- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.888
- Поени од реакции
- 14.440
Ете ме разоткри, млаџи дописник од Македонија сум за арапите и лапам европска илјадарка месечно.Aj сега јас тебе да те прашам истото што ти го праша @Шкорпион - KOJ TРЕБА ДА ОДЛУЧИ КОЈА ПРОПАГАНДА Е ПОСТРАШНА??
Невладините организации?
Џорџ Сорос (читај ’мурика)?
Опозицијата??
- За НВО и Сорос, само ретардирани, лоботомизирани, и предавници, може да спорат дека ТАКВИТЕ НЕМА ШО КУР ДА СЕ МЕШААТ ОВДЕ.
- За опозицијијата, тие биле на избори, изгубиле, значи немаат подршка од мнозинството, од народот. Ебате, ако имаа подршка од народот тогаш ќе победеа и немаше да бидат опозиција, ќе беа позиција. Тогаш ќе диктираа што и како да се прави во државата, ама немаат подршка од народот, не победија, и ерго - се опозиција.
- А токму тој НАРОДОТ, мнозинството, е единствениот релевантен ентитет што може да каже „која пропаганда е пострашна“!
Гледај, ретардирни работи зборуваш... Како она викаше Форест Гамп: Глуп е што глупо прави!
А зошто па Ал Џезира да не се зборува?
Можеби нивните гомна на рози ти мирисаат? Или плаќаат предобро, па затоа се „надвор од дискусија“, а??
Дефинитивно си фокусиран само на твојот светоглед и не признаваш ништо настрана од параноични геополитички дискусии и корисни идиоти. Кој спомна опозиција, избори..? Народот во Кореја сака да биде малтретиран од тој дебелиот? Сака да биде под домашна пропаганда 24/7? Или дека е домашна треба да биде толерирана?
Еве јас имам став дека невладини организации треба и мора да постојат. Слободно залепи ми придавка.
Шкорпи ме тераш да мислам дека си го продал профилот на некој вмровска интернет канцеларија.
Локални. Народот.
Али батали ме мене моментално. Еве сакам да ми одговориш зошто баш за CNN се запна? Или онака беше пример? Која странска телевизија според тебе треба тука да се емитува и зошто? Еве јас имам северно-корејски-диктаторско-извитоперен ум (и не негирам, да бев политичар, веројатно ќе целев кон диктаторство, ergo, не се занимавам со политика), али затоа еве сакам ти да ми кажеш како човек кој е за демократија, слобода, човекови права, либералност (ваљда), која телевизија најдобро ќе ги прикажува ситуациите и настаните тука доколку активно би вршела пренос?
Во 2016та година ние на телевизија треба да имаме избор од 20тина телевизии? МТВ, Сител, Телма,5, Алфа и по некоја регионална телевизија и доста ни е? Референдум треба да се распише? Кои странски телевизии сакате да се емитуваат во Македонија (заокружете најмногу 3)? И после се носи закон и кабловските оператори ќе ги вклучат само тие 3 и толку. .
Ете за Снн ми текна, сигурно не сум платен од нивна страна за овде да ги величам. Нека биде Бибиси, нека биде ЗДФ, нека биде Руската државна телевизија, нека биде и Фокс . Што повеќе тоа подобро. Причина е изборот. Не може во дигитална ера, во која енормно паѓа гледаноста на телевизијата како медиум, ти да забрануваш емитување на одредени канали.