Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
W

wicked_1

Гостин
Незнам кај биле, можеби почитувале одлука на Претседател на Р. Македонија кој и да бил тој во моментот.
За неутрален , неутрален си колку што е бабами невина. Туку вие неутралните никако да го сместите Заев онаму каде што оддамна би требало да биди. Ни збор, ни пост. Туку да заборавив, се е тоа медиумска хајка. Една неутралност си ебало мајката.
владе, па ова ти е додатен мотив да излезеш на протести и да си го изразиш револтот за тоа што праела 10 години криминогената багра кога не успеала да го затвори со сите институции во џеб...

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Не секој што се огрешил, тоа е така многу општо. Име и презиме можи. Сигурен сум дека знаеш да го напишеш името Зоран Заев.
И јас сум за тоа сите кои се огрешиле. Кои се тие е друго двајсет.
Вака ке си напишиш дека ти лично и персонално сметаш дека Зоран Заев според тебе треба да скапи во затвор како и сите други кои се огрешле.
Ајде повели.
Точно и за Зоран Заев важи пишаното.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.251
Поени од реакции
23.835
Нема што јас кај да го сместувам Заев, не ме крадел мене Заев 10 години... А дали крадел во Струмица тоа си знаат граѓаните на Струмица ако им смета таму нека се кренат против него... Така да нема што ти мене со Заев да ме замараш јас сум протви ГРУПМНЕ.
Аха добро. Значи си неутрален и објективен ама не толку неутрален и објективен.
Абе не смееш ни да напишеш такво нешто дури ни на форум, ке ти го скинат газот.

D

Darko_ufo

Гостин
Вака ќе правиме правна држава?
Како? Значи јас не знам Зоки дали крадел, го осудиле? НЕ. Ја води СТРУМИЦА? ДА. Се бунат против него секој ден? НЕ. Сендвичите протестираа за аболицијата на Заев? НЕ. Заев бара повелкување на заедничката АБОЛИЦИЈА? ДА. Грујокио бара? НЕ. Значи Заев е излага поштен човек.

D

Darko_ufo

Гостин
Вака ќе правиме правна држава?
Како? Значи јас не знам Зоки дали крадел, го осудиле? НЕ. Ја води СТРУМИЦА? ДА. Се бунат против него секој ден? НЕ. Сендвичите протестираа за аболицијата на Заев? НЕ. Заев бара повелкување на заедничката АБОЛИЦИЈА? ДА. Грујокио бара? НЕ. Значи Заев е излага поштен човек.
Аха добро. Значи си неутрален и објективен ама не толку неутрален и објективен.
Абе не смееш ни да напишеш такво нешто дури ни на форум, ке ти го скинат газот.
Ајде напиши ти дека Никола Груевски, Зоран Заев, Миле Јанакиевски, Гордана Јанкуловска, Сашо Мјалков треба да одат во затвор заслужено. Некако не ги пишуваш другите само за Заев си се фатил а Заев нема водено држава ни еден ден.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.464
Поени од реакции
13.628
Не треба он да бара повлекување на аболицијата од 2008, туку да се изврши притисок преку протестиве да му биде поништена, како и за останатите... Така ќе имаме вистински правна држава....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.251
Поени од реакции
23.835
владе, па ова ти е додатен мотив да излезеш на протести и да си го изразиш револтот за тоа што праела 10 години криминогената багра кога не успеала да го затвори со сите институции во џеб...
Да бе стварно интересна работа. Посебно ова последното. Се прашувам како е тоа можно. Каков е тој режим што неможи на еден човек да му намести нешто и дури да трепниш да го снема од јавниот живот. Ебати режимот ебати. Или тоа или тој некој ептен моќен човек да ти бил. Над режимот што се вели.
Што велиш ти вака ?

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Што за Зоран Заев ? Напиши. Обично цели реферати пишиш сега неможиш една реченица да склопиш.
Се изјаснав претходно, само кога ќе се одважите вие и да се изјасните дека вашиот лидер ви е најголемиот криминалец. Е сега постојат две варијанти или ви е наредено од штаб дека не треба ни еден лош збор да се изговори за него, или па си мислите дека доколку не бил пастирот немаше да постоите, со тоа што ги оплодил сите жени во Македонија и ја пренел Александровата лоза.

W

wicked_1

Гостин
Да бе стварно интересна работа. Посебно ова последното. Се прашувам како е тоа можно. Каков е тој режим што неможи на еден човек да му намести нешто и дури да трепниш да го снема од јавниот живот. Ебати режимот ебати. Или тоа или тој некој ептен моќен човек да ти бил. Над режимот што се вели.
Што велиш ти вака ?
Ти си со фактите бе владе, ја неам факти, ти го знаеш случајот и каде и за кого треба да се протестира, јас не.
Јас само слушнав дека сите институции се во џеб на неколку луѓе, не слушна ти обвинителство/сваровски судство/мвро, не?

Дај да идеме на протести за сета бламажа, што праеле овие години, само со провокатор агенти и прислушкувања си играле..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.251
Поени од реакции
23.835
Ајде напиши ти дека треба да одат во затвор заслужено. Некако не ги пишуваш другите само за Заев си се фатил а Заев нема водено држава ни еден ден.
Ете само за тебе, Никола Груевски, Зоран Заев, Миле Јанакиевски, Гордана Јанкуловска, Сашо Мјалков, Шекеринска, Бучковски,Георгиевски, и останатато раководство ( да не набројувам ептен многу се) треба да завршат во затвор ако заслужиле ( ова заслужиле намерно ти го оставам пошто ти прв го спомна со што си оставаш простор за маневри) и да им се конфискува цел имот на нивно име и на име до трето колено.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Како бе до пред бомбите никој за жив го немаше од дпмне да побара да се расчисти некој криминал од пред 10г и повеќе? Или тогаш се беше ок така? Шо се занимаваше брклата и зврле? Или мислеа дека доживотно на власт ќе се

Sent from my iPhone using Tapatalk

D

Darko_ufo

Гостин
Ете само за тебе, Никола Груевски, Зоран Заев, Миле Јанакиевски, Гордана Јанкуловска, Сашо Мјалков, Шекеринска, Бучковски,Георгиевски, и останатато раководство ( да не набројувам ептен многу се) треба да завршат во затвор ако заслужиле ( ова заслужиле намерно ти го оставам пошто ти прв го спомна со што си оставаш простор за маневри) и да им се конфискува цел имот на нивно име и на име до трето колено.
Еве јас ќе кажам дека заслужиле сите овие што ги спомна и дека МОРА да завршат во затвор и секој нареден што ќе проба истото да го направи бетер од нив да заврши... И нормално цел имот што го стекнале незаконски да им се конфискува и да се врати на државата.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
абе шо се расправате дали требал да оди заев или грујо у ќорка... алооо кај нас треба барем 2 3 затвора да се направат јово наново само за политичка елита од сите партии + дополнително треба за останатите рекетар собирачи на арач судии обвинители извршители и што ти не.... !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom