Димитар Талев - кражба и фалсификат

Оправдувате ли кражбата и фалсификатот на Димитар Талев?

• Вкупно гласачи
    28
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Jaс не го разбирам бугаскиот јазик
Мене ми треба преведувач, имам одено бугарија, имам бидено со бугари овде дојдени али одвај со маки можев нешо да подразберам.
A na gosti ne ti doagjale? Imase kletva za toa...

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
A na gosti ne ti doagjale? Imase kletva za toa...

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk
службено идеа и како домаќин ги шетаф Битола, Охрид... не можеа да сфатат оти сме ги сметале како окупатори и не можеа да се воздржат од коментари за најубавиот бугарски град - Охрид

Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
Мене ми треба преведувач, имам одено бугарија, имам бидено со бугари овде дојдени али одвај со маки можев нешо да подразберам.
А јазикот на србскиот окупатор го знаеш сеедно си родум од Шумадија!Ууу србомани!:D

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2010
Мислења
536
Поени од реакции
1.720
службено идеа и како домаќин ги шетаф Битола, Охрид... не можеа да сфатат оти сме ги сметале како окупатори и не можеа да се воздржат од коментари за најубавиот бугарски град - Охрид
А србски го разбирате ? со падежите ? аjде ,аjде .....сакаш да ти " преведам" тоа што си напишал като се има на ум дека тука се заменуваат некои букви? " служебно идваха и като домакин ги шетах Битола Охрид ...не можаха да схванат че сме ги смјатали като окупатори и не можеха да се в'зд'ржат от коментари за нај хубавија б'лгарски град Охрид"
едно кон едно со тоа напишано на "другиот јазик" Ајде напиши го на разбирливо за вас србски да видиме како е ??

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Преведено на бугарски:

Jaс не го разбирам бугаскиот јазик - Аз не го разбирам б'лгарскијат език.
Мене ми треба преведувач - На мене ми трјабва преводач

================================

Два различни јазици бре, како разлика како помеѓу англиски и српски!:pos:
И види ти чудо - Бугарите немаат потреба од преведувач да разбираат Македонците! :pos:
И види уште поголемо чудо - Македонците денес преведуваат своите македонски деjци, вклучувајќи го и Талев. :pos:

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А србски го разбирате ? со падежите ? аjде ,аjде .....сакаш да ти " преведам" тоа што си напишал като се има на ум дека тука се заменуваат некои букви? " служебно идваха и като домакин ги шетах Битола Охрид ...не можаха да схванат че сме ги смјатали като окупатори и не можеха да се в'зд'ржат от коментари за нај хубавија б'лгарски град Охрид"
едно кон едно со тоа напишано на "другиот јазик" Ајде напиши го на разбирливо за вас србски да видиме како е ??
шо ми мешаш срби сега? кај ти кажав дека срби дојдоа и ги разбрав? Дојдоа блгари и не ги разбирав добро и сега ми правиш тест?[DOUBLEPOST=1460124704][/DOUBLEPOST]
А јазикот на србскиот окупатор го знаеш сеедно си родум од Шумадија!Ууу србомани!:D
Последни окупатори кои ги имавме беа Бугарските фашисти.
И ги избркавме.[DOUBLEPOST=1460124827][/DOUBLEPOST]
Преведено на бугарски:

Jaс не го разбирам бугаскиот јазик - Аз не го разбирам б'лгарскијат език.
Мене ми треба преведувач - На мене ми трјабва преводач

================================

Два различни јазици бре, како разлика како помеѓу англиски и српски!:pos:
И види ти чудо - Бугарите немаат потреба од преведувач да разбираат Македонците! :pos:
Можи ако ми пишеа то шо го кажваа па да седнам полека да го читам - ќе подразберев подобро, али со говор, исто ко со срби да прам муабет, тешко и неразбирливо

Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
шо ми мешаш срби сега? кај ти кажав дека срби дојдоа и ги разбрав? Дојдоа блгари и не ги разбирав добро и сега ми правиш тест?[DOUBLEPOST=1460124704][/DOUBLEPOST]
Последни окупатори кои ги имавме беа Бугарските фашисти.
И ги избркавме.[DOUBLEPOST=1460124827][/DOUBLEPOST]
Можи ако ми пишеа то шо го кажваа па да седнам полека да го читам - ќе подразберев подобро, али со говор, исто ко со срби да прам муабет, тешко и неразбирливо
Бугарите секогаш са си дома во Македонија.Како овој:

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Климент_Бојаџиев

Дали и овој е бил окупатор?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Бугарите секогаш са си дома во Македонија.Како овој:

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Климент_Бојаџиев

Дали и овој е бил окупатор?
Датум рођења15. април 1861.
Место рођењаОхрид
Османско царство
Датум смрти15. јул 1933. (72 год.)
Место смртиСофија
 Краљевина Бугарска
Климент Ефтимов Бојаџиев (буг. Климент Бојаджиев; Охрид, 15. април1861 — Софија, 15. јул 1933) је био бугарски генерал и министар војске.
Роден во Турција, умрел во Бугарија биографијата му е на србски јазик
Шо е овој??

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Окупатор бре! Како командант на бугарската армија, заедно со доброволците од Македонија и ВМРО - окупатори на својот роден град Охрид! :pos:
А оти си заминале од Охрид?

Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
Датум рођења15. април 1861.
Место рођењаОхрид
Османско царство
Датум смрти15. јул 1933. (72 год.)
Место смртиСофија
 Краљевина Бугарска
Климент Ефтимов Бојаџиев (буг. Климент Бојаджиев; Охрид, 15. април1861 — Софија, 15. јул 1933) је био бугарски генерал и министар војске.
Роден во Турција, умрел во Бугарија биографијата му е на србски јазик
Шо е овој??
Рекао си да не разумеш бугарски,зато сам ти дао линк из српске Википедије.Ево ти на бугарском:

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Климент_Бојаджиев

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Рекао си да не разумеш бугарски,зато сам ти дао линк из српске Википедије.Ево ти на бугарском:

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Климент_Бојаджиев
Оти си ојдоа од Охрид ?[DOUBLEPOST=1460127394][/DOUBLEPOST]
Ги избрка македонците (не Македонците!!!) вашиот ослободител србскиот генерал Живојин Мишич. :pos:
Тврдиш дека србите и србските генерали беа појаки поспособни и подобри од блгрските па ги избркаа?!?!
А не се вратија појќе никогаш?

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Тврдиш дека србите и србските генерали беа појаки поспособни и подобри од блгрските па ги избркаа?!?!
А не се вратија појќе никогаш?
Бугарските генерали биле од Македониja, па ти тврдиш дека са окупатори на Македониja, што е неверојатно како логика. Дали српските су биле поспособни и подобри многу добро се виде во 1885, кога Србија нападна Бугарија и двете армии војуваа за прв и единствен пат сами една против друга.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom