соколи имав добар тим, реално сви њини играчи су некако бирани да играв добру одбрану и поени да ги вадив на некои улази или некој пик ен рол, њима шут за три не ги е примаран, мене кошарка која се заснова на едну филозофију не ми се свиѓа, ама боље нешто него ли ништо :)

Надам се дека ќе се распуцамо за два дна и ќе ги ебемо матер :)

За крај Брчков важи за много доброга другара на Костоскога, али у овој момент има повреду од 4 до 6 месеца :)

Тј Матиќ е тежак глупак каква му фаца такв е и у карактер, нон стоп ти да си га продужуеш тајм аут да ти ебу судие што не смеев да ги дадев техничку за тој.
Још па се буни за судење па милион кораци не ви судив, шутирав слободни и кд треа и кд не треба

Досудена Т.Г на клупата на КК Куманово 2009 поради реакција на судиска одлука. Во паузата помеѓу третата
и четвртата четвртина досудена е Т.Г. на екипата на КК Куманово 2009 поради кршење на пластика од столче за замени, и попречување на екипата на МТВ да снима тонски и фрлање на микрофонот на земја и негово уништување. По завршување на натпреварот играчот на КК Куманово 2009 со бр. 12 Трајковски Б. (039) го
плукнал тренерот на КК К.Соколи 2000 Матиќ С. и истиот е пријавен на Образец НАТ-5.
Организација слаба, иако имало доволен број на редари, полиција и специјална единица, неколку неодговорни лица успеале да дојдат до записничката маса и клупата на гостите и истите да се закануваат. По завршување на натпреварот лицето Огнен Дедиќ се симнал од публиката и истиот му претел на службениот претставник на КК Куманово 2009. Во паузата помеѓу 3 и 4 четвртина фрлено шише со вода кон клупата на КК Куманово 2009 и истата се истурила на терен. Службените претставници на двете екипи уредно на образец НАТ-4 доставиле забелешки на екипите. Од пријавениот играч на кк Куманово 2009 Трајковски Б. побарана е и добиена изјава.

Забрави да прашам, онија што бесва онј дн у Скопје улегнасва ли у салу?

Да, само преко врске. Не пуштав иначе. Карте нема.

Што се деси сс Чупевскога на полувреме па како лани на финале ли се сс Илчу дирнава?

Чим ни судив Милојевиќ и Мицевски нема победа јутреScreenshot_2016-05-09-18-52-47.png

Аааааххх наебасмо гу чим су они. Овој е намерно....

Тј Милојевиќ е курвиче тешко, маме у пичку да му ебу, можда и овј Мицевски не е нешто нај нај, али овој ти е гомно невидено, како може само да е најдобар македонски судија сс ФИБА значку страшна работа :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom