Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Абе и Џате кур ќе свитка со овие играчи, тотално ништо не покажват, мислев поголем потенцијал дека има...

Цитирам : Мора Пелистер да влези прва лига, ако не, ЌЕ ОДГОВАРА НЕКОЈ :D:D:D

Убо си кажаа дечките бе,барем ладнокрвно пробаа да го искажат револтот без напаѓање на политички странки бидејќи да можеа имаше од мајче и шајче да му искараат на Двојче и на ѓубрињата од Вмро ама не сакаа да се бламираат пред камера што е нормално

Koj Gjore be alooo?Ulaj se ovie be.
Prvo ulaj se so go kladoja Miljaco,kade be toj GLAVEN TRENER,KADE?
Vo REK raboti,vecen pomosnik so amin na partijata normalno,pa sega i GLAVEN TRENER,trazili ste gledajte.
Pa sega i Gjore be,alooo Gjore psihoto.:popce:
Toj LUDAKOT kaj ojde treva ne porasna,isti kur kako Dzokica aramijata,samo na jazik e JAK,ja eba Bregalnica lani,na rab na propast ja dojse i ottogas rabota nema fateno.
Normalno,KOJ NORMALEN KLUB BI GO ZEL?Osven ULAV KLUB kako nasiot.
Odete be tamu ne se rezilete trkala edni,odete otepajte se be,site.
Klajte go Duci poarno,barem razbira nesto coekot,ako ne tuka se Dzate i Kitano,pa i Ljamce,poarno Dzate i Kitano otkolku da nosat nekoj psihopati od treneri kako ovie dvajca PRECENETI EKS SELEKTORI.
Ako veke imat pari za frlanje(vo so se somnevam)neka go zemat Vlatko Kostov.
Ustvari koj gi eba be,nisto nema da naprat,edinstven spas e vo toj OTCETOT NA BOKSERO da ima nekoj iden ANEKS ZA VLEZ NA PELISTER VO PRVA LIGA,
Inace so igra i RABOTA nasite legendi znajme so ke "srabotat".
NESPOSOBNOST DO NAJVISOKI GRANICI.

Го гледав видеото со интевјуто. Да не беше смешно ќе беше трагично. Несакам да ме разберете погрешно, само сакам во земјава да гледам фудбал со клубови со традиција, со клубови со полни стадиони и буџети. Клубови што ќе играат во Европа. Преку ку*ов ми е да гледам фудбал со Царев Двор, со Турново, со Ренова, со Влазрими, со Миравци, со пичке материне.
Ова го зборам воопшто за сите нас во Македонија. Ние изгледа не си ги сакаме клубовите доволно. Или имаме погрешно сфаќање за тоа како се сака клубот.
А бе ееејј, искачам пред камера уште ќе глумам дипломат. Дечки бе ццц...А бе на три бода сте од испаѓање, општ хаос ви го направија клубот вие пред камера конструктивни. Па барем пред камера истреси се и кажи се што ти лежи на душа.
Ова излагање на дечките би требало да изгледа вака:
-Ако некој се зае*ава со нас нека каже ''Да дечки си играме ку* со вас и со клубот, ве маткаме цело време, ве лажеме, и за стадинот, и за европски Пелистер и за се''. А не да не маткаат цело време не пренесуваат жедни преку вода (oва дека за пред телевизија демек културни малце баланс).
1. Прво. Да се врати клубот каде што го најдоа (Во Прва лига) и тоа ОДМА, СЕГА, ВЕДНАШ! Нема повеќе изговори. Клубот не е на никој, клубот е наш. Или ќе го раководат тие или ние ќе бараме чаре.
2. Второ. Да се донесат играчи што ќе го потат дресот на клубот, а не педерчиња од мочка праени што ќе се повредуваат и ќе глумат ку*ац и пол играчи на терен. Или ќе играат за клубот или нека се гонат у пичку матер сами зошто ние ако ги отераме ќе биде лошо.

Нешто од соседството:
Бугарија
https://www.youtube.com/watch?v=FjmcRUeNzZ0
https://www.youtube.com/watch?v=SEOh9_g2bq4
https://www.youtube.com/watch?v=pSNdsb6KJcs

Србија
https://www.youtube.com/watch?v=EDIGhcxW3kY
https://www.youtube.com/watch?v=4VSqwdZQ-Yk

Додека не почнеме вака сите во Македонија да постапуваме како на видеава не заслужуваме да мрднеме од 140 место на Фифа. Не заслужуваме фудбал бе ако дозволуваме секој да не шиба и да си игра ку*ташак со нас и нашите клубови и крај.

ALot druze so celo postovanje no nitu ja znaes sostojbata vo nasiot klub a uste pomalku vo grupata odnosno istorijata na slucuvanja pa samo ke spomenam deka skoro site primeri sto gi nabroja od bugarija kaj nas se praveja uste koga tatarite ne znaeja so n.g. da ne spomenuvam i po radikalni cekori koi se prevzemaa i praveja sto ne se za na forum a najdobro gi znaat tie sto treba da gi znaat no mozebi nasa greska e sto ne sme snimale so telefoni koga otpagavme ili igravme barazi za da znaat drugite (edinstveno sto nemavme protest drzi voda )...
Druga rabota celta na intervjuto e da se spasi klubot a ne da se posocuva krivec da se kara vika i otvoraat kartite ova e kako eden vid predupreduvanje i alarmiranje na sostojbata za gore spomenatite e sega od niv zavisi sto cekori ke se prevzemaat vo idina so znaci ako ima rezultati ke bide ok
Treta rabota lesno e od strana da se kazuva sto i kako treba no da ja klavas glata vtoba vo ova nevreme ne e i ni malku lesno ako se znae deka ima istorija na problemot so baranjeto za stadion i kavgata so gradonacalnikot i celata politizacija so znaci edinstveno familijata i komiti znaat kakvi se pritisocite od vlasta za site zakani uceni maltretiranja kazni osveti i drugi trista cuda na koi se spremni i znaes za sto za klubot odnosno za nekoj drug da se boris a tie nikade vo nisto gi nema da se smesaat i baraat pravda spas itn...Da ne spomenuvam deka nema kritika nitu od t.n. sportski ‘‘novinari‘‘ ili pak kaj se ‘‘legendite‘‘ na klubot kade se site prethodni drugi igraci upravi ..Demek samo nie navivacite treba da se borime za klubot i gradot a drugite da gledaat samo seir ?!No kako i da bidi edno e jasno deka na ova nema da ostani i rezil mene da me jadi da se stramam da mu kazam na deteto moe deka tatko mu kutel kako picka duri otpagal klubot (treta liga)nema da si dozvolam !
p.s.doprava ke odime kurban za nasata cel za Pelister vo prva liga i izgradba na stadion no nekoj mora i za kraj da se znae deka site nie si stradame od "nasite" prvo a posle od drugite !
p.p.s.kako so citiraa pogore nekoj mora Pelister da vlezi prva liga ako ne nekoj MORA da odgovara!

Почна Декси да кради инфо од мене. :icon_lol: :D

http://tip.com.mk/padna-odluka-lamchevski-ke-go-predvodi-pelister-do-krajot-od-sezonata/

Слаби информации добиваш, сепак Наум Љамчевски ќе го предводи Пелистер до крајот од сезоната ... Како и да е нека му е со среќа и нека го вратат Пелистер во прва лига, ако не барем нека го спасат да не испадниме втора :несвест::несвест:

http://tip.com.mk/padna-odluka-lamchevski-ke-go-predvodi-pelister-do-krajot-od-sezonata/

Слаби информации добиваш, сепак Наум Љамчевски ќе го предводи Пелистер до крајот од сезоната ... Како и да е нека му е со среќа и нека го вратат Пелистер во прва лига, ако не барем нека го спасат да не испадниме втора :несвест::несвест:
ова не беше целта поставена пред сезона,сега имаме еден куп играчи со по една нога и замена на тренер кој ќе импровизира и на крајот знаеме како ќе испадне СЕ

Јас реков дека даде оставка. А Џате ми беше личен фаворит, се знаеше дека одлуката ќе падни меѓу него и Љамче. Од то шо е моментално на лагер, можи е најдобра опција, па не се сомневам дека ќе биди поарен од Зоче и Миљачо.

Последно уредено од модератор:
Општина Битола дава најмногу пари за спортот во споредба со другите градови...Двојче изгледа пак има пушено лепило..

Како тоа Битола давала најмногу пари за спортот а клубовите сите кој втора,кој трета едвај преживуваат додека Салата Младост е пред распаѓање а Стадион немаме..еј резил Ресен јаболкарите имаат стадион ние немаме...и после ќе ти дојди Двојче ќе ти изјави дека правеле се и сешто за спортот во Битола и управите сосе тренерите биле криви..не знам овај се понаша како во Монте Карло да живееме...како не прави будали еј резил:eek:

"Општина Битола дава максимални услови за развој на спорт во Битола. За жал не сите клубови и не сите управи се на нивото на условите шо ги даваме..." - Газето.
Доста е интернет за годинава.:pos:
Uste pojjako e so rece,citiram"NAJDOVME PARI ZA SEVERNATA TRIBINA".Najdoa,najdoaaaaa kuro moj najdoa.:angel:
A to so ne zaglavi so kredit za zgradite na Tusniko vo kasarnata ne kazva.
Abe od kaj mu idi ova energija ejjj?Izgleda inspiracija crpi od boksero,neumorni se.:kruna:
Uste otsea go sprema noviot mandat.:anco:

Uste pojjako e so rece,citiram"NAJDOVME PARI ZA SEVERNATA TRIBINA".Najdoa,najdoaaaaa kuro moj najdoa.:angel:
Abe od kaj mu idi ova energija ejjj?Izgleda inspiracija crpi od boksero,neumorni se.:kruna:
Остај не го можам веќе, колку глупости истрескани во 4минути изјава, и то само спортот е опфатен во изјавата. Господе,слези и собери си ја вересијата.:yid:

За три години планираат предвидаваат во буџетот да оделваат по милион евра шо значи кај да е ако му се точни проекциите и го наполнат буџетот од граѓаните што не верувам оти секоја година се под 80% но ете и да соберат како шо планираат никаде не пиши дека тие ќе се трошат за стадионот туку за спортски објекти шо значи може со тие игралиштата асфалтирани да си ги надпишат итн...
Чарето се знај владата да си префрли од кај ставре едно десет милиони евра и мирна глата а не вака да глумат лудило ќе почнеле ко ќе завршел тендерот до крајот на сезоната ќе почнеле со градба :mad:

Реално ако префрлаат пари диктаторите криминалски тогаш имаат многу побитни работи за решавање од спортот ама Битола како по обичај кој ја еба и никој ништо нема да префрли бидејќи Илијоски и компанија што се Битолчаните таму ги боли стапот за градот туку гледаат да се појават и да лапнат некоја банка и то е то

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom