Илуминати

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Епа ова е и целата поента за "тајните". Тие не се податок што никој не смее да го дознае, туку се состојба што треба да се достигне, сознание што треба да се осознае. Тајните кај сите езотериски Редови се од овој тип.
Мислам дека подобар и поедноставен одговор кој објаснува речиси се за „тајните“, нема да биде даден во блиска иднина и посебно тука. Секоја чест Ipsissimus!:) Мислам дека многу добро ја разбрав суштината на Вашиов одговор![DOUBLEPOST=1453579895][/DOUBLEPOST]
Ова е веќе премногу....лични навреди, препирање и мешање приватни лични работи е ниско да пониско неможе да биде. Незнам зошто ве толерираат да ги спамирате и уништувате темиве на ваков начин. Срамота....
Што се однесува до постовите кои (се базираат на навреди, обвинувања, пцовки, на дрско и непристојно однесување... и што уште не и) се упатени и продолжуваат да се упатуваат до Вас, најтопло Ве советувам да ги игнорирате на истите и да продолжите да комуницирате со оние колеги (кајганџии) со кои навистина вреди да се дебатира на вакви теми и имаат (барем најосновно ниво на) почитување спрема таквите како Вас и воопшто спрема сите кои се тука! Единствениот и наједноставен начин да се справите со ова е воопшто да не им обрнувате внимание, пред се, бидејќи ако им обрнувате тоа им е доволен услов за да продолжат со таквото нивно однесување. Ја имате мојата целосна поддршка!

Последно уредено:

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Баш е фино кога се има различни сфаќања и претстави за нешто, дури и тоа е целта на форумов. Но, не е фино кога на подлога си ставате приватности и бесцелни превирања под претпоставки. Се случува да се појават различни мислења и секое да се претстави во свое светло на најдобар можен начин. Добра дискусија се разви во последниве страни, но ете... Сепак се основни правила на форумот.

Постов нека биде граница за сите навреди. Следните ќе бидат казнети.

Продолжете со дискусија. :)

Член од
26 декември 2010
Мислења
20
Поени од реакции
3
Пуца од вистина, се согласувам. Еве уште неколку исти вакви вистини:

Зашо тогаш едно дете шо излезе од нивна продукција не стана поп пејач со љубавни балади или незнам со нормални песни? Сите штом ке достигнат до одреден степен на слава почнуваат за дрога и за секс да пеат. Шо не пеат за љубов.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Зашо тогаш едно дете шо излезе од нивна продукција не стана поп пејач со љубавни балади или незнам со нормални песни? Сите штом ке достигнат до одреден степен на слава почнуваат за дрога и за секс да пеат. Шо не пеат за љубов.
Нивна?! Која е таа продукција? Ти мислиш дека илуминатите пишуваат песни и имаат продукција?!:eek:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.315
Гледаш... не се воопшто тајни бидејќи знаат дека никој ништо не им може, јачи су од судбине... :LOL:
Не им се заморувај и ти - ништо не им можеш... слушај музиче, гледај добри филмови и уживај.

П.С. И намалете со овие протестантско-католички документарки како се што не е христијанство во било која форма е сатанизам а со тоа е поврзано со илуминати, масони и со се останато... мислете малку.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Сретнав интересна работа, не можам сега да проверувам низ странициве дали е истото поставено.
illuminati, кога се чита одназад = itanimulli.
Куцајте www.itanimulli.com и ќе видите што излегува :)
Не сум по теорииве на завери,ама свашта бива. :)

Edit:
You were probably shocked to find out that the url itanimulli.com (itanimulli is the reverse spelling of illuminati) leads to the NSA government website NSA.gov. I will soon prove that this is only a prank (a funny one at that) conjured up by a Mr. John Fenley from Provo Utah. He is just a person, and does not work for the government. He does not believe in the illuminati or the new world order. This is just a prank, as it is very easy to buy a domain name and redirect it to another website. John Fenley is an american who also owns the website pontifier.com, and has a youtube channel called pontifier @ youtube.com/user/pontifier. He has actually admitted all of the above, that he doesn’t believe in the illuminati or new world order, and that it was all a stupid prank. You can read an email conversation that John had with Harry Thomas at snardfarker.ning.com/profiles/blogs/itanimullicom-ltlt-the-facts giving all the details of why he did it.

