Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Многу ми се смешни овие фановиве на ПЛ екипиве ептен загрижени се за БЛ дека Баерн им ги земале играчите на Дортмунд па ослабувала БЛ. А ако истиве играчи да отидат во Манчестер или компанија истиве ќе дркаа на тие играчи и искрено ќе ги болеше ку*от за БЛ и за Дортмунд. Сеа кога играчи како Гиндоган,Геце,Левандовски и Хумелс решиле да си одат од Дортмунд што треба да прави Баерн да ги остави да идат во Англија ? Така нема да падне квалитетот на БЛ? Еве Гиндоган ќе оди во Сити зашто никој не рече ништо. Демек сеа Хумелс тежок баварец сите неговите живеат во Минхен девојка у Минхен секој слободен момент го поминува во Минхен дете на Баерн и има една година од договорот и Баерн значи треба да се откаже да го пушти во Барса или сл за да не се намали квалитетот на БЛ.

Дортмунд му нуди на Хумелс 10 мил и Баерн исто, англискиве екипи може и 15 да му понудат али ете несака или Дортмунд или ќе се врати во Баерн.

Башка морам да кажам Дортмунд води некоја лоша политика веќе 3,4 години а не само они и повеќево БЛ клубови многу ги оставаат играчиве со по 1 година договор, пример по другиве лиги тешко тоа. Треба да земе Дортмунд пример од Атлетико или да им дава дугачки договори со некои огромни клаузули пошто да имаш тројца играчи со по една година договор и тоа тројца клучни играчи Гиндоган,Хумелс и Микитаријан нарамно дека голема е веројатноста да ги изгубиш сите 3ца пошто врзани им се рацете на Дортмунд.

Член од
18 октомври 2011
Мислења
108
Поени од реакции
52
Shto ne beshe humels baernovo dete koga go isteravte tuku sega koga stana najak stoper.. bundesliga si strada poradi vakvi sranja godini nanazat i nema nikakvo rivalstvo se znae i sledna i posle taa uste 2-3 god koj kje dominira..i tuka pagja i gledanost..bidete realni bar malce

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
18 октомври 2011
Мислења
108
Поени од реакции
52
ke pustat baern edino toj super cupot u avgust sto e i posle grabaat pak sve i nemalo liga epa kje nema..

Член од
18 октомври 2011
Мислења
108
Поени од реакции
52
a humels ko kapiten epten im go turi na yellow wall najdobrite fanovi na svet

Член од
18 октомври 2011
Мислења
108
Поени од реакции
52
fudbalot u bundesliga ne e za pari za velepredavstvo e.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Многу ми се смешни овие фановиве на ПЛ екипиве ептен загрижени се за БЛ дека Баерн им ги земале играчите на Дортмунд па ослабувала БЛ. А ако истиве играчи да отидат во Манчестер или компанија истиве ќе дркаа на тие играчи и искрено ќе ги болеше ку*от за БЛ и за Дортмунд. Сеа кога играчи како Гиндоган,Геце,Левандовски и Хумелс решиле да си одат од Дортмунд што треба да прави Баерн да ги остави да идат во Англија ? Така нема да падне квалитетот на БЛ? Еве Гиндоган ќе оди во Сити зашто никој не рече ништо. Демек сеа Хумелс тежок баварец сите неговите живеат во Минхен девојка у Минхен секој слободен момент го поминува во Минхен дете на Баерн и има една година од договорот и Баерн значи треба да се откаже да го пушти во Барса или сл за да не се намали квалитетот на БЛ.

Дортмунд му нуди на Хумелс 10 мил и Баерн исто, англискиве екипи може и 15 да му понудат али ете несака или Дортмунд или ќе се врати во Баерн.

Башка морам да кажам Дортмунд води некоја лоша политика веќе 3,4 години а не само они и повеќево БЛ клубови многу ги оставаат играчиве со по 1 година договор, пример по другиве лиги тешко тоа. Треба да земе Дортмунд пример од Атлетико или да им дава дугачки договори со некои огромни клаузули пошто да имаш тројца играчи со по една година договор и тоа тројца клучни играчи Гиндоган,Хумелс и Микитаријан нарамно дека голема е веројатноста да ги изгубиш сите 3ца пошто врзани им се рацете на Дортмунд.
Абе не се замарај со типци како дечкиве погоре т.е со ПЛ фанови, намерно јадат слатки за провокација пошто само тоа им остана, фанови на екипи што се борат за излез во Европа. Занемари ги, небитни се како нивните тимови.

Види го овој над мене, 100 поста напиша као демек докажува нешто... свашта има, не му се чуди.

Последно уредено:
Член од
18 октомври 2011
Мислења
108
Поени од реакции
52
neznam koj e po-gaden dali gotze ili humels(da si lizes lajnata shto si gi kenjal)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.800
Поени од реакции
44.086
Абе не се замарај со типци како дечкиве погоре т.е со ПЛ фанови, намерно јадат слатки за провокација пошто само тоа им остана, фанови на екипи што се борат за излез во Европа. Занемари ги, небитни се како нивните тимови.

Види го овој над мене, 100 поста напиша као демек докажува нешто... свашта има, не му се чуди.
Што има врска Манчестер со Баерн? Мене ми е жал за Дортмунд, а и штета е, првенството се подосадно и подосадно ќе ви станува. Па и послабо.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Свесен си дека Хумелс САМ сакал да оди во Минхен? И после Баерн е крив???
А што треба да праат, на таков играч да глумат лудило и да не нудат договор, да глумат добри луѓе и да не ја "ослабнуваат" Бундес?
Демек твоите не ги ослабнуваат другите екипи и лиги? Смешки сте сите ПЛ фанови со овие муабети.

Ти си смешен, не смајливо погоре... Не знам и сам што ти објаснувам, тука си само за провокации. А да... и да сонуваш да купите играч од таков калибар.

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.774
Поени од реакции
9.572
Не е крив Баерн што Хумелс лижи каде што плукал до пред некое време. Му се нуди шанса на Баерн да се засили квалитетно и секако ќе ја користи. Глупаво е од гледна точка на Дортмунд како главен конкурент на Баерн што го засилува директно својот конкурент со свои најдобри играчи, а мислам тоа доволно говори каква е ситуацијата во БЛ. Баерн е неприкосновен во споредба со сите во БЛ, а сите играчи на негови попатни конкуренти за титула низ годиниве сонуваат да играат за Баерн. Ривалство нула. Можеби е незамисливо од Барса во Реал и обратно да се случуваат вакви трансфери и слично па сега тоа што се случува во БЛ изминативе години ни изгледа како Дортумнд да е фидер на Баерн. Секако дека има ретки случаи на трансфери меѓу ривали изминативе години во другиве топ 3 лиги, но тоа веќе се се сведува на минимум. Зборувам за клучни играчи на клубовите кои не се поставени на трансфер листа од страна на клубот како Мата кај нас на пр. Таа е реалноста во моментов.

И да во тие ретки трансфери меѓу ривали од другиве лиги мене искрено трансферов ме потсеќа на тој на РВП од Арсенал кај нас кога малото дете во него плачело за да дојде кај нас.

Така да чил и нема простор за натегање за џабе. Тоа што Дортмунд и лани летото и пред 2 години можеше од нас да извади над 40м фунти за Хумелс, сега му се удира од глава.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Немој така оти сега ќе ти каже Игорче дека ќе му платиме 10 мил. кеш на Хумелс и татко му од под маса бидејќи нели само ние имаме пари. Реал и Барса немаат. :icon_lol:
Не е до то, парите кај Хумелс не се толку битни. Друг е проблемот. Женаму се шпекулира дека сакала да седи во Минхен и да гради кариера (хаха) па и можеби ќе роди за некој месец, кој знае. Заеби тој борец Хумелс што се чинише да е Давид према Голиат, во овој случај Баерн, за на крај да попуш(т)и на женаму. Слабата точка на многу самобендисани борци каков што е Хумелс. Сепак најнајнајголемо предавство во историјата, ко ќе има една ден време ќе напишам за сите гомна што ги изеде за Баерн и пак ко пиче дојде да моли да се врати. Искрено не верувам дека првиот импулс дојде од Баерн туку од Хумелс кои сака да се врати или да оди во градот Минхен па сигурно нема да праша кај 1860 Минхен.

Нема врска, Дортмунд после секој трансфер стана подобар, така ќе биде и сега. Шмелцер, кој е прав Прусиец од 17. година продолжи договор до 2021 иако имал добри понуди од ПЛ. Со такви играчи се земаат титули. Исто така Дембеле кој го бара пола Европа ќе дојде во Дортмунд и Мики највероватно ќе продолжи. Пулишич и Паслак се новите таленти за иднината, така да не се секирам за Дортмунд. И ако се врати малиот Јуда ќе има да го испоти и истопи Тухел да стане подобар него во добрите стари времиња на Дортмунд. Не сум за овој трансфер ама реален е па ако се деси не би бил прв да се врати во Дортмунд. Ќе го опраат.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom