- Член од
- 8 мај 2013
- Мислења
- 11.768
- Поени од реакции
- 36.749
Да не го спремате за претседател на партијаСтаврески нема ништо правено. Нема зошто да не излезе чист.
Мада и Тодоров, Поповски и Милошоски ми делуваат на гладни волци.
Да не го спремате за претседател на партијаСтаврески нема ништо правено. Нема зошто да не излезе чист.
Џабе. Кога дојде Грујо на власт ги избрка стариве усмрдени вмровци, донесе нови па види шо ни се случи.Najsmesno od sve e, sto Ivanov vcera posle govorot sigurno se osekjashe kako "Man of the Match" mislejki vaka ke se pokazam i jas deka sum nekoj
Situacijata e sto nemame momentalno drzava site pravat sto sakat i ova totalno izleze od kontrola. Treba da se ukinat site parti i da se formirat novi so novi politicari. Nema nikakva logika SDS i VRMO da bidat dalje politicki opcii premnogu imat unisteno.
Цела нова екипа на ВМРО е чиста. Не мислам дека Ставрески може да води политика. Премногу е технократ за такво нешто. Моментално, Груевски е најдобриот избор. Кој ќе исплива од толпата под него, зависи од тоа колку е способен да прави компромиси со повеќе крила, и да не дозволи цепкање.Да не го спремате за претседател на партија
Мада и Тодоров, Поповски и Милошоски ми делуваат на гладни волци.
Ставрески ќе ми остане единствена светла точка во цела оваа темница. Единствен кој имаше колку толку демократски капацитет.Ставрески нема ништо правено. Нема зошто да не излезе чист.
Илија Димовски и Никола Попоски се луѓето со најголем демократски капацитет во Извршниот на ВМРО. Ставрески е технократ, го интересираат само бројки и способност. Малце е крут кога станува збор за мислења.Ставревски ќе ми остане единствена светла точка во цела оваа темница. Единствен кој имаше колку толку демократски капацитет.
ОК, ама политичкиот идеал на Ставрески сигурно не е суверена демократија. Се надевам дека не е ниту на Попоски. Илија Димоски е мекуш, не бива лидер од него. Јас најголемиот проблем го имам со концептот на суверена демократија, сметам дека е зло, и рак на демократијата.Илија Димовски и Никола Попоски се луѓето со најголем демократски капацитет во Извршниот на ВМРО. Ставрески е технократ, го интересираат само бројки и способност. Малце е крут кога станува збор за мислења.
Ставрески тешко дека има политички идеал. Банкар е човекот. Попоски е од средно образован во Франција, така да, има поширок демократски капацитет. И Пешевски исто не е аболиран. Тодоров, па и Емил.ОК, ама политичкиот идеал на Ставрески сигурно не е суверена демократија. Се надевам дека не е ниту на Попоски. Илија Димоски е мекуш, не бива лидер од него. Јас најголемиот проблем го имам со концептот на суверена демократија, сметам дека е зло, и рак на демократијата.
Врти сучи, мислам дека изборот ќе падне на Попоски. Пешевски е дебил, Тодоров е искомпромитиран и без обвиненија, а Емил е безгласна буква. Но ние веќе го испративме Грујо, сигурно нема тек така да се даде.Ставрески тешко дека има политички идеал. Банкар е човекот. Попоски е од средно образован во Франција, така да, има поширок демократски капацитет. И Пешевски исто не е аболиран. Тодоров, па и Емил.
Нема да се даде. Ама колку ќе трае Грујо, веќе не зависи од него, а за тоа е сигурно и сам свесен. Заев е аболиран од 2006-7, па цело време си ја добива Струмица. Затоа што ВМРО цело време предложува дебилни противкандидати. Ако СДСМ го прави истото, Грујо ќе потрае. Ако СДСМ избере сериозен нареден претседател (не некој Стево), тогаш Груевски ќе мора да ескивира во 2018та во друга фотеља.Врти сучи, мислам дека изборот ќе падне на Попоски. Пешевски е дебил, Тодоров е искомпромитиран и без обвиненија, а Емил е безгласна буква. Но ние веќе го испративме Грујо, сигурно нема тек така да се даде.
Хорхе има имунитет, кој може да му го одземе само Уставниот суд, со двотретинско гласање. Ништо не му можат.Хорхе не се ставил самиот на списокот аболирани, шо правиме ако за него се покрене истрага
Кога ќе го прочитам зборот технократ, ме потсеќа на Груевски и 2006 година. Па видовме како се одвиваше се тоа до денес.Цела нова екипа на ВМРО е чиста. Не мислам дека Ставрески може да води политика. Премногу е технократ за такво нешто. Моментално, Груевски е најдобриот избор. Кој ќе исплива од толпата под него, зависи од тоа колку е способен да прави компромиси со повеќе крила, и да не дозволи цепкање.