S
SpaceTraveler
Гостин
Никогаш нема да го прифатам Исус како мој личен спасител! 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Затоа можам да те ругам како сакам тука, се си има своја хиерархија во Универзумот!![]()
Мене одамна ми е јасно дека кај вас слепите водат слепци, на други може да не им е јасно.Кога слеп вопди слепци, заедно паѓаат у јама...
Еве што напишав: увери се сам!
http://89.205.123.45/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-421#post-7677276
Мене одамна ми е јасно дека кај вас слепите водат слепци, на други може да не им е јасно.
Тоа што си го напишал, и тоа што го пишува во Матеј 5:44, неможе да биде поконтрадикторно! Ти велиш дека црквата не се грижела за тие што се вон неа, дека и е сеедно за таквите! Во Матеј 5:44 ти стои јасна и недвосмислена порака: "Сакај те ги непријателите, молете се за оние што ве прогонуваат"
Треба да си тотален ретард или тотален инает за да тврдиш дека немало контрадикција помеѓу стихот на Матеј и твојот став!
Се ругаш на самиот себе, ама не ти текиња: дај наведи ја таа хиерахрија во Универзумот, за да видиме „кој е кој„ и „“кој каде е„.
Што е тоа што не разбирам? Што има да се разбере во нешто кое е јасно и прецизно порачано: "Сакај те ги непријателите, молете се за оние што ве прогонуваат"?! Ако ти одговара пораката ќе си ја прифатиш, ако не, ќе тврдиш дека другите не ја разбираатТреба да си тотален протестантски лицемер, за да се повикуваш на стихови кои нит‘ ги разбираш, нит‘ ги практикуваш.

Никогаш не сум ти рекол копиле! Никогаш! Слободно дај линк, цитат, скрин шот, било што ако сум рекол! Ама не ме изненадува да видам клевети и лаги од тебе.П.С:
Забора‘и да ме наречеш „копиле„.

Со што ќе ме соголи?@Ipsissimus и ти со вакви на собиранки одеше, пиво пијаше...
Не знаеше дека ќе те соголат за да те нападнат?
Учи им од книгите... за да знаеш со какви работа си имаш...
Јас не правам лице никому, му кажувам лично што мислам. Ако некој тоа го смета за навреда или за моја слабост, тогаш тоа е негов проблем.Треба да заслужиш дури и за ваква собиранка да те викнат, не да ги напаѓаш сите како ќе ти тебе дојде во умот без да размислуваш што зборуваш и кого напаѓаш и зошто.
Треба да заслужиш дури и за ваква собиранка да те викнат, не да ги напаѓаш сите како ќе ти дебе дојде во умот без да размислуваш што зборуваш и кого напаѓаш и зошто.
Имаше еднаш, златно време на овој форум пред 5 години...
Сега... ужас.

@MIKI1 планирам во тоа црквата ваша да се запишам ако може, ама за ова пивото сеа ме копка? Дозволено е или не? И каде пишува дека Христа пиеше пиво?![]()
[DOUBLEPOST=1460640701][/DOUBLEPOST]
Се смеам на глупостите на MIKI1

Воопшто не напаѓаш, туку се глупираш.