Денешните мажи...

G

Goldie

Гостин
Наместо самиот да смени гума ќе плател човек за тоа (10 минути работа) :bravobe:

Замисли ја ситуацијава си возиш по автопат ти се дупнува гума, застануваш пошто незнаеш и никој не сака да ти помогне под предпоставка се јавуваш во шлеп служба да ја однесеш колава кај вулканизер за да ти ја смени и залепи гумата и нормално на крај 3000ки ќе го фати за 10 минутна работа. Какви генерации идат, во маркет да ги заклучиш од глад ќе умрат

@Идиот на Социјализмот
На тој што ќе му платиш за таква услуга кога ќе види каков идиот и лигле си си после тебе ќе ти мава рекет

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
@Goldie
Не, нема. Пошто не е једини што го плаќам и он многу поголем ќар има константно да добива пари од мене отколку да ми мавне рекет еднаш.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ко ќе ви дојт покана за војска платете или измислете машина да ојт на ваше место.:LOL:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.291
Поени од реакции
113.341
Не знам како другачие да ти објаснам, тоа беше само еден прост пример, онака од ракав истресен. Нема точно одредени ситуации пропишани со одредено правило, така да не можам сеа концизно да ти објаснувам. Впрочем, ко да не знаеш за што се зборува, односно што стварно значи вистинско машко, а какви се грото од машките во денешно време.

Според мене проблемот е во системот и начинот на функционирање на истиот. Проблемите настануваат уште од мали нозе, порано се знаело како се воспитуваат децата и каков третман имаат во школо, а сега ај што се помеки родителите, али и во школо е катастрофа, децата на час си слушаат музика од таблети, наставничките кур ги боли, децата се размазуваат и не се воспитуваат како што треба, не ги учат на работните навики и слично. Па искрено мене ми се повраќа кога ќе видам некој раздрпан, со одврзани патики, непеглан, несреден во главата. Еј кое време дојде ги мрзи врците од патиките да си ги врзат и земале им се влечат по пат. Ај да не навлагам подлабоко, осетлива тема е. :D

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Еве и тука, убаво рече Ставрогин.
Иам пари и врски да компензирам за моето немање муда. Не можам физички да се пресметам со никој, вербално неам муда али можам истиот тој да го сместам сќофтан у багажник. Дали момата не може да се потпре на мене?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Еве и тука, убаво рече Ставрогин.
Иам пари и врски да компензирам за моето немање муда. Не можам физички да се пресметам со никој, вербално неам муда али можам истиот тој да го сместам сќофтан у багажник. Дали момата не може да се потпре на мене?
https://www.youtube.com/watch?v=TwQsPc293gA

G

Goldie

Гостин
@Идиот на Социјализмот Кој рече дека еднаш само ќе ти мавне рекет ? Другарче ти ќе му станеш извор на приход на месечна база, али ок ти си интелектуално надмоќен и пак ќе го заебеш физички моќниот глупчо. Наместо досегашните 2000 евра што ги заработуваш ќе запнеш повеќе и ќе заработуваш 3000 па така да нема да ти прави разлика неговиот рекет. :D

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
@Stefan-kobe Не. Фората е дека не знаеш шо значи вистинско машко, не знам ни ја. Самиот концепт е излитен у комплексно општество. Небитно е пошо многу други фактори играат улога.
@Goldie Еднаш ќе проба. Ти реков, многу луѓе плаќам и многу врски иам. За вакви ситуации стануе збор. Не можете да ги изолирате стварите пошто е полесно така да се разработат.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Да де, на его му мавнало и сакал да врати. Ескалирало до степен кај што се вмешува власта. Али ултимативно него парите му овозможиле да биде релијабилен. Нешто што без парите го немал.
Дали е паметно секогаш да ескалираш? Не.
Дали да бил "вистински маж" и да врател ќе поминел подобро? Зависи. Имаш ситуација кај што е исќофтан со трајни последици по физичко здравје. Или да лати некој друг да ги сќофта да иде на суд да си плати и да не го боли кур пошто има пари.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
@Makaron си слушнал некогаш за дрон?
Муабетот беше за вистински маж.
Ама поназад некој "интелектуалец" тотално го утна муабетот и го подели помеѓу физички силен и интелектуалец, притоа тој првиот опишан како глуп манијак и нормално дека сеа ние што не сме интелектуалци се најдовме во небрано. :D

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Фалат вистински машки, баш коби ја има доловено поентата, ставот е битен, храброст заштитнички став, сигурност.. а не сеа 90 посто од машкиве ко пички под кошули се кријат у случај на опасност или било која ситуација каде што е потребна иницијатива, сигурност и заштита од дечко, физикл апирнс не е толку битно колку ставот, има машки се билдаат, бицепси, трицепси, стомачни нз што па пак пички у душа се.

Член од
18 јануари 2012
Мислења
381
Поени од реакции
653
Ако не знае да готви и да ми раскажува за студената војна, смислата на животот и универзумот додека ме ебе, џабе му билдање.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Фалат вистински машки, баш коби ја има доловено поентата, ставот е битен, храброст заштитнички став, сигурност.. а не сеа 90 посто од машкиве ко пички под кошули се кријат у случај на опасност или било која ситуација каде што е потребна иницијатива, сигурност и заштита од дечко, физикл апирнс не е толку битно колку ставот, има машки се билдаат, бицепси, трицепси, стомачни нз што па пак пички у душа се.
Нели мажите се еднакви со жените? Што не се штитиш сама?

Kajgana Shop

На врв Bottom