Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Имаше на самата потврда, не на посебен лист, ја извадив и однесов во МП Ноември 2015, а вратена бев на дополнителна 09/2015, а преписката ми е од 2014
@bella_madchen , ocekuvaj naskoro da prejdes vo slednata faza so status za finalen pregled.

Член од
20 јули 2015
Мислења
11
Поени од реакции
11
И што испадна ова со законот? Тресла се гора, родио се миш. :D Џабе луѓево добиваат 'произходи' кога истите повторно се оспорени од министерството за правда со образложение дека не се издадени по основ на сродство 'предок Бугарин по права линија'. Зарем не ви изгледа ова како на смислено сценарио за да се полнат џебови на преведувачи, нотарски бироа, посредници и сл.? Ова мене ми изгледа дека е пасошки туризам и ништо повеќе. Камо среќа да грешам. Кој смета дека сум грешка, нека ме исправи со аргументи и конкретни примери.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
И што испадна ова со законот? Тресла се гора, родио се миш. :D Џабе луѓево добиваат 'произходи' кога истите повторно се оспорени од министерството за правда со образложение дека не се издадени по основ на сродство 'предок Бугарин по права линија'. Зарем не ви изгледа ова како на смислено сценарио за да се полнат џебови на преведувачи, нотарски бироа, посредници и сл.? Ова мене ми изгледа дека е пасошки туризам и ништо повеќе. Камо среќа да грешам. Кој смета дека сум грешка, нека ме исправи со аргументи и конкретни примери.
Koj ti rece deka se osporavani? Od kade ti taa informacija, ili baras odgovor so fakti na nekakva mentalna fikcija?
Tie sto se odbieni imaat stari potvrdi. Koj prati znae deka se cekase noviot tekst za potvrdite da bide promenet. Tie sto imaat podneseno potvrdi od septemvri 2015, del vece dobija status za finalen pregled. I ne lupaj ko maksim ispod divizije!

Член од
20 јули 2015
Мислења
11
Поени од реакции
11
Финален преглед е различно од издадена потврда за државјанство. :) Досега се уште нема таков случај. Да почекаме, па да поверуваме. Но, очигледно имаме потврда за одбиени случаеви и лица кои на интервјуата им е укажено дека немаат валидни потврди за потекло.
Зошто ги издаваат ако не се валидни? Ти да си до толку убеден во твојата теза немаше вака бурно да реагираш. Кој сакаш да убедиш, мене или себеси?

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Финален преглед е различно од издадена потврда за државјанство. :) Досега се уште нема таков случај. Да почекаме, па да поверуваме. Но, очигледно имаме потврда за одбиени случаеви и лица кои на интервјуата им е укажено дека немаат валидни потврди за потекло.
Зошто ги издаваат ако не се валидни? Ти да си до толку убеден во твојата теза немаше вака бурно да реагираш. Кој сакаш да убедиш, мене или себеси?
Тие што се со потврда после септември минатата година уште не стигнале до интервју. А тие што дале дополнителен документ потврда имаат статуси финални прегледи...а не прекратени. И стварно лупаш глупости[DOUBLEPOST=1460985629][/DOUBLEPOST]
Тие што се со потврда после септември минатата година уште не стигнале до интервју. А тие што дале дополнителен документ потврда имаат статуси финални прегледи...а не прекратени. Но ник8ј не е одбиен. И стварно лупаш глупости

Член од
20 јули 2015
Мислења
11
Поени од реакции
11
Тие што се со потврда после септември минатата година уште не стигнале до интервју. А тие што дале дополнителен документ потврда имаат статуси финални прегледи...а не прекратени. И стварно лупаш глупости[DOUBLEPOST=1460985629][/DOUBLEPOST]
Тие што се со потврда после септември минатата година уште не стигнале до интервју. А тие што дале дополнителен документ потврда имаат статуси финални прегледи...а не прекратени. Но ник8ј не е одбиен. И стварно лупаш глупости
Очаен обид за дискредитирање со нецивилизиран речник, типично за повеќето луѓе од ова поднебје. Со среќа во ЕУ! Да видиме дали тоа таму ќе ти помине. :) Поздрав.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Pa normalno deka nema be decki. Ne znam zasto ne sakas da razberes? Do pred 2-3 nedeli, starite predmetite so dopolnitelni dokumenti - potvrdi, bea staveni ad akta. Nikoj ne se bavese so niv. Tie sto se odbieni ne vlegoa vo finalna postapka. Ne im se dava taa moznost. Objasniv vece zasto.Tek za 2-3 nedeli ce ima prvi rezultati i ce vidime sto ce bide, ni ja ne znam, ali ne mozes da dojdes ovde i da tvrdis nesto.
I reagiram na nevistina, fakat.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Луѓе, што ви е со дуплираниве постови?

Член од
21 јануари 2015
Мислења
7
Поени од реакции
1
Drugari,ke moze li nekoj da mi objasni ova...Bev na intervju januari 2016,znaci ne znam kako da si proveram na stranata do kaj e procedurava sto e kako e...citam tuka nekoj pin mi bara,mene ne mi dadoa nikakov pin...daj ako znae nekoj neka mi objasni...Fala

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
на првото испрати не се испраќа одговорот, а ко ќе кликнеш пак излегува два пати :)[DOUBLEPOST=1460986534][/DOUBLEPOST]
на првото испрати не се испраќа одговорот, а ко ќе кликнеш пак излегува два пати :)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
на првото испрати не се испраќа одговорот, а ко ќе кликнеш пак излегува два пати :)[DOUBLEPOST=1460986534][/DOUBLEPOST]
на првото испрати не се испраќа одговорот, а ко ќе кликнеш пак излегува два пати :)
Се испраќа, само треба да почекаш. Темата има над 1000 страници веќе, тоа може да го забавува обработувањето (не би требало, ама од каде да знам, плус не пишувам на други теми и не знам како е). Зрела е ситуацијата за отворање на ново продолжение од темата.

Последно уредено:

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Drugari,ke moze li nekoj da mi objasni ova...Bev na intervju januari 2016,znaci ne znam kako da si proveram na stranata do kaj e procedurava sto e kako e...citam tuka nekoj pin mi bara,mene ne mi dadoa nikakov pin...daj ako znae nekoj neka mi objasni...Fala
Javi se kaj so gi podnese dokumentite i ke ti dadat tie pin i sl.

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Javi se kaj so gi podnese dokumentite i ke ti dadat tie pin i sl.

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Очаен обид за дискредитирање со нецивилизиран речник, типично за повеќето луѓе од ова поднебје. Со среќа во ЕУ! Да видиме дали тоа таму ќе ти помине. :) Поздрав.
Recnikot e i previse civiliziran za takvi kako tebe, provokatori.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom