- Член од
- 27 јули 2015
- Мислења
- 134
- Поени од реакции
- 285
Master,sekoja rabota,sekoja usluga ako se raboti "profesionalno"si ima cena.Toa e normalno.Mnogu od dokumentite koji jas gi prilozuvav vo prepiskite na kerka mi i mene gi napraviv tuka u MK i plakjav zaverka u BG ambasada 15Eu so pesna i prevod na istite 200-300 denari.Vazno e rabotata da se zavrsi.Sekoj si odi po svoj pat.Jas licno sum odel do Sofija i Blagoevgrad kade imam adresa sam so sopstveno vozilo.Trosocite ne se vazni ako imas cel pred tebe.Jas napisav za cenite kakva e faktickata sostojba zatoa sto sum kontaktiral so edno preveduvacko biro vo Sofija koje raboti za nasite posrednici i naplakja 10Eu.Sakam samo da kazam deka posrednicite se kako taksisti sto vozat bez taksimetar i ve gledaat kako bankomat na koj mu go znaat pinot(makata) i ne se sramat da pobaraat bilo koja suma pari za uslugata.A nasite decki sakaat sto pobrgu da odmaglat od ovaa vukoebina i plakjaat.Kako zaklucok se okolu dobivanje BG drzavjanstvo moze da se najde na internet i da se odraboti licno i posigurno i poevtino.Posrednicite,povekjeto od niv prodavaat magla,topla voda bozem imaat nekoja silna vrska,covek tamu,covek vamu i se carevi.Nivnata vrska pocnuva i zavrsuva kaj portirot vo DABC so napojnica vo vid na nekoj siten podarok za da pusti nekoj preku red.Pozzz AjvardziiЗначи типично Македонска работа. Абе душата ве боли ако некој ви земе провизија или ќе заработел на вас некое евро..... па нормално, зошто некој би ви завршил работа без притоа да заработи некое евро. Абе што народ ќе бевне да неможе да види подалеку од носот. За ваша информација ја сум веќе во германија и пасошот ме чини пет дена работа. Дај малку размислувајте во секоја работа морате прво да вложите па тек после да очекувате нешто.