Сам прашуем, сам најдуем одговор. :)
Еве што била една од можните зафрканции за ова погоре.
Ако е за ова пишувано претходно, се извинуем за замарање. :)

Последно уредено:
Член од
26 декември 2010
Мислења
20
Поени од реакции
3
Гледаш... не се воопшто тајни бидејќи знаат дека никој ништо не им може, јачи су од судбине... :LOL:
Не им се заморувај и ти - ништо не им можеш... слушај музиче, гледај добри филмови и уживај.

П.С. И намалете со овие протестантско-католички документарки како се што не е христијанство во било која форма е сатанизам а со тоа е поврзано со илуминати, масони и со се останато... мислете малку.
Се слагам со тебе и ради тоа не пишав дека се слагам во целост со видеото туку дека има вистина во него. Атеист сум и неам причина да ја бранам црквата. Само имам проценето и знам доста примери и факти каде што медиумите влијаат на нашата потсвест.

hypoterrian

Young Free Thinker
Член од
12 јуни 2016
Мислења
162
Поени од реакции
49
Темава ја отворам колку да биде присутна.

Имам мал материјал околу Илуминати или Култот за Окото Кое Гледа Се (извинете за преводот, ама тој ми беше најдобар).

Воедно би сакал да ве прашам, дали некој од вас знае нешто за овој култ и со што тој се занимавал.

П.С- Знам и ја да користам гугл, и информациите би било пожелно да се на македонски. =)))

Ете така, и ја да си отворам една тема после подооолго време.
Илуминатите биле хуманисти кои имале тајни средби во 1770-1800 но потоа се распаднале. Но некои викаат дека тие ја контролираат денешната музичка индустрија заради сите триаголници што ги прават во видеата познатите пејачи. Но и голема шега станаа илуминатите на интернетот исто така.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
http://kajgana.com/kako-madona-go-proslavi-58-ot-rodenden-vo-kuba Погледнете ја политичко илуминатскава трансверзала со најголемите ѕвезди, не случајно Мадона во Куба, не случајно и другите најголеми ѕвезди уште пред неа во Куба и интересна работа најголеми ѕвезди во својата работа а од најврвните стучњаци јасно објаснето дека се само прави шоумени без вистинска уметничка вредност. Всушност се работи за луѓе со вродена дарба да делуваат на други луѓе односно кога би ги направиле ултра популарни на масовно на милиони гледачи. Сите набројаниве посетители на Куба се апсолутно слуги на овие главниве и преку нивната дејност шират баш тоа што им е наредено. Само една лаичка анализа на спотовите на Мадона и се е јасно, она е најстара во ова затоа им е главна кралица. Вродената дарба што ја имаат овие луѓе е необјаснива а од памтивек се ваквите луѓе пронаоѓани и земани да бидат ѕвезди во политика, уметност и се што врти многу внимание. Наводно на некое испитување за жал ги заборавив сите формалности (држава година) имало многу испитаници можеби стотина и повеке кој требало да се појават на бина со многу луѓе и ништо да не зборуваат, се анализирала реакцијата на нивното присуство без никакво нивно дејствување и стимулси од типот атрактивност. Од толку многу само двајца или тројца биле тие што предизвикале сериозна возбуда и покрет на вниманието кај публиката. И одговорот е дека има нешто што е необјасниво кај тие луѓе а крева толку многу внимание а главниве го преточуваат тоа во ваква масовна манипулација.

Kajgana Shop

На врв Bottom