Нирвана или ГНР

Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.994
Поени од реакции
18.751
Глупо прашање, by the way кој може да го споредува ова со било што според мене the best live performance ever, на крај со незаборавните зборови на Курт - "..fuck you all this is the last song of the evening" :cuc:

sorry wrong video ова правото уживајте :smir:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
нирвана е уникат самата по себе...не постои таква друга група,не постои друг таков вокал.....е тоа било pure rock 'n roll,а не лигавењето на аксел роуз и неговата група педера....која што се распадна поради пари:wink:
цитат од курт:Punk rock should mean freedom,liking and accepting anything that you like,play whatever you want,as sloppy as you want....it's always good to has passion...

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Кој може да прави толку глупа споредба- Нирвана и ГНР?
Како прво не прават иста музика па да може да ги споредиме.Ги слушам и двете групи.Обожавам гранџ али и ГНР ми лежат на душа израснав со нив :helou:

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
нирвана е уникат самата по себе...не постои таква друга група,не постои друг таков вокал.....е тоа било pure rock 'n roll,а не лигавењето на аксел роуз и неговата група педера....која што се распадна поради пари:wink:
цитат од курт:Punk rock should mean freedom,liking and accepting anything that you like,play whatever you want,as sloppy as you want....it's always good to has passion...
Ц,ц,ц ГНР се распаднале поради пари:tapp:

M

makedon^

Гостин
GUNS N ROSES RULS!!! G'N'R се најдобриот бенд досега што ги имам слушнато, уникатна музика, уникатен стил, Axl ruls. Посебно ми се допаѓаат Use you illusion 1 & 2. И не се распадна ГНР за пари... Едноставно целиот тој притисок од јавноста и таа слава не можеа повеќе да ја трпат, за жал се распаднаа... Сепак остана музиката во која ке уживам :wink::pipi:

Член од
9 март 2009
Мислења
37
Поени од реакции
2
mislam kako mozi da se sporeduva taka ko nirvana i g'n'r se razlicni stilovi ne mi e jasno....sekoj si ima sfoj fkus....ama ako veke odbiram spored mene nirvana definitivno:baeh:

Facka

Ми се може па се курчам..
Член од
11 март 2009
Мислења
65
Поени од реакции
1

antitalent

idiotizam i renesansa....
Член од
22 јануари 2009
Мислења
182
Поени од реакции
6
spored mene ni edniot ni drugiot ali ako vise mora ondak nirvana...gnrne gi mozam ic!

F

FallenHypaspist

Гостин
Што е боље паштета или ајфелова кула??

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Пошто сите сте 18 (и помали), по катаљардити пат: Нирвана и ГНР беа ривали, коа ГНР се влечеа на имиџот на hair-бендовите, Нирвана се појави и ги збриша сите hair-бендови. . . временската поврзаност е голема, двата бенда се претставници на два различни начини на размислување, ГНР стереотипниот, Нирвана поалтернативниот. . . Аксел мислеше дека ке се здружи со Курт. . . Курт го шутна на најзакон начин, зашто нејке луѓе што лижат гз. Па така (пошто сте помали од 18, да објаснам дека) имаше конфликт меѓу овие два бенда. Музичкиот стил на обете страни беше целиот за конфликтот.

Член од
30 март 2009
Мислења
24
Поени од реакции
0
NIRVANA 100%.Иако порано ги слушав многу повеке,сепак,ги сакам сите песни на Нирвана и мора да кажам дека Cobain е не заменлив!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom