eBay (официјална тема)

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Parfem 90ml kolku ke mi dojdat plus trosoci? Narackata e 44 dolari, free shipping pisuva. Nemam dosega poracano od Ebay.
До 50ml парфем, односно 200ml тоалетна вода и вредност до 45 евра нема проблем, 1 парче, се што е над 50ml т.е. 200ml и над 45евра се царини и одданочува, e сега конкретно јас сум порачувал парфеми и од 100ml поминувале без проблем, но сум имал и случаи кога ме царинеле и одданочувале, 6% царина и 18% ДДВ. Се зависи на која нога се станати, инаку конкретна царина за ова и ова во МКД сеуште нема, се оди селективно, денес ќе те царини утре истото ќе го поминат така.

Член од
26 ноември 2014
Мислења
834
Поени од реакции
1.368
До 50ml парфем, односно 200ml тоалетна вода и вредност до 45 евра нема проблем, 1 парче, се што е над 50ml т.е. 200ml и над 45евра се царини и одданочува, e сега конкретно јас сум порачувал парфеми и од 100ml поминувале без проблем, но сум имал и случаи кога ме царинеле и одданочувале, 6% царина и 18% ДДВ. Се зависи на која нога се станати, инаку конкретна царина за ова и ова во МКД сеуште нема, се оди селективно, денес ќе те царини утре истото ќе го поминат така.
Sto mi predlagas da napravam? Eau de Toilette stoi vo oglasot(Fragrance type), toa ke se racuna za toaletna voda ili? Toa sekako e pod 45 evra

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Sto mi predlagas da napravam? Eau de Toilette stoi vo oglasot(Fragrance type), toa ke se racuna za toaletna voda ili? Toa sekako e pod 45 evra
Ризик секако ке постои затоа што нема никој кој да ти гарантира цврсто. Предпоследниот пат (почеток на 2015) го порачав black code нa aрмани некаде окулу 6000 фати со се поштарини и стигна без никаков проблем, а последниов пат (пред 4-5 месеци) го порачав the dreamer на versace, искочи окулу 3500 комплет и ми закачија царина и данок и плус парфемот беше отворен, го немаше целофанот. Кога отидов под железничка за да видам што е со парфемот тој цариникот ми даде едно објаснување кое ме просветли, они тоалетната вода ја рачунаат оние шишенца што немаат пумпица, а доколку има тоа е веќе парфем :tapp:... Кога го прашав како еден ми помина без проблем а за овој царина ми бараат иако на двата парфема пишуваше еau de тoilette ми рече ,,епа таква ти била среќата"... Искрено твојата каква ќе биде не знам :) Сега баш го гледав царинскиот тарифник истото го пишува 6% царина и 18% ДДВ а додека правилникот за внес дозволува 50мл парфем или 200мл тоалетна вода ослободени од секакви давачки, сметани како стока за лична употреба.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Стигна :pos:

Вчера гледам мало пакетче тежина 100 грама поштар ја донел експериментална порачка 5 долари добро е ќе нарачам уште нешто вака ситно па ќе видиме...

Интересена работа на аеродром стигнала на 8 декември вака стои од продавачот Estimated delivery : Mon. Dec. 21 - Mon. Jan. 11 ми стига вчера значи 20 јануари а кога ја барав у пошта вика дека не е кај нив што се случува само длабоко упатените може да ги разрешат овие мистери....

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Стигна :pos:

Вчера гледам мало пакетче тежина 100 грама поштар ја донел експериментална порачка 5 долари добро е ќе нарачам уште нешто вака ситно па ќе видиме...

Интересена работа на аеродром стигнала на 8 декември вака стои од продавачот Estimated delivery : Mon. Dec. 21 - Mon. Jan. 11 ми стига вчера значи 20 јануари а кога ја барав у пошта вика дека не е кај нив што се случува само длабоко упатените може да ги разрешат овие мистери....
А кој ти кажа дека на аеродром стигнала на 08.12? :) Toa ти е фејк тракинг што го имаш, никој не известува која пратка кога пристигнува кај нас на аеродром, ако вчера си ја добил значи била стигната некаде петокот или саботата. Се потпиша ти или некој при превземањето на пратката?

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
А кој ти кажа дека на аеродром стигнала на 08.12? :) Toa ти е фејк тракинг што го имаш, никој не известува која пратка кога пристигнува кај нас на аеродром, ако вчера си ја добил значи била стигната некаде петокот или саботата. Се потпиша ти или некој при превземањето на пратката?
Па ако се водиме според тракингот(ама чим велиш дека е фејк иако и мене ми беше сомнително толку брзо да стаса-кажав и претходно за ова) инаку да татко ми ја примил и не потпишал ништо само му ја дал..

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Па ако се водиме според тракингот(ама чим велиш дека е фејк иако и мене ми беше сомнително толку брзо да стаса-кажав и претходно за ова) инаку да татко ми ја примил и не потпишал ништо само му ја дал..
Ете, според тоа што татко ти не се потпишал одма се знае дека не е препорачана пратка :) Секоја препорачана нели мора да се потпише кога се прима.

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Дачки ми стигна футролата за телефонот. Сега објаснете ми како да потврдам на eBay дека стигна футролата. :)

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Пред недела дена на аукција успеав да дадам најголема понуда за едни звучници со се поштарина факаат окулу 20$. Еве скоро 8ми ден фака а типот никако не сака да ми ги прати, нормално парите од сметка си ги земаа но од него ни трага ни глас. Си стои тоа paid on 30.03 ама од тогаш ништо. А рејтинг има 100% без ни еден негативен коментар. Некој совет дечки?

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Пред недела дена на аукција успеав да дадам најголема понуда за едни звучници со се поштарина факаат окулу 20$. Еве скоро 8ми ден фака а типот никако не сака да ми ги прати, нормално парите од сметка си ги земаа но од него ни трага ни глас. Си стои тоа paid on 30.03 ама од тогаш ништо. А рејтинг има 100% без ни еден негативен коментар. Некој совет дечки?
Ako ne mu odgovora cenata ke ti stegne out of stock i ke te refundira. Cim pominalo tolku vreme najverojatno toa ke go napravi. Ako ti se tolku bitni zvuckite zakani mu se so negativen feedback preku poraka.

No vnimavaj bez razlika na 100% feedback, ako ima pomalce od 1000 feedbaci najverojatno e skamer.

Sent from my LG-D850 using Tapatalk

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Ako ne mu odgovora cenata ke ti stegne out of stock i ke te refundira. Cim pominalo tolku vreme najverojatno toa ke go napravi. Ako ti se tolku bitni zvuckite zakani mu se so negativen feedback preku poraka.

No vnimavaj bez razlika na 100% feedback, ako ima pomalce od 1000 feedbaci najverojatno e skamer.

Sent from my LG-D850 using Tapatalk
Сега ке му пишам, искрено битни ми се затоа ги барав можда 2 години и конечни ги најдов, постар модел се и веќе не се произведуваат а уште кога ја уредував работната маса тие ми беа први на список. Недела дена ко будала пратев дали некој дава поголема понуда и слично. Изгледа е цената во прашање затоа што сега прочепкав и ги најдов на две места по цена од 89$ т.е. 140$ :/ Инаку има окулу 2000+ feedback score

Не се кој знае што ама ете :)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Сакал несакал мора да ти ги испрати,ако не отвори му спор.
Е сега има опција да ти ги врати парите или да ги испрати звучниците а ти можеш неутрален или негативен кометар да му пишеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom