Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Прв болд, сериозен?
Втор болд, сериозен?
До коа бе ќе летате? Сериозно, сеуште не може да се помирите дека со ова вмро на никола е готово? Ама, озбилно, готово. Избори нема да има се доека не се создадат фер услови, а судејќи по тоа што се бега од фер избори, можеш да заклучиш кој ја има подршката од народот. А и доколку си го дозволат тој луксуз сами да одат на избори, со санкции од запад нема да потраат нит 3-4 месеци. Врти како сакаш, исто ти се фаќа.
Хехехехехе

Те фатил очај, готово ви е со протестите, 500 луѓе не можете да соберете. Народот ве виде какви сте. Имало среќа Вмро вечна власт да биде со ваква опозиција. И Шанац да го стават главен, ќе им извади 65 пратеника ко од шала.

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Ме исплаши оној погоре со раката на анкл Сем, остај :kafence:
има уште неколку вести кои ги споделуваат во последниве неколку часа. Ај, утре ќе се посмееме

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
И повторно, по кој знае пат, уште една лага. Крај им нема на лагите, станува комично.

http://www.libertas.mk/makedonskite-vlasti-nemaat-informatsii-za-proterani-chesi-javuvaat-vo-cheshka/

Na mkd ne i odgovara oficijalno da proteruva eu drzavjani. Najverojatno im e udren crn pecat i toa e se.

Cesive treba da se glupi da go projavat toa. Cel zivot ke mora da objasnuvaat zosto imaat takov pecat u pasos. Polesno e da go "izgubat" pasosot i da si dobijat glanc nov[DOUBLEPOST=1462331589][/DOUBLEPOST]
Си има закон, некој кога испокрадува цела држава иде во затвор за тоа или куршум во чело добива. 15 000 евра се пи***н дим за 5 000 000 000 евра што ги исподрпа на Грујо фамилијата. 15 илјадарки коштаат патосниците на Мерцедесот од 600 000 евра.

Daj pojasni do kolku evra moze da se izvrsuva kriminal spored tebe. Onaka kolku da znae i drugata bagra koja eventualno ke protestira ako vasata dojde na vlast

Последно уредено:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.110
Со пе..ери по улица револуција ќе дигате :pos: Не сте токму
Последно Шкорпи на од гдом протестите беше, како се осеќаш ти заедно со "пе..ери" да ја "браниш" татковината, поточно бандава?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
11679_729842127128737_5188299847499426267_n.jpg

Којзнае колку е моќно кога ќе те повика вакво мажиште да тепаш соросоиди, ко Вилијам Валас во битката за Фалкирк....брадавици да ти се наежат, лавови ГдОМНАРСКИ, а @глагол , вака со крилцава ли ве мотивира?[DOUBLEPOST=1462348461][/DOUBLEPOST]
Daj pojasni do kolku evra moze da se izvrsuva kriminal spored tebe. Onaka kolku da znae i drugata bagra koja eventualno ke protestira ako vasata dojde na vlast
Не знам како можеш вакво наивно прашање да му поставиш на некој кој оди да протестира со барање да се спроведува правда во државава. Мене ме иритира ревносноста на ЈО во случај кога треба да се покаже сила врз некого, како утепанион крадец на 150 ќебапи, а кога е во прашање лапање милионски провизии за изградба на патиша - тоа не е битно, нигде го нема зврле.
Идејата е да се казни лоповлуков, за секој нареден пет пати да се замисли пред да брцне во медот. Ограничениве тоа не може да го разберат, одма се џапаат за Заев, Сорос и слични баба-роги, како им кажал пастирот „безгрешен“.

Последно уредено:

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Зошто Холивуд кога реалноста е:

- 80% и повеќе, извозот ни е во ЕУ и САД.
- тие се нашите најголеми кредитори.
- тие се нашите најголеми донатори и сојузници во секој опшествен сегмент.

Ако не дај боже утре помислат на економски санкции, нема да постои точка на планетава Земја што ќе сака да ни помогни нас, а притоа да не се замери со САД и ЕУ.
Значи никој. Ни Кина ни Русија ни никој.

После извесен период следува палење на Владата и седиштето на ВМРО, од страна на ГДОМ.
Ќе има борба за леб, во буквална смисла.

Па повелете, гласајте за Фамилијата.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Зошто Холивуд кога реалноста е:

- 80% и повеќе, извозот ни е во ЕУ и САД.
- тие се нашите најголеми кредитори.
- тие се нашите најголеми донатори и сојузници во секој опшествен сегмент.

Ако не дај боже утре помислат на економски санкции, нема да постои точка на планетава Земја што ќе сака да ни помогни нас, а притоа да не се замери со САД и ЕУ.
Значи никој. Ни Кина ни Русија ни никој.

После извесен период следува палење на Владата и седиштето на ВМРО, од страна на ГДОМ.
Ќе има борба за леб, во буквална смисла.

Па повелете, гласајте за Фамилијата.
На почетокот мислам дека тоа ќе бидат индивидуални санкции за Груевски и компанија, како забрана за движење, замрзнување имот и слично. Тоа ќе биде со цел да се зголеми притисокот кон нив.

Доколку тоа не вроди со плод ќе следуваат санкции што ќе удрат по државата и граѓаните, како што се прекин на кредити и кеш за државата, укинување на разни финансиски програми, меѓународна и финансиска изолација и така натаму.
Тогаш наш Грујо ќе се сврти кон домашните банки и ќе им го ебе мамето.

Лошото е што ако дојде до вториве санкции, тоа ќе биде разорно за граѓаните и економијата што ја имаме.
Ама па на крај краева, граѓаните го избраа и граѓаните треба да си го платат цехот за неговото владеење.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Проблем е што владата е отворена за соработка со странските медијатори. Санкции би следеле доколку ситуацијата е спротивна. Економските санкции само ќе ја влошат позицијата на опозицијата, ќе се разбуди инатот кај неопределените кој си имале нормален живот изминативе 10 години а не биле ничиви измеќари.

S

silmarillion

Гостин
Кој е тој неопределен што имал нормалрн живот овие 10 години? Уствари не, ај прво што е нормален живот?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не знам зошто би имало санкции? Ако некој сака на сила да го тргне Груевски и ВМРО ДПМНЕ од власт, нека кажат јавно (како Кери сега за Асад во Сирија) и да не си играме играчки. Нека излезе некој амбасадор (или друг) и да каже „вака и вака“, па да бркаме работа. Вака... многу би било „педерски“.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Кој е Груевски, големиот фактор...ќе го ставале на црни листи, па нек го стаат уште вечер, Бејли да појде да му каже не сакаме соработка со тебе, потребно е да се повлечеш и толку ќе му биде кариерата на Грујо..
им се ебе на нив математиката што нивниот зајко не можат да го опраат, да го продадат кај народот

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
Прегледај го приврзокот 145300

Којзнае колку е моќно кога ќе те повика вакво мажиште да тепаш соросоиди, ко Вилијам Валас во битката за Фалкирк....брадавици да ти се наежат, лавови ГдОМНАРСКИ, а @глагол , вака со крилцава ли ве мотивира?[DOUBLEPOST=1462348461][/DOUBLEPOST] Не знам како можеш вакво наивно прашање да му поставиш на некој кој оди да протестира со барање да се спроведува правда во државава. Мене ме иритира ревносноста на ЈО во случај кога треба да се покаже сила врз некого, како утепанион крадец на 150 ќебапи, а кога е во прашање лапање милионски провизии за изградба на патиша - тоа не е битно, нигде го нема зврле.
Идејата е да се казни лоповлуков, за секој нареден пет пати да се замисли пред да брцне во медот. Ограничениве тоа не може да го разберат, одма се џапаат за Заев, Сорос и слични баба-роги, како им кажал пастирот „безгрешен“.

Ne e uopste naivno. Kriminal ne opravduva kriminal. Apsolutno site sto kradea i krsea pod maska protesti treba da odgovaraat. Tie prikazni deka farbanje spomenici i krsenje kancelarii ke smeni nesto na drug da mu gi kazuvas a revoltiran mozes da bides kolku sakas, racunaj dobar del na narodot e isto revoltiran so toa sto se pravi. Pravda za site, se po zakon i politicar i protestirac i kradec na kebapcinja

Член од
7 јули 2014
Мислења
1.243
Поени од реакции
1.162
Не знам зошто би имало санкции? Ако некој сака на сила да го тргне Груевски и ВМРО ДПМНЕ од власт, нека кажат јавно (како Кери сега за Асад во Сирија) и да не си играме играчки. Нека излезе некој амбасадор (или друг) и да каже „вака и вака“, па да бркаме работа. Вака... многу би било „педерски“.
Чекај нека свиткаат уште некој сведок и тоа ќе го дочекаш. Сеуште се служат со дипломатски речник, имаат надеж дека е разумен. Но полека, и до тоа ќе дојде. Бандава одбра, смрт или слобода, не им се иде у затвор.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Кој е тој неопределен што имал нормалрн живот овие 10 години? Уствари не, ај прво што е нормален живот?
Па рачунај на избори излагаат околу 55%, останатите се реализирале без да се замараат кој е на власт или кој треба да биде. Ние си имаме нормален живот.

S

silmarillion

Гостин
Па рачунај на избори излагаат околу 55%, останатите се реализирале без да се замараат кој е на власт или кој треба да биде. Ние си имаме нормален живот.
Чекај сакаш да кажеш дека 55% се неизреализирани, 45% се изреализирале? Брату мој, да имаше државава 45% изреализиран народ мислиш дека ќе имавме тема со ваков наслов? Не бе озбилно, у кој свет живеете онака по 10ти пут да прашам ја?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom