MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Братче Ка (ka) значи на англиски (as) Ари-Ару(ari-aru) значи лав како името АриЕл (AriEl)(Лав на Елохим) Значи Ка Ари-Ару Значи 'As a Lion' Како лав што не е јасно ? Глеаш дека те дупат у здрав мозок нема дупки ни шајки освести се, отвори очите ! Лаже христијанот прочитај првин Ари-Ару што значи па ќе правиме муабет. Да беше напишано КРУ ќе се читаше КаРУ ќе значеше ископува тука гркот направил грешка, но во еврејски не постои збор напишан КАРУ туку само може да значи Како(ка) Лав(ари-ару)
Прочитај кај сакаш дека те дупи у здрав мозок види ари што значи а како те лаже ти пишува дупнати раце , ари е лав ариЕл е лав на Елохим не Дупка на елохим ! извади Исус наочарите
Zachariyah 12:10-11 тука исто имаш фатална грешка кај што се ебал матеј и лука , за што мислиш се работи во Зачаријах 12:10-11 за исус?Прочитај убаво ти пишува битка кај мегидон која е таа битка?
Влагаме :
Zachariyah 12:10-11
And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Yerushalem, the spirit of grace and of supplications:
and they shall look upon me whom they have pierced (исус збори овде ? сигурен си ? 100%? не те лаже матеј?), and they shall mourn for him, as one mourneth (за исус жалат сигурен си?) for [his] only [son], and shall be in bitterness for him, as one that is in bitterness for [his] firstborn.
In that day shall there be a great mourning in Yerushalem( за исус жалат?), as the mourning of Hadadrimmon in THE VALLEY of MEGIDDON. (исус војуваше овде? може и тоа ќе излажат ќе допишат)
Која е оваа битка кај Мегидон христијанину ? Зашто го ставаш исус кајшто не постои? тука сите се горите, читај доле
2 Chronicles 35:8 (чисто ради авторов кој го пишувал Зачаријах 12:10-11 ? Да се потсетиш кај се наоѓал зашто него го користиш
And his princes gave willingly unto the people, to the priests, and to the Levites: Hilkiyah and ZACHARIYAH (познат авторов кај се наоѓал мајката?)
сеа може да почнеме , ќе гори :
2 Chronicles 35:22 Nevertheless Yosiyah would not turn his face from him, but disguised himself, that he might fight with him, and hearkened
not unto the words of Necho from the mouth of Elohim, and came to fight in the VALLEY of MEGIDDO. (познато местово од Зачаријах го ископа зборело за исус прободел бил? сигурен си дека не те лаже матеј?)
2 Chronicles 35:23 And the archers SHOT(кој е прободениот дупнат од стрела тука?) at king Josiyah; and the king said to his servants, Have me away; for I am sore wounded.
2 Chronicles 35:24-25 His servants therefore took him out of that chariot, and put him in the second chariot that he had; and they brought him to Yerushalem, and he died, and was buried in [one of] the sepulchres of his fathers. And ALL Yahudah AND Yerushalem MOURNED (за кого жали Јахуда-Јуда и Ерусалим за исус?) for Yosiyah.
And YIRMEYAHU - Jeremiah (познат ти е авторов?) lamented (за исус плачел?) for Yosiyah: and all the singing men and the singing women spake of Yosiyah in their lamentations to this (за исус плачат?)
Zachariyah 12:10-11 Зборува Јосијах другар ! куќата на Давид (Јахуда) и жителите на Ерусалим ќе им дадам надеж и ќе ме видат мене
кого го прободеа(2Chronicles 35:23), и ќе плачат за мене(2Chronicles 35:24), и ќе плаче ерусалим(2Chronicles 35:24) во РИДОТ на МЕГИДОН ! (2 Chronicles 35:22) не фала Исус, не фала матеј , зашто грк неможе да го познава танакот повеќе од Израелец !
Матеј , Јован итн се фатени тука како лажат зашто тие самите не го познаваат Танакот ниту тоа што го пишувале !
2 Chronicles 35 е пророштво за Zachariyah 12:10-11 научи убаво Танак(стар тестамент) па ќе збориме. цар Јосијах убаво те затвара тебе и христијаните тој се борел кај мегидон и бил прободен а не исус и цел израел плачел за него вклучувајќи го и Зачаријах , очигледно матеј незнаел ни за ова нели ? па направил утка и тука ? Или матеј немал појма што пишува у секој случај лажго невиден, како е можно матеј нели пророштва испратен од тој горе а појма да нема ?
Zadok291,
дали ти текнало дека не си прв, а ниту последен, кој, ради своето високоумие, себе си се гледа за поспособен од колективниот црковен ум, а како последица од високоумието, останува изолиран и надвор од Црквата?...
И конечно, ако имаш намера да се спасуваш, како тоа би го сторил? Убедувајќи ги другите дека се во криво? Сам, „онака„, по дома? Нешто „16-то„?....