@bella_madchen , ocekuvaj naskoro da prejdes vo slednata faza so status za finalen pregled.Имаше на самата потврда, не на посебен лист, ја извадив и однесов во МП Ноември 2015, а вратена бев на дополнителна 09/2015, а преписката ми е од 2014
@bella_madchen , ocekuvaj naskoro da prejdes vo slednata faza so status za finalen pregled.Имаше на самата потврда, не на посебен лист, ја извадив и однесов во МП Ноември 2015, а вратена бев на дополнителна 09/2015, а преписката ми е од 2014
Koj ti rece deka se osporavani? Od kade ti taa informacija, ili baras odgovor so fakti na nekakva mentalna fikcija?И што испадна ова со законот? Тресла се гора, родио се миш. Џабе луѓево добиваат 'произходи' кога истите повторно се оспорени од министерството за правда со образложение дека не се издадени по основ на сродство 'предок Бугарин по права линија'. Зарем не ви изгледа ова како на смислено сценарио за да се полнат џебови на преведувачи, нотарски бироа, посредници и сл.? Ова мене ми изгледа дека е пасошки туризам и ништо повеќе. Камо среќа да грешам. Кој смета дека сум грешка, нека ме исправи со аргументи и конкретни примери.
Тие што се со потврда после септември минатата година уште не стигнале до интервју. А тие што дале дополнителен документ потврда имаат статуси финални прегледи...а не прекратени. И стварно лупаш глупости[DOUBLEPOST=1460985629][/DOUBLEPOST]Финален преглед е различно од издадена потврда за државјанство. Досега се уште нема таков случај. Да почекаме, па да поверуваме. Но, очигледно имаме потврда за одбиени случаеви и лица кои на интервјуата им е укажено дека немаат валидни потврди за потекло.
Зошто ги издаваат ако не се валидни? Ти да си до толку убеден во твојата теза немаше вака бурно да реагираш. Кој сакаш да убедиш, мене или себеси?
Тие што се со потврда после септември минатата година уште не стигнале до интервју. А тие што дале дополнителен документ потврда имаат статуси финални прегледи...а не прекратени. Но ник8ј не е одбиен. И стварно лупаш глупостиФинален преглед е различно од издадена потврда за државјанство. Досега се уште нема таков случај. Да почекаме, па да поверуваме. Но, очигледно имаме потврда за одбиени случаеви и лица кои на интервјуата им е укажено дека немаат валидни потврди за потекло.
Зошто ги издаваат ако не се валидни? Ти да си до толку убеден во твојата теза немаше вака бурно да реагираш. Кој сакаш да убедиш, мене или себеси?
Очаен обид за дискредитирање со нецивилизиран речник, типично за повеќето луѓе од ова поднебје. Со среќа во ЕУ! Да видиме дали тоа таму ќе ти помине. Поздрав.Тие што се со потврда после септември минатата година уште не стигнале до интервју. А тие што дале дополнителен документ потврда имаат статуси финални прегледи...а не прекратени. И стварно лупаш глупости[DOUBLEPOST=1460985629][/DOUBLEPOST]
Тие што се со потврда после септември минатата година уште не стигнале до интервју. А тие што дале дополнителен документ потврда имаат статуси финални прегледи...а не прекратени. Но ник8ј не е одбиен. И стварно лупаш глупости
Pa normalno deka nema be decki. Ne znam zasto ne sakas da razberes? Do pred 2-3 nedeli, starite predmetite so dopolnitelni dokumenti - potvrdi, bea staveni ad akta. Nikoj ne se bavese so niv. Tie sto se odbieni ne vlegoa vo finalna postapka. Ne im se dava taa moznost. Objasniv vece zasto.Tek za 2-3 nedeli ce ima prvi rezultati i ce vidime sto ce bide, ni ja ne znam, ali ne mozes da dojdes ovde i da tvrdis nesto.Финален преглед е различно од издадена потврда за државјанство. Досега се уште нема таков случај. Да почекаме, па да поверуваме. Но, очигледно имаме потврда за одбиени случаеви и лица кои на интервјуата им е укажено дека немаат валидни потврди за потекло.
Softwerot na kajgana nesto z.Луѓе, што ви е со дуплираниве постови?
на првото испрати не се испраќа одговорот, а ко ќе кликнеш пак излегува два пати [DOUBLEPOST=1460986534][/DOUBLEPOST]Луѓе, што ви е со дуплираниве постови?
на првото испрати не се испраќа одговорот, а ко ќе кликнеш пак излегува два патиЛуѓе, што ви е со дуплираниве постови?
Се испраќа, само треба да почекаш. Темата има над 1000 страници веќе, тоа може да го забавува обработувањето (не би требало, ама од каде да знам, плус не пишувам на други теми и не знам како е). Зрела е ситуацијата за отворање на ново продолжение од темата.на првото испрати не се испраќа одговорот, а ко ќе кликнеш пак излегува два пати [DOUBLEPOST=1460986534][/DOUBLEPOST]
на првото испрати не се испраќа одговорот, а ко ќе кликнеш пак излегува два пати
Javi se kaj so gi podnese dokumentite i ke ti dadat tie pin i sl.Drugari,ke moze li nekoj da mi objasni ova...Bev na intervju januari 2016,znaci ne znam kako da si proveram na stranata do kaj e procedurava sto e kako e...citam tuka nekoj pin mi bara,mene ne mi dadoa nikakov pin...daj ako znae nekoj neka mi objasni...Fala
Javi se kaj so gi podnese dokumentite i ke ti dadat tie pin i sl.Drugari,ke moze li nekoj da mi objasni ova...Bev na intervju januari 2016,znaci ne znam kako da si proveram na stranata do kaj e procedurava sto e kako e...citam tuka nekoj pin mi bara,mene ne mi dadoa nikakov pin...daj ako znae nekoj neka mi objasni...Fala
Recnikot e i previse civiliziran za takvi kako tebe, provokatori.Очаен обид за дискредитирање со нецивилизиран речник, типично за повеќето луѓе од ова поднебје. Со среќа во ЕУ! Да видиме дали тоа таму ќе ти помине. Поздрав.