Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 октомври 2015
Мислења
12
Поени од реакции
29
Исто и мене, од само образована преписка на Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване, инаку сум преку амбасада, на интервју бев ноември... образована преписка од крајот на февруари 2016г.

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
448
Поени од реакции
36
Исто и мене, од само образована преписка на Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване, инаку сум преку амбасада, на интервју бев ноември... образована преписка од крајот на февруари 2016г.
И кај мене исто, преку амбасада, интервју ноември 2015. Што значи ова сега ова и што да чекам следно??

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
И кај мене исто, преку амбасада, интервју ноември 2015. Што значи ова сега ова и што да чекам следно??
Здравје Боже до година ова време ќе ти смени во ''По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство''.[DOUBLEPOST=1459258809][/DOUBLEPOST]
Zdravo za da izvadam potvrda od klubot od strumica za pradedo mi sto dokument treba da im odnesam
Ако дедо ти/баба ти или пра дедо/баба ти се родени пред 1920 год. ќе издавиш умреница/извод од еден од предците што е роден пред таа година,извод од таткоти/мајка ти и извод од тебе и ќе треба да бидат преведени на бугарски и легализирани(не сум сигурен за последново,нека потврди некој ако знае со сигурност).

Последно уредено:
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Кaј мене уште стoи oбрaзувaнa препискa преку aмбaсaдa интервју вo oктoмври

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
D

dimitars

Гостин
Вие што се преку конзулат/амбасада ќе ви пишува само образувана преписка.
Тие што поддале преку софија го пишува и додатокот дека преписката е образувана и дека се намира в согласуване с задолжителните институции.

Член од
20 февруари 2015
Мислења
92
Поени од реакции
79
Не сум сигуран дека је тако.Нпр. бројче 1703/2015 преко конзулат беше до данас на само "образувана" а од данас на финелен преглед.Не беше на "Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване" век директно на финален.Јас сам во Софија и беше прво на "образувана" па сега сум на "Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване"

Член од
22 октомври 2015
Мислења
12
Поени од реакции
29
Вие што се преку конзулат/амбасада ќе ви пишува само образувана преписка.
Тие што поддале преку софија го пишува и додатокот дека преписката е образувана и дека се намира в согласуване с задолжителните институции.
ептен си грешка, читај малце погоре

Член од
31 мај 2012
Мислења
41
Поени од реакции
6
Здравје Боже до година ова време ќе ти смени во ''По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство''.[DOUBLEPOST=1459258809][/DOUBLEPOST]
Ако дедо ти/баба ти или пра дедо/баба ти се родени пред 1920 год. ќе издавиш умреница/извод од еден од предците што е роден пред таа година,извод од таткоти/мајка ти и извод од тебе и ќе треба да бидат преведени на бугарски и легализирани(не сум сигурен за последново,нека потврди некој ако знае со сигурност).
fala na odgovorot

D

dimitars

Гостин
НА моја другарка со бројче 1354/2015 со потекло од родител и интервју на 20.02 2015 во амбасада сеуште стои образувана преписка...
А кај мене со интервју во септември 2015 стои дека преписката се наога во согласување со задолжителните институции исто така преку амбасада?

@Antony сеуште чекам просветлување! Позз

Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
promena na status 2013 godina od dopolnitelna procedura 2 godini so dadeni dop.dokumneti od prv bratuced i od dok od pra dedo so ke mu dojde sega ova fala
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданств
Koj broj si odprilika

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom