Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.317
Поени од реакции
26.245
Препораката ќе ни ја одземат, санкции нема да воведат сигурно. Брисел, во контекстот во кој го пишува во текстов, не постои. Во Брисел има војна помеѓу држави и крила. Италија ќе ја блокира препораката, Австрија ќе ги блокира санкциите.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Препораката ќе ни ја одземат, санкции нема да воведат сигурно. Брисел, во контекстот во кој го пишува во текстов, не постои. Во Брисел има војна помеѓу држави и крила. Италија ќе ја блокира препораката, Австрија ќе ги блокира санкциите.
Не мислев на тоа. Не е симптоматично што се размислува за ставање на црна листа на функционери на ДПМНЕ?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.317
Поени од реакции
26.245
Не мислев на тоа. Не е симтопматично што се разлислува за ставање на црна листа на функционери на ДПМНЕ?
Воопшто не е. Само одраз на фрустрација од неуспешна стратегија. Мислеа дека ќе оди полесно, се заебаа.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.317
Поени од реакции
26.245
Колку долго може Грујо да издржи без поддршка на САД?
САД нема да даде поддршка никому периодов. Таму си го чекаат новиот врховен командант и шеф на стејт департмент. САД ќе влече конкретни потези веќе догодина. (Тука не викам дека Груевски им е нешто битен, туку Балканот во целина ќе биде дел од големата одлука Австрија или Турција)

Дотогаш, европските држави ќе се натегаат меѓусебно. Ако ме прашуваш за проценка, за 5 години од сега цел регион ќе оди во курац, и скроз ќе биде небитна денешнава дискусија.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
САД нема да даде поддршка никому периодов. Таму си го чекаат новиот врховен командант и шеф на стејт департмент. САД ќе влече конкретни потези веќе догодина. (Тука не викам дека Груевски им е нешто битен, туку Балканот во целина ќе биде дел од големата одлука Австрија или Турција)

Дотогаш, европските држави ќе се натегаат меѓусебно. Ако ме прашуваш за проценка, за 5 години од сега цел регион ќе оди во курац, и скроз ќе биде небитна денешнава дискусија.
Ккако мислиш у курац? :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.317
Поени од реакции
26.245
Ккако мислиш у курац? :D
Борисов, Вучиќ, Тачи, Рама и Груевски ќе бидат премиери/претседатели/до која и функција да ги исшетат дотогаш, кои ќе треба да ја изиграат улогата на Крали Марко. Доцна да стигнат на новото Косово, и да бидат турски вазали.

Значи морам да го разбијам прашањето. Уште колку време Груевски ќе држи високи функции? Уште долго. Уште колку долго Груевски ќе биде власт во вистинска смисла на зборот? Најверојатно никогаш повеќе.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
За генерални санкции треба да гласа секоја членка на ЕУ но има доволно простор за поединечни од многу членки. За одземање на ИПА фондовите, и другите европски програми од ЕУ или земји члеки многу полесно може да се одлучи.

Како и за ова.

http://www.24vesti.mk/svetska-banka-naredila-celosno-zapiranje-na-kreditite-za-opshtinskite-uslugi-vo-makedonija

Толку беше морковот, сега ќе игра стапот.

А круната ќе ја добијат на 5ти јуни.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Bez krediti drzavava ke protone za nekoj mesec.Administracijata i penzionerite eden mesec bez pari i odma bunt.Nema da peat patriotski pesni i da igraat oro vo takov slucaj.
Drzavava nema 10 denari nastrana za crni dani.

Kako rekoa lani za toj kreditot sto go zedoa 500 milioni?
Ne deka ni trebaat pari,ama mnogu povolni bea uslovite.:pos:Znaci ako ne ti trebaat pari,koj kur svesno odis da plakas kamati..:eek::facepalm:

Jas sum za crn pecat da im udrat na politicarite i da opnat zabrana za davanje krediti.Taka vladava ekspresno pagja.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Денес на протестите еден дечко преку микрофон повика да се отпоздрави Зоран Заев. Дел аплаудираа а голем дел преќутеа или свиреа и викаа уаа. Ептен комуњари и соросоиди што да ти расправам :)

А сега нека се сети Иванов по кого маваше камшици преку Билд пред неколку месеци кога ќе отиде курбан препораката и ќе стигнат кратењата и санкциите.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
За генерални санкции треба да гласа секоја членка на ЕУ но има доволно простор за поединечни од многу членки. За одземање на ИПА фондовите, и другите европски програми од ЕУ или земји члеки многу полесно може да се одлучи.

Како и за ова.

http://www.24vesti.mk/svetska-banka-naredila-celosno-zapiranje-na-kreditite-za-opshtinskite-uslugi-vo-makedonija

Толку беше морковот, сега ќе игра стапот.

А круната ќе ја добијат на 5ти јуни.
Ако светска банка ги стопира кредитите а Македонија го стопира враќањето што ќе биде тогаш?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Ако светска банка ги стопира кредитите а Македонија го стопира враќањето што ќе биде тогаш?
Ќе почнеме да пропаѓаме. Тоа што ние треба да го вратиме е зрно песок за нив а голема сума за нас.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom