- Член од
- 25 март 2014
- Мислења
- 717
- Поени од реакции
- 733
Фала на одговорот, не го знаев оване е пропуст затоа што тие што се преку амбасада немаат опција да закажат термин онлине
Фала на одговорот, не го знаев оване е пропуст затоа што тие што се преку амбасада немаат опција да закажат термин онлине
Тука станува збор за све.Никој скоро не добил указ нити му се смени статус.Забави се работа за све.Сад уште иду празници пак нема да работе.Kако што е споменато на форумов за ЕГН се чека околу 7-10 дена....во твојов случај ЕГН-то ти го издале за неколку часа!?Има ли некаква временска промена во однос на издавање на ЕГН?
Тука станува збор за земање на указ без закажан термин од лице што поднелo документи за државјанство во амбасада и нема наведено во молбата дека сака да го подигне указот во Министерството.
исто и мене некои работи не ми се јасни:
-ако си тргнал во недела дали во понеделник рано си чекал ред зошто имаш пишано си вечерал коа си стигнал
-зошто ти бил стан ако се било за еден ден работа
-сите велат дека треба да се оди два пати за софија,и трет пат за подигање на пасошот но може тоа и со полномошно друг да го земе.
-ти се си завршил за еден ден,и тоа не ми е јасно како во еден ден,указ,државјанство,матичен број,сликање за пасош и л.к?никој нема вакво нешто споменато во 1000страници наназад
-и ако не тајна колку пари те чини сето ова за еден ден
Бугарите имаат една поговорка, уште од пред децении која се провлекува и ден денеска.исто и мене некои работи не ми се јасни:
-ако си тргнал во недела дали во понеделник рано си чекал ред зошто имаш пишано си вечерал коа си стигнал
-зошто ти бил стан ако се било за еден ден работа
-сите велат дека треба да се оди два пати за софија,и трет пат за подигање на пасошот но може тоа и со полномошно друг да го земе.
-ти се си завршил за еден ден,и тоа не ми е јасно како во еден ден,указ,државјанство,матичен број,сликање за пасош и л.к?никој нема вакво нешто споменато во 1000страници наназад
-и ако не тајна колку пари те чини сето ова за еден ден
A ako ne stava s malku pari, stava s mnogu pari .......Бугарите имаат една поговорка, уште од пред децении која се провлекува и ден денеска.
Парата прави играта.
Со една реченица све објаснето..
Ja iskren da bidam, nisto ne te razbrav; osven deka treba da bideme i nie pametni pa da si platime povece, na toj nekoj si jonce pance kako li mu bese ime, vo slucajov 180 evra, za da zavrsime rabota za 2 dena, ama ako imame k'smet moze da bidne za 1 den i za sekoj slucaj da si rezervirame soba za prestoj do 3 dena (ova ne znam kolku kosta)?
Стан земав за 3- ноќевања, затоа што планирав во недела да преспијам, во понеделник и вторник знаејќи дека работа се врши за полни 2- работни дена се до сликањето ..
Во 4 не сум станувал , реков во 8 ч отидов, за станување рано и обезбедување место во редот- одговорен посредник...
Во моето раскажување реков дека подигање на пасош и л.карта ми за 20 мај односно за тоа е потребно чекање 1 месец...
Некој се интересира колку платив, по моја проценка сум платил 180 евра повеќе него да правев се сам, а пошто не сакав да се замарам и да трчам а и во едно да го учам занаетот на посредници - решив дека ми е по евтино да платам и да си бидам спокоен , јас тие пари ќе си вратам со оно во што сум јас професионал ...
Искрено многу му благодарам на професионалец посредник на кој на крај со срце ми ја платив негова услуга !!!
Повторувам, за еден ден извадивме се и се сликавме , затоа и винреков , плати и уживај, со паметење глава боли ...
Бев да завршам работа и да се релаксирам , за тоа резервирав на 3-ноќевања апартамент ..
Тоа се одговори во едно на сите што поставеа прашање, ако нешто не е јасно ќе бидам стрплев и со задоволство ќе ви помогнам со одговор...
Сум на овој форум уште малку , но во овие 10 дена ќе присуствувам ради тие на кој можам да сум им користен ...
Ве поздравувам сите и одговарам за своите зборови ...
Добра поента. А од кај е дечково? Чуден ми е начинот на изразување. Уствари целиот негов пост ми е многу сумљив...ама ај може грешам.Ja iskren da bidam, nisto ne te razbrav; osven deka treba da bideme i nie pametni pa da si platime povece, na toj nekoj si jonce pance kako li mu bese ime, vo slucajov 180 evra, za da zavrsime rabota za 2 dena, ama ako imame k'smet moze da bidne za 1 den i za sekoj slucaj da si rezervirame soba za prestoj do 3 dena (ova ne znam kolku kosta)?
I ne, fala, ne ti baram broj od posrednikot.
I mene mi e cudno ova od koga ke izleze maticen broj I se togas znam deka se. Slikas I mozes po brza postapka da go izvadis n pasoso so doplata sekako no kako moze podiganje na ukaz maticen broj I slikanje vo edna den za 180 evra ? Kako e mozno koga mene 250 evra me kosta od podiganje na ukaz do drzavjanstvo pa zar ne e mnogu eftino ova za 180 evra vo edna den se da zavrsis izgleda posrednikot bez pari mu ja zavrsil rabotata jas iskreno mn ne vistinito mi deluva seto ova koj kako saka neka mi svati duri devojceto od anglija so bese so mene sakase po brza postapka da se slika I posredniko I rece za 5 dena ke bide I maticnio broj I pravo se slikas sekako za toa si naplati mislam rece deka 80 evra I po baral samo za maticniot broj no za eden den ako bivase veke koga bevme tamu ke zavrsaa rabota sekakoJa iskren da bidam, nisto ne te razbrav; osven deka treba da bideme i nie pametni pa da si platime povece, na toj nekoj si jonce pance kako li mu bese ime, vo slucajov 180 evra, za da zavrsime rabota za 2 dena, ama ako imame k'smet moze da bidne za 1 den i za sekoj slucaj da si rezervirame soba za prestoj do 3 dena (ova ne znam kolku kosta)?
Можеш да иронизираш до сабаелеI mene mi e cudno ova od koga ke izleze maticen broj I se togas znam deka se. Slikas I mozes po brza postapka da go izvadis n pasoso so doplata sekako no kako moze podiganje na ukaz maticen broj I slikanje vo edna den za 180 evra ? Kako e mozno koga mene 250 evra me kosta od podiganje na ukaz do drzavjanstvo pa zar ne e mnogu eftino ova za 180 evra vo edna den se da zavrsis izgleda posrednikot bez pari mu ja zavrsil rabotata jas iskreno mn ne vistinito mi deluva seto ova koj kako saka neka mi svati duri devojceto od anglija so bese so mene sakase po brza postapka da se slika I posredniko I rece za 5 dena ke bide I maticnio broj I pravo se slikas sekako za toa si naplati mislam rece deka 80 evra I po baral samo za maticniot broj no za eden den ako bivase veke koga bevme tamu ke zavrsaa rabota sekako
Смешен сиJa iskren da bidam, nisto ne te razbrav; osven deka treba da bideme i nie pametni pa da si platime povece, na toj nekoj si jonce pance kako li mu bese ime, vo slucajov 180 evra, za da zavrsime rabota za 2 dena, ama ako imame k'smet moze da bidne za 1 den i za sekoj slucaj da si rezervirame soba za prestoj do 3 dena (ova ne znam kolku kosta)?
E sega pa I mene uspea da me zbunis... koj vtor pat vadenje pasoss neli ti sega se slikas za pasos koja brza postapka sponmuvas... aj te molam bidejki pogore kaza ke bides dostapen da odgovoris na prasanja odgovori... pozzzМожеш да иронизираш до сабаеле
Кога спомнувам 180 евра, тоа значи сите трошкови официални ги имам помирено и плус за услуга платив 180 евра...
Брза постапка за пасошот ти е дозволена кога вадиш втор пат односно кога ќе ти помине рок од 5 години .
Можеш и понатаму да си правиш бла бла бла, јас им пишував на оние што се писмени[DOUBLEPOST=1461182637][/DOUBLEPOST]
Смешен си![]()
Nigde ne sum spomnal deka i pasos sme go dobili, se slikas i cekas eden mesec , posle samo go podigas pasos i licna karta ..E sega pa I mene uspea da me zbunis... koj vtor pat vadenje pasoss neli ti sega se slikas za pasos koja brza postapka sponmuvas... aj te molam bidejki pogore kaza ke bides dostapen da odgovoris na prasanja odgovori... pozzz
Znaci objasi mi zaso spomna brza postapka posle 5 godini koga zemas vtor pasos I ne pravi zabuni...... slikaj go te molam kartonceto sto ti go dadoa denes vo policija da vidam na koja adresa se proveruvase koga ti e gotov pasos za podiganje....Nigde ne sum spomnal deka i pasos sme go dobili, se slikas i cekas eden mesec , posle samo go podigas pasos i licna karta ..
Takva e procedura ...
Мислам дека судејќи по искуство од луѓе,средна варијанта на исчекување на промена на статус финален експертски се чека некои 3 месеца.Дајте некоја претпоставка за тоа уште колку време ќе чекаме ние што сме со статус пред финален експертски преглед ?
Месец веќе помина![]()
vaznosta na pasosot e 5 godini , posle toa mozes da vadis so brza postapka za eden den ili nekolku dena , toa e oficalno vo MVR TOGAS NE TI E POTREBEN POSREDNIK , od koga prv pat ke se slikas i od togas zaboravas na se drugo , doagjas posle mesec dena i si go zimas ti ili toj na koj si dala polnomostvo ...Znaci objasi mi zaso spomna brza postapka posle 5 godini koga zemas vtor pasos I ne pravi zabuni...... slikaj go te molam kartonceto sto ti go dadoa denes vo policija da vidam na koja adresa se proveruvase koga ti e gotov pasos za podiganje....