Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување
Точно, не е фактор ракометот во општи глобални рамки.
Но во рамки на Германија е фактор ракометот, таму е меѓу најпопуларните спортови, можеби и веднаш после фудбалот им е ракометот по популарност. Кошарката е популарна поради Дирк Новицки, кога тој ќе се повлече ќе видиме колку ќе им е популарна кошарката на Германците.

Инаку тие земаа титула во ракомет на последното првенство.

И мала ли е работа Кил и Фленсбург да се држат во европскиот врв, покрај парите на шеиците од ПСЖ?
Покрај силната Барселона која клекна од Кил пред неколку денови?
А сам знаеш колку имаат овие два града во Германија жители и а колку имаат пазар со население Париз и Барселона, така да не е мала работа ракометот во Германија.

Сега исто да земам да барам во Британија да биде фактор кошарка или ракомет или ватерполо, кога кај нив попрво е фактор крикет и голф од наведените спортови.
Ne se razbravme, poentata mi bese site pari potroseni na plati transferi u rakomet , u edna godina, moze da bidat nadminati od transfer na eden igrac u fudbal... radi toa i kiel i sl so jak lokalen sponzor recimo, moze da se ime posto ne bara tolku pari rakometot ( ne ni sledam sea neznam ni koj ni kako im e sponzor )

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Добро ако имаат многу население не мора автоматски да имаат и силен клуб кој ќе доминира.
Затоа е Германија и децентрализирана земја, каде и помалите средини знаат да имаат во спортови квалитетни клубови.
Кил во ракомет е во врвот во Германија а немаат толку население исто и со Фленсбург во ракомет, и тоа е добра работа, и помали средини можат да имаат добри спортски клубови.
А не кај нас само во Скопје ќе има квалитетни клубови, останатите чат пат повремено ако изненадат да имаат добри клубови.

Stuttgart istoriski e golem klub vo Germanskiot fudbal. Isto taka kako edinstven prvoligas vo regionot, Stuttgart sive decenii gi dobivase najdobrite mladi igraci i bese poznat po silnite mladinski ekipi pa i vagjaa dobri talenti, kako Gomez, Khedira i drugi. Gi prodadoa igracite a so parite nisto ne napravija duri zaglavija. Stadionot imaat moderen so 60.000 mesta ama retko se polni. Ima dobra fan baza ama i golemo nezadovolstvo poradi odnosot na klubot so niv. Vo najprosperiteten region na Germanija so kompanii kako Mercedes, Porsche, Bosch i drugi ne uspevaat da napravat solidna mreza na sponzori. Da, nekoi se sponzori ama ne tolku kolku sto bi mogle.

Za razlika na primer Dortmund i Schalke koi se teoretski vo slicna liga kako Stuttgart so poteski uslovi napravija mnogu poveke. Vo Ruhr regionot imas mnogu klubovi koi se borat za talenti. Pokraj Schalke i Dortmund toa se Bochum, Duisburg koi igraa dolgo prva liga, pa i Köln i Leverkusen do nekade. Isto taka regionot finansiski e daleku poslab ama podobro rabotat tie klubovi. Stuttgart kako Hamburg normalno treba velikan da bide vo Germanskiot fudbal ama nula go koristat potencijalot.

1a05fa564f05d89ceecd4e9fc6a26bc4.jpg

Тренерот Ралф Хазенхутл од Инголштад се сели во новиот Бундеслигаш РБ Лајпциг.

Germany midfielder Ilkay Gündogan has dislocated his knee cap in training with @BVB and will miss #EURO2016.

Ај да му се сневидит. Се надевам со Сити се договорија оти не можам повеќе да го гледам.

Ќе остане овој во Дортмунд. :pos:

Што убаво им го закачија на Шалке во последна минута.:ojeaa:

Гладбах оди во ЛШ, напето во Штудгарт, фановите влегоа на терен и ги пееа играчите.
Дортмунд мести утакмици @Igorcemk :D

Гладбах оди во ЛШ, напето во Штудгарт, фановите влегоа на терен и ги пееа играчите.

Пред 3-4 години во последното коло ги тепавме Келн и ги испративме во 2 Бундеслига и покра тоа што не ни значеше победата. Тогаш не обвинуваа зошто не сме им пуштиле да не тепаат, а сега Дортмунд се срцки :love::icon_lol:[DOUBLEPOST=1462637351][/DOUBLEPOST]Вердер - Франкфурт последното коло, директен дуел кој да се спаси, а кој да игра бараж против Нирнберг. Уствари доколку Вердер загубат од Ајнтрахт Франкфурт и со победа на Штутгарт тогаш Вердер ќе испаднат, а Штутгарт ќе играат бараж.

Мило ми е за Менхенгладбах. (y)

Последно уредено:
Честитки за Баерн, мило ми е за Гладбах...ептен симпатично тимче се и се надевам ќе имаат повеќе среќа наредна сезона.

Гладбах во почетокот на сезоната мислам дека беше закован на последната позиција со 6-7 порази од 8 натпревари..за подоцна кога стариот тренер си даде оставка а дојде новиот како да се преродија ..памтам дека ги победија Волфзбург 3-1 и од тогаш играа како под транс,дури и во ЛШ добро се покажаа само што групата му беше претешка

vfb fans.jpg
kramny.jpg
Тренерот насолзи, Гроскројц исто после натпреварот.

Штета, Ајнтрахт требаше да испаднат директно, не Штутгарт иако уште имаат шанси преку бараж со победа против Волфзбург и пораз на Вердер од Ајнтрахт, но тешко Вердер да загубат дома од Ајнтрахт.[DOUBLEPOST=1462641953][/DOUBLEPOST]
Гладбах во почетокот на сезоната мислам дека беше закован на последната позиција со 6-7 порази од 8 натпревари..за подоцна кога стариот тренер си даде оставка а дојде новиот како да се преродија ..памтам дека ги победија Волфзбург 3-1 и од тогаш играа како под транс,дури и во ЛШ добро се покажаа само што групата му беше претешка

Има шпекулации дека бараат нов тренер, не знам зошто кога воопшто немаат потреба од тоа. Шуберт им беше тренер на вторит тим и сега одлично ги води и го продужи тоа што Фавр го започна. Дури на око можеби многу подобар фудбал играат за разлика под Фавр.

Последно уредено:

Местат оти имаат интерес за Вернер од Штутгарт, па ако одпадне може за мала пара да дојде. Шала настрана, глупа партија и поништен гол на Хумелс. Нормално Франкфурт се бори за опстанок и Дортмунд гледа да не се повреди некој за финалето. Поред мене Вердер нека оди втора.[DOUBLEPOST=1462643901][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 145583
Прегледај го приврзокот 145584
Тренерот насолзи, Гроскројц исто после натпреварот.

Штета, Ајнтрахт требаше да испаднат директно, не Штутгарт иако уште имаат шанси преку бараж со победа против Волфзбург и пораз на Вердер од Ајнтрахт, но тешко Вердер да загубат дома од Ајнтрахт.[DOUBLEPOST=1462641953][/DOUBLEPOST]

Има шпекулации дека бараат нов тренер, не знам зошто кога воопшто немаат потреба од тоа. Шуберт им беше тренер на вторит тим и сега одлично ги води и го продужи тоа што Фавр го започна. Дури на око можеби многу подобар фудбал играат за разлика под Фавр.
Шуберт важи за тежок карактер и не е најпопуларен кај играчите и кај управата, затоа што има свој став и го брани. Успехот што го има го спаси досега да биде сменет. ОД спортски аспект Гладбах не згреши со него иако нормално наследи добар тим.

Уште ли не ја прекрстија лигава во бајан мјуних лиг?

Уште ли не ја прекрстија лигава во бајан мјуних лиг?

Ќе видиме, очекувам следната сезона Борусија Дортмунд да биде поконкурентна на Баерн Минхен.
Пеп си оди, а може Анчелоти нема да се покаже во Баерн, на тоа и се надевам, немам ништо против Анчелоти како тренер станува збор за многу квалитетен тренер. Но и мене ми здосади доминацијата на Баерн и едвај чекав Пеп да си оди и да почнат промени во првенството кои се потребни.

Секако битно ќе биде Баерн да престане да ги зема играчите од Дортмунд.

Ќе видиме, очекувам следната сезона Борусија Дортмунд да биде поконкурентна на Баерн Минхен.
Пеп си оди, а може Анчелоти нема да се покаже во Баерн, на тоа и се надевам, немам ништо против Анчелоти како тренер станува збор за многу квалитетен тренер. Но и мене ми здосади доминацијата на Баерн и едвај чекав Пеп да си оди и да почнат промени во првенството кои се потребни.

Секако битно ќе биде Баерн да престане да ги зема играчите од Дортмунд.
Надевај си се ти....и тоа е добро

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom