Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш нема да го прифатам Исус како мој личен спасител! :)

Затоа можам да те ругам како сакам тука, се си има своја хиерархија во Универзумот! :)

Се ругаш на самиот себе, ама не ти текиња: дај наведи ја таа хиерахрија во Универзумот, за да видиме „кој е кој„ и „“кој каде е„.

Мене одамна ми е јасно дека кај вас слепите водат слепци, на други може да не им е јасно.
Тоа што си го напишал, и тоа што го пишува во Матеј 5:44, неможе да биде поконтрадикторно! Ти велиш дека црквата не се грижела за тие што се вон неа, дека и е сеедно за таквите! Во Матеј 5:44 ти стои јасна и недвосмислена порака: "Сакај те ги непријателите, молете се за оние што ве прогонуваат"
Треба да си тотален ретард или тотален инает за да тврдиш дека немало контрадикција помеѓу стихот на Матеј и твојот став!

Мене одамна ми е јасно дека кај вас слепите водат слепци, на други може да не им е јасно.
Тоа што си го напишал, и тоа што го пишува во Матеј 5:44, неможе да биде поконтрадикторно! Ти велиш дека црквата не се грижела за тие што се вон неа, дека и е сеедно за таквите! Во Матеј 5:44 ти стои јасна и недвосмислена порака: "Сакај те ги непријателите, молете се за оние што ве прогонуваат"
Треба да си тотален ретард или тотален инает за да тврдиш дека немало контрадикција помеѓу стихот на Матеј и твојот став!

Треба да си тотален протестантски лицемер, за да се повикуваш на стихови кои нит‘ ги разбираш, нит‘ ги практикуваш.

П.С:

Забора‘и да ме наречеш „копиле„.

Се ругаш на самиот себе, ама не ти текиња: дај наведи ја таа хиерахрија во Универзумот, за да видиме „кој е кој„ и „“кој каде е„.

Во случајот ти си безнадежен слепец, кој нема доволно интелект за да пресуди што и како се случува во околината и веруваш на некакво божество за кое сите веќе знаеме дека е би-поларно поделена маскота со симптоми на шизофренија како во новиот така и во стариот завет! Слободно можам да се сметам дека сум високо високо високо над таквите како тебе! За таа хиерархија зборувам. Се си има свој Set-up. Ти кажуваш вицови тука ние ти се смееме! Уште еден доказ!

Треба да си тотален протестантски лицемер, за да се повикуваш на стихови кои нит‘ ги разбираш, нит‘ ги практикуваш.
Што е тоа што не разбирам? Што има да се разбере во нешто кое е јасно и прецизно порачано: "Сакај те ги непријателите, молете се за оние што ве прогонуваат"?! Ако ти одговара пораката ќе си ја прифатиш, ако не, ќе тврдиш дека другите не ја разбираат :tapp:
П.С:

Забора‘и да ме наречеш „копиле„.
Никогаш не сум ти рекол копиле! Никогаш! Слободно дај линк, цитат, скрин шот, било што ако сум рекол! Ама не ме изненадува да видам клевети и лаги од тебе.

@Ipsissimus и ти со вакви на собиранки одеше, пиво пијаше... :eek:
Не знаеше дека ќе те соголат за да те нападнат? :)
Учи им од книгите... за да знаеш со какви работа си имаш...

Колку ми е убаво само, сендвич, пуканки после ќе си апнам компир манџа. Се смеам на глупостите на MIKI1 и после секое мислење некое адреналинче ме мава низ телото и ме вози јако хахаха. Нареден пат и мене на собиранка да ме викнете за ваков циркуз човек вреди до пеколот и назад, а не па до Скопје! :pos:

@Ipsissimus и ти со вакви на собиранки одеше, пиво пијаше... :eek:
Не знаеше дека ќе те соголат за да те нападнат? :)
Учи им од книгите... за да знаеш со какви работа си имаш...
Со што ќе ме соголи? :) Јас не правам лице никому, му кажувам лично што мислам. Ако некој тоа го смета за навреда или за моја слабост, тогаш тоа е негов проблем.

@MIKI1 планирам во тоа црквата ваша да се запишам ако може, ама за ова пивото сеа ме копка? Дозволено е или не? И каде пишува дека Христа пиеше пиво? :pos:[DOUBLEPOST=1460640274][/DOUBLEPOST]Душичка он, сите мажишта кригла, он флаширана вода! :)

Треба да заслужиш дури и за ваква собиранка да те викнат, не да ги напаѓаш сите како ќе ти тебе дојде во умот без да размислуваш што зборуваш и кого напаѓаш и зошто.
Имаше еднаш, златно време на овој форум пред 5 години...
Сега... ужас.

Треба да заслужиш дури и за ваква собиранка да те викнат, не да ги напаѓаш сите како ќе ти дебе дојде во умот без да размислуваш што зборуваш и кого напаѓаш и зошто.
Имаше еднаш, златно време на овој форум пред 5 години...
Сега... ужас.

Хахаха, не губам јас ништо што не седам со нив, туку тие! Напаѓам православен христијанин, оти тој прв почна да ме напаѓа на форумот, па сеа да сфати дека НЕ ТРЕБАШЕ така! :)

@MIKI1 планирам во тоа црквата ваша да се запишам ако може, ама за ова пивото сеа ме копка? Дозволено е или не? И каде пишува дека Христа пиеше пиво? :pos:

Штом најдеш рецепт за сарма од лозов лист во Писмото, и ја‘ ќе ти кажа‘ дали пијал или не: договорено?..:sneaky:[DOUBLEPOST=1460640701][/DOUBLEPOST]
Се смеам на глупостите на MIKI1

А ја‘ као кажувам пофалби за твоите?...:pos:

@Хептаграм XI ти се допаѓаат мислења на православни христијани, преиспитај се самиот себе си зошто мислиш дека е подостојно со тебе да седи православен одколку Јас! Устварни нормлано бе, на него можеш се, на мене НИШТО! :)

Пред 5 години имаше луѓе како Abraxas, сега за жал го има само Ipsissimus! Ти остануваш да бидеш само еден арогантен егоист кој се лупајќи се во гради еден ден ќе си направи дупка на средина! Може затоа што Руми го читаш па си го вака кршиш срцето, не знам! Хахахах!

Воопшто не напаѓаш, туку се глупираш.
Телемит сум, би требало да ти кажам одлично напаѓаш старо-еонска философија - но тоа не можам да го кажам за тебе.
Ти го напаѓаш виртуелниот лик @MIKI1 со навреди, користејќи понекогаш, и тоа не многу добро, цитати од неговата света книга. SO what? Ништо посебно... тебе ти олеснува што тој успева да те нервира :)

Научете да напаѓате не да се расправате како мали деца, со инает и глупости.

Може некој сака реално да расправа тука... иако е форум. :)

П.С. Кој како создаде семејство сите свиткаа опашките и не им се дебатира... не било лесно со семејство и жена и деца, а? :)
Сунце вам ваше проклето... :)

Back
На врв Bottom