Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Дечки, како го замислувате тој "редослед" не знам. Преписките се препраќаат во различни институции и по различен редослед, обем и сложеност се разгледуваат, со некоја завршуваат работа за помалку, со некоја за повеќе време, за една преписка ќе добијат одговор денес, за друга другиот месец, иако и двете можеби биле аплицирани во ист ден. Така што нормално е да не ви ги објавуваат бројчињата по совршен редослед. Поготово кога знаете колку многу замрзнати (прекратени/дополнителна проверка) преписки има, и тие се решаваат по непредвидлив редослед, па по одмрзнувањето упаѓаат повторно во оптек и така натаму. Затоа нема никаква поента да се замарате со редослед - тој не постои.
работата е што сме Балкан и нажалост самите не сме навикнати на ред... а него мора да го има, клише фраза е ама на Запад си има ред и се знае што како, а овде на Балканов никако да стаса тој ред, особено по институциите!

Другари информација за оние кои го вадат пасошот исклучиво за да ја напуштат македонија со единствена цел да обезбедат подобра иднина за себе и семејството. Мене лично пред две три недели советот ми ја уважи молбата, но бидејќи не бев сигурен што ќе се случи со државјанството во меѓувреме поднесов и за работна дозвола во Германија. Пред недела дена ми стигна одговор во писмена форма дека ми одобруваат работна дозвола во траење од три години со можност за нејзино продолжување. Значи од лично искуство ви кажувам дека законот за западен балкан постои во Германија и е во примена од 1-1-2016 год па се до 2020 год. Доколку имате работодавач кој би ве вработил слободно да аплицирате шансите да добиете виза се големи. Ваше е да имате што повеќе дипломи и сертификати. Јас ги преведов во МКД на овластен судски преведувач газдата ги достави во биро за вработување и за три недели ни одговорија. Иако можеби е оф топик мојов пост се чуствувам
одговорен да го споделам со вас бидејќи знам на какви маки сте со сето ова кое го поминав и јас. Поздрав и со среќа на сите кои ќе се решат на овој чекор.
IZVINI PRIJATELE A ZA STO RABOTA APLICIRASE[DOUBLEPOST=1459194785][/DOUBLEPOST]DALI NEKOJ IMA ZEMENO PROISHOT STO PREDAVAL DOKUMENTI VO JANUAR JA BEV 26 USE NEMA NISO

IZVINI PRIJATELE A ZA STO RABOTA APLICIRASE[DOUBLEPOST=1459194785][/DOUBLEPOST]DALI NEKOJ IMA ZEMENO PROISHOT STO PREDAVAL DOKUMENTI VO JANUAR JA BEV 26 USE NEMA NISO
другар ми го зеде пред 10 на дена али он е пред тебе разлика от 4 6 дена исто јануари поднесено со потврда од струмичкиот клуб

http://publicbg.mjs.bg/BgInfo
каков е тој пин што треба да го внесам за проверка до каде е процедурата со пасош, не ми дадоа никаков пин?

Другари информација за оние кои го вадат пасошот исклучиво за да ја напуштат македонија со единствена цел да обезбедат подобра иднина за себе и семејството. Мене лично пред две три недели советот ми ја уважи молбата, но бидејќи не бев сигурен што ќе се случи со државјанството во меѓувреме поднесов и за работна дозвола во Германија. Пред недела дена ми стигна одговор во писмена форма дека ми одобруваат работна дозвола во траење од три години со можност за нејзино продолжување. Значи од лично искуство ви кажувам дека законот за западен балкан постои во Германија и е во примена од 1-1-2016 год па се до 2020 год. Доколку имате работодавач кој би ве вработил слободно да аплицирате шансите да добиете виза се големи. Ваше е да имате што повеќе дипломи и сертификати. Јас ги преведов во МКД на овластен судски преведувач газдата ги достави во биро за вработување и за три недели ни одговорија. Иако можеби е оф топик мојов пост се чуствувам одговорен да го споделам со вас бидејќи знам на какви маки сте со сето ова кое го поминав и јас. Поздрав и со среќа на сите кои ќе се решат на овој чекор.

Според мене, предноста на добивањето на пасош од европска унија, во овој случај од Бугарија е во тоа што ако одиш да работиш во некоја од европските држави можеш да ја менуваш работата кога сакаш, а со работна виза си обврзан да работиш за тој што гарантирал за тебе. Има многу случаи кога тие работодавци исплаќаат пониски плати со подолго работно време односно те малтретираат, а ти мора да трпиш бидејќи неможеш да ја смениш работата.

Другари информација за оние кои го вадат пасошот исклучиво за да ја напуштат македонија со единствена цел да обезбедат подобра иднина за себе и семејството. Мене лично пред две три недели советот ми ја уважи молбата, но бидејќи не бев сигурен што ќе се случи со државјанството во меѓувреме поднесов и за работна дозвола во Германија. Пред недела дена ми стигна одговор во писмена форма дека ми одобруваат работна дозвола во траење од три години со можност за нејзино продолжување. Значи од лично искуство ви кажувам дека законот за западен балкан постои во Германија и е во примена од 1-1-2016 год па се до 2020 год. Доколку имате работодавач кој би ве вработил слободно да аплицирате шансите да добиете виза се големи. Ваше е да имате што повеќе дипломи и сертификати. Јас ги преведов во МКД на овластен судски преведувач газдата ги достави во биро за вработување и за три недели ни одговорија. Иако можеби е оф топик мојов пост се чуствувам одговорен да го споделам со вас бидејќи знам на какви маки сте со сето ова кое го поминав и јас. Поздрав и со среќа на сите кои ќе се решат на овој чекор.
beka ti e so srejka ubav post ama sepak jas mislam drugo te gledaat na granicite so makedonski pasos a dr te gledaat so bugarski pasos eve jas imam ziv primer jas odam vo svejcarija i rabotam na crno posledniot pat koga odev pred mene imase eden gospodin koj imase bg pasos ne ni go prasaja ni kade ni sto a koga stasav jas na pasoska kontrola oda napravija pproblem mi bese mislata deka makedoneco nikoj ne go saka sepak uste ednas so srejka neka ti e i da zarabotis mn pari pozz

Според мене, предноста на добивањето на пасош од европска унија, во овој случај од Бугарија е во тоа што ако одиш да работиш во некоја од европските држави можеш да ја менуваш работата кога сакаш, а со работна виза си обврзан да работиш за тој што гарантирал за тебе. Има многу случаи кога тие работодавци исплаќаат пониски плати со подолго работно време односно те малтретираат, а ти мора да трпиш бидејќи неможеш да ја смениш работата.
Баш кај работната виза се обврзуваат двете страни и за двете страни има права и обврски така да не се согласувам со тоа дека некој може да те злоупотребува бидејќи секој што нема да го почитува договорот дебело че го чини. А дека е друго 12 со БГ пасош тоа се согласувам,но идеата ми беше за оние кои изгубиле надеж со БГ државјанство дека има каква таква алтернатива.

Nekoj da spodeli iskustvo so posrednikot Orce Panov i soprugata od Kavadarci ???

Dali znae nekoj ako si prekraten za proishod dali so molba mozes da dostavis dopolnitelni dokumenti ...ve molam dali ima nacin da se prodolzi ili na novo treba da apliciras....inaku so licna karta od dedo sum bugarska kade nacionalnost pisuva bugarin

Sent from my LG-H440n

Nekoj da se pofali so izdaden ukaz od viceprezidenta??

12**/2015
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Ми се смени статусот од задолжителна :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom