Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Daniel_faca

Гостин
Vratetese nazad edno 20-30 strani.Eden decko napisha deka proshol samo so dokument od BKKS.Zboruvav so nego preku privatni poraki.Mi kaza deka nit ima rodnini nit ima na vreme podneseno dopolnitelen dokument.Rece deka zakasnil godina dena za podnesuvanje na dopolnitelen dokument.E sega ako me laze jas nemam magicna topka da znam.Od skapanata 2013 godina e kako i jas.Znaci so dokument od BKKS e i zakasnil godina denaI pak mu odobrile.
Pisi go imeto negovo odnosno kako mu e user imeto na forumov sakam nesto da go prasam deka ist slucaj sum kako nego

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
DeckI da vi se poflam Denska posrednikot mi proveri na salter vo Sofija mi izleglo drzaljastvoto inace na sistemot se uste mi pisuva prepiska ne redovna neophodimo dop sum!! Inace brojot mi je 23xx2013 ćekav premnogu Bev na dopolntelna godina iPol pa na zadozitelna pa na neredovna .

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Kakva e tocno sega taa procedura potpisuvanje na proizhod od pretsedatelot na dabc? Cekav 3 meseci dodeka da se smeni statusot vo izdadeno udostoverenie... i sega uste kolku treba da se ceka?!

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
eee i jas mislev deka e taka ama mi kazaa deka se cekalo potpis od pretsedatelot ama ne objasnija sto i kolku se ceka[/quote
Штом пишува издадено удостроверение тоа е потпишано од претседател. Сега оди да го подигнеш или ако си преку амбасада ќе се јавиш дали е пратено

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Toчно.Штом пишува издадено удостоверение значи е потпишано од претседателот и можиш да си го земеш.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Fala za odgovorite. Epa ke probam da si go pobaram togas vo Sofia osven ako ne e prateno nakaj Sk veke :P:D

Член од
11 јануари 2016
Мислења
64
Поени од реакции
103
Ja mislim da rok za dopolnitelni dokumenti nije toliko bitan. Bitno je da se dokumenti predaju dok oni nisu uzeli predmet ponovo da razgledaju, tad vise ne mogu da se nose dokumenta. Ja sam predao neka dokumenta u roku a jedan posle roka mesec dana. Evo posle 3 meseca od kako sam predao poslednji dokument izasao mi je status da cekam finalni pregled.

V

vkv

Гостин
DeckI da vi se poflam Denska posrednikot mi proveri na salter vo Sofija mi izleglo drzaljastvoto inace na sistemot se uste mi pisuva prepiska ne redovna neophodimo dop sum!! Inace brojot mi je 23xx2013 ćekav premnogu Bev na dopolntelna godina iPol pa na zadozitelna pa na neredovna .
So sreka. Dali imase proveruvano do sega vo sofija?

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Не си го прочитал тоа што предходно во напишав во врска со ова (сигурно е веќе преку 20-30 страни наназад на темава). Овој посредник му го има кажано на мој другар пред повеќе од месец дена во случаен муабет, и јас пишав овде дали некој има информација дали тоа е точно или не.

Со оглед на тоа дека знам дека човеков навистина има моќни луѓе низ тие институции што му се познати, и дека има луѓе што долго чекаат за указ, претпоставив дека има шанси да е точна информацијава.

Ниту чекам указ ниту мој близок е до таа фаза да чека указ, така што немам намера да убедам некој во ништо, само чисто информативно ви пренесов што знам.

Дај боже денес да ти го потпишат указот, па да ме демантираш :)
Ajde da te demantiram denes mi go potpisija ukazot I treba da si zakazam termin sega sto ke kazes na ova :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom