Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јануари 2016
Мислења
64
Поени од реакции
103
Sto dokumenti odnese.i dali bese vraten na dopolnitelna i koga? Fala za informacija
Pisao sam koja dokumenta sam nosio. Izvode iz maticne knjige od oca i dedu i uverenje o nacionalnosti iz Bosilegrada. Vracen sam na dopunusku proveru juna 2015. Na intervju sam bio februara 2014. 5. aprila mi se promenio status da cekam finalni pregled.

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Сега се јавив во амбасада во Скопје и таа не знаеше пак со сигурност да ми каже за тие што сме преку амбасада за подигање на указот!Вика може ако сакате да чекате тука да стигне па да ви се јавиме ама не знае кога ќе биде тоа оти чекале да се соберат не праќале едно по едно,и вика може и во Софија да се појде да се подигне ама за тоа што нема опција да се закаже не знаеше што да каже на тоа...вика ние оставаме да си одберете,ако сакате чекајте...и сеа иди биди паметен :/

Член од
19 февруари 2016
Мислења
43
Поени од реакции
118
Здраво до сите !

Да ли има некој добар посредник или искуство за подигање на Указ без да се закаже , бидејќи сум поднел документи преку Амбасада во Скопје и да не би губел време за пристегнување на дипломатска пошта во Скопје која патува долго.?

Би замолил да ми испратите информација на порака, би ви бил многу благодарен.

На сите Ви посакувам убави денови ....

D

dimitars

Гостин
Здраво до сите !

Да ли има некој добар посредник или искуство за подигање на Указ без да се закаже , бидејќи сум поднел документи преку Амбасада во Скопје и да не би губел време за пристегнување на дипломатска пошта во Скопје која патува долго.?

Mnogu pati e objasneto, razbarajte malku po prethodnite strani.

Sent from my Samsung Galaxy S6 Edge

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Здраво до сите !

А зашто на порака информација...еве читаш дека и јас и други имаме таков проблем и прашуваме за решение и бараме информација јавно...Дај не бидете себични и не гледајте само за себе...Треба да престане тоа да биде одлика на овој народ еднаш засекогаш!

Член од
19 февруари 2016
Мислења
43
Поени од реакции
118

Mnogu pati e objasneto, razbarajte malku po prethodnite strani.

Sent from my Samsung Galaxy S6 Edge
Голема благодарност за исцирпен совет и процедура...
Благодарам....[DOUBLEPOST=1460373068][/DOUBLEPOST]
А зашто на порака информација...еве читаш дека и јас и други имаме таков проблем и прашуваме за решение и бараме информација јавно...Дај не бидете себични и не гледајте само за себе...Треба да престане тоа да биде одлика на овој народ еднаш засекогаш!
Ништо лично,не видов дека некој се интересирал за истово,напиј се ладна кокакола и опушти се....

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Сега се јавив во амбасада во Скопје и таа не знаеше пак со сигурност да ми каже за тие што сме преку амбасада за подигање на указот!Вика може ако сакате да чекате тука да стигне па да ви се јавиме ама не знае кога ќе биде тоа оти чекале да се соберат не праќале едно по едно,и вика може и во Софија да се појде да се подигне ама за тоа што нема опција да се закаже не знаеше што да каже на тоа...вика ние оставаме да си одберете,ако сакате чекајте...и сеа иди биди паметен :/
[/quote]
Druze ako w mozno da go podignes grazdanstvoto vo Sofija togas ne e biten termin za zakazuvanje ke otides na se ili nisto zosto prvo gi primat tie so zakazeno a od posle ako ima vreme gi primat tie so nemat zakazeno pa da se nadevas deka ke nema guzva mn pa da da pominat tie so zakazeno pa da te viknat tebe mozes samo taka dokolku Navistina moze da go podignes grazdanstvoto od tamu :)

Член од
29 декември 2015
Мислења
119
Поени од реакции
176
Posle kolku vreme id intervju ti pisuva По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Uste dva cekora do pasos toa znaci ovaa

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Da prasam nesto sega posrednicite mi baraat podatoci od mojata familija e sega ke treba I maticnite broevi da gi napisam ili samo data mesto I godina na raganje?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom