Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 октомври 2014
Мислења
35
Поени од реакции
11
Imav samo jugoslovenska voena kniska so datum deka sluzel odreden voen rok vo bugarska armija i nisto drugo nemam podneseno. I ti li imas ista takva i ako imas kakvo e mislenjeto na tvojot posrednik. Pozzzz

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Зошто не може да избришеш нешто што си напишал на форумов?Нели можеше?

Член од
20 февруари 2015
Мислења
92
Поени од реакции
79
Минатата година во ова време одеа разгледување со предмети из 2014. Ова година никако не оде со предмети из 2015 та.Што ви велите ? Сад се не работи во Булгариа до 8. мај. Нема да се надуваме на нешто до тад.

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Минатата година во ова време одеа разгледување со предмети из 2014. Ова година никако не оде со предмети из 2015 та.Што ви велите ? Сад се не работи во Булгариа до 8. мај. Нема да се надуваме на нешто до тад.
Многу од 2015 се во финална фаза[DOUBLEPOST=1461856178][/DOUBLEPOST]
Зошто не може да избришеш нешто што си напишал на форумов?Нели можеше?
Можеше да ама од сега изгледа ќе мора два пати мери еднаш сечи, пошто нема назад :D

ама еве откако го пишав ова ми даде опција да бришам

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
*вон тематско прашање*
Дали кога македонската возачка дозвола ќе ја заменте со бугарска возачка дозвола можете со неа да возите низ Македонија?

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
*вон тематско прашање*
Дали кога македонската возачка дозвола ќе ја заменте со бугарска возачка дозвола можете со неа да возите низ Македонија?
Да, ама со нејзе немат да можит да возиш во земјите кои не ја менват возачката со МК возачка (пр. Германија).

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Да, ама со нејзе немат да можит да возиш во земјите кои не ја менват возачката со МК возачка (пр. Германија).
еве на тој пример пример
брат ми е шофер на камион и вози со заменета возачка веќе 4та година,Германија(најмногу)Франција,Белгија,Холандија,Британија и скоро сите останати Еу земји...и до ден денес без ни еден проблем со полиција...[DOUBLEPOST=1461867174][/DOUBLEPOST]
Многу од 2015 се во финална фаза[DOUBLEPOST=1461856178][/DOUBLEPOST]
Можеше да ама од сега изгледа ќе мора два пати мери еднаш сечи, пошто нема назад :D

ама еве откако го пишав ова ми даде опција да бришам
да ама два три саати дава после не дава :D

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
jas gledam do kaj 11700 imat odobreno, izgleda imat mrdnato malce.. kolku si siguren deka do 8maj ne se raboti? -utre ke rabotat vo bugarija?[DOUBLEPOST=1461867497][/DOUBLEPOST]
еве на тој пример пример
брат ми е шофер на камион и вози со заменета возачка веќе 4та година,Германија(најмногу)Франција,Белгија,Холандија,Британија и скоро сите останати Еу земји...и до ден денес без ни еден проблем со полиција...[DOUBLEPOST=1461867174][/DOUBLEPOST]
od sekogas posle nekoe vreme se gubi opcijata za brisenje na komentar, edinstveno mozis da prijavis i da im kazis da ti go izbrisat administratorite

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
еве на тој пример пример
брат ми е шофер на камион и вози со заменета возачка веќе 4та година,Германија(најмногу)Франција,Белгија,Холандија,Британија и скоро сите останати Еу земји...и до ден денес без ни еден проблем со полиција...
Ако живејш во Германија имаш 6 месеци да ја смениш возачката т.е. да полагаш испит наново. Ако не живејш во Германија и патуваш повремено неморат да се менвит возачката. Така е законот.

Е сега дали праеле проблем или не немош да знајш на кој цајкан ќе налеташ. Татко ми возит со БГ возачка сменета од МК застанат е од полиција 3 пати и не му рекле ништо, а знам еден пример од пријател исто со сменета возачка шо купил кола и го натерале да земвит часој и да полагат одново.

V

vkv

Гостин
еве на тој пример пример
Zoll vo.germanija mnogu kaznuvale. Provereno

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Zoll vo.germanija mnogu kaznuvale. Provereno
можеме со примери да се докажуваме вака или така...јас кажувам за брат ми и немам причина да лажам ...кога еднаш би го казниле сигурно нема да вози камион,нема да му се исплати на таа плата...сакате верувајте сакајте не,ама 4 години вози,нема ни една казна зошто има бг заменета,плус фирмата кај што работи сите се со такви возчки и со македонските предходно имаа проблеми..
...да не одиме надвор од темата на форумов,ќе не казнат админите...од мене толку за ова,позз

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Парламентот не рaбoти дo 8 мaј администрацијатa си работи нoрмaлнo мoже сaмo нa 6 дa празнува

Член од
19 мај 2015
Мислења
38
Поени од реакции
27
eve edno iskustvo i od mene vo noemvri 2015 pri kraj podadov dokumenti za proishod samo so deklaracija zaverena na notar i mi bese izdaden proishod vo mart 2016 i zakazav intervju za mart 2017 znaci bezz bkks potvrda i bez dopolnitelni dokumenti za poteklo mi izdadoa proishod e sea kako ke bide nataka neznam pozz od mene[DOUBLEPOST=1461871064][/DOUBLEPOST]
За са добиеш происход во моментов во секој случај ти треба потврда од Бугарски клуб, но сега за сега во вториот дел мислам дека нема резултати сеуште за тие што земаа происход само на база на декларација од клубот....треба да се почека да видиме дали ќе поминат и тие кандидати за финалниот дел
eve edno iskustvo i od mene vo noemvri pri kraj podadov dokumenti za proishod samo so deklaracija i mi bese izdaden proishod vo mart i zakazav intervju za mart 2017 znaci bezz bkks potvrda i bez dopolnitelni dokumenti za poteklo mi izdadoa proishod e sea kako ke bide nataka neznam pozz od mene

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom