Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Толку ми е буџетот, до кај 20.000 најмногу, башка ќе ми треба претежно за низ град, и по некоја тура за до водно, тетово, велес.... Такви рути...

Ќе брка работа за тоа?
Половно земај или додавај пари.Ќе ти се смејат со овие,кога ќе им кажеш колку си ги купил.
Не брзај и додај уште едно 3000 барем,кога веќе си собрај 20000 денари[DOUBLEPOST=1457586323][/DOUBLEPOST]
In Memoriam of Kelly McGarry
Штета,Што му се случило точно?

Последно уредено:
Сум размислил и за на старо да, ама немам начекано некоја добра понуда. Ретки се поголеми точаци како што ми треба, и да бидат пристојно сочувани и со цена да одговара. Би го земал поларов сепак ако брка работа за такви тури, водно нагоре-надоле и како што кажа полесни offroad тури. :)
Половно земај или додавај пари.Ќе ти се смејат со овие,кога ќе им кажеш колку си ги купил.
Не брзај и додај уште едно 3000 барем,кога веќе си собрај 20000 денари[DOUBLEPOST=1457586323][/DOUBLEPOST]
До толку ли се лоши? :) Во кој смисол толку нечинат, нема да траат долго или нема да бркаат работа за рути какви што ми требаат, водно и лесни оффроад рути, велес, тетово и сл.?

Каде да најдам рефлектори за на спици?

До толку ли се лоши? :) Во кој смисол толку нечинат, нема да траат долго или нема да бркаат работа за рути какви што ми требаат, водно и лесни оффроад рути, велес, тетово и сл.?
Другар водно воопшто не е лесна рута,особено не ако се вози до крстот.
И двете
Прво нема да траат долго
Второ менувањето е полошо.потешки делови од по неквалитетни марки.
За пристоен точак гледај од дере нагоре опрема

За на асфалт и не е така страшно, што се вика до вчера се возеа no name точаци со shimano sys делови и не беше толку страшно.
За offroad ќе ти треба малку подобар. Најдобра алтернатива за парите ти е половен или пак да присобереш уште некој денар, ако е можно.

За на асфалт и не е така страшно, што се вика до вчера се возеа no name точаци со shimano sys делови и не беше толку страшно.
За offroad ќе ти треба малку подобар. Најдобра алтернатива за парите ти е половен или пак да присобереш уште некој денар, ако е можно.
99% ќе го користам за асфалт. Затоа викам дека нема да го користам за ептен профи тури, стрмни и ридести места.... Главно 90% ќе ми треба за низ Скопјево да ми врши работа, и како што кажав за до средно и некоја тура велес, тетово и сл. Најмногу што ме мисли е дали е доволно квалитетен, да не се расипува често и да не ми откажат кочници од водно надоле :)

99% ќе го користам за асфалт. Затоа викам дека нема да го користам за ептен профи тури, стрмни и ридести места.... Главно 90% ќе ми треба за низ Скопјево да ми врши работа, и како што кажав за до средно и некоја тура велес, тетово и сл. Најмногу што ме мисли е дали е доволно квалитетен, да не се расипува често и да не ми откажат кочници од водно надоле :)
За по асфалт е сосема Ок, нормално, ако редовно го сервисираш. Искрено, јас со далеку поскапи делови сум имал дефекти, едноставно се случува, посебно на offroad вожњи. Многу зависи и од стилот на возење.
Ако веќе возиш 90% асфалт како што си пишал, размисли и за хибрид варијантата.

За по асфалт е сосема Ок, нормално, ако редовно го сервисираш. Искрено, јас со далеку поскапи делови сум имал дефекти, едноставно се случува, посебно на offroad вожњи. Многу зависи и од стилот на возење.
Ако веќе возиш 90% асфалт како што си пишал, размисли и за хибрид варијантата.

Да да, 90% ми е за низ скопјево и по некоја асвалтна тура :). Некако не ми се фрлаат повеке пари за бркање работи низ град

На страната Sporty sale деца од 15 години барат full suspension или hardtail до 1500 евра а немат да купат пони :facepalm:(па тргаедијата да биде уште поголема луѓе во години се расфрлат со понуди)[DOUBLEPOST=1457645797][/DOUBLEPOST]

http://www.stuff.co.nz/sport/other-...ies-after-collapsing-on-Queenstown-bike-trail

Последно уредено:
Кочници нема да откажат,иако се доста чкарт,но бидејќи е в-браке можеш веднаш да ги смениш со половни од шимано кои нема да те чинат скапо
Механиката е лоша и тука може да имаш доста проблеми.Амортизерот ако не се заклучува повеќе ќе ти смета отколку помогне
Верувам дека ценава не е фиксна и дека ќе добиеш некоје намаление

Јас реално повеќе од 15000 за овој точак не би дал.Мислам дека тоа е она лимитот до кој може точаков.Повеќе не

Кочници нема да откажат,иако се доста чкарт,но бидејќи е в-браке можеш веднаш да ги смениш со половни од шимано кои нема да те чинат скапо
Механиката е лоша и тука може да имаш доста проблеми.Амортизерот ако не се заклучува повеќе ќе ти смета отколку помогне
Верувам дека ценава не е фиксна и дека ќе добиеш некоје намаление

Јас реално повеќе од 15000 за овој точак не би дал.Мислам дека тоа е она лимитот до кој може точаков.Повеќе не
Па тогаш да го земам каприолото, нема амортизер. А у продавницата ми казаа дека им е најпродаван....кујзнае[DOUBLEPOST=1457684228][/DOUBLEPOST]
Па тогаш да го земам каприолото, нема амортизер. А у продавницата ми казаа дека им е најпродаван....кујзнае
А овој http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=65&product_id=449 или истиот е[DOUBLEPOST=1457695729][/DOUBLEPOST]
Па тогаш да го земам каприолото, нема амортизер. А у продавницата ми казаа дека им е најпродаван....кујзнае[DOUBLEPOST=1457684228][/DOUBLEPOST]
А овој http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=65&product_id=449 или истиот е
12799339_1125638004137617_2999526084828690789_n.jpg

Што мислите за овој? Ми го препорачаа за 13.000. GT so novi gumi Kenda Koyote i pedali.[DOUBLEPOST=1457697427][/DOUBLEPOST]Merida 2013god
24inci xl
3×7 26er / hidraulika avid
280e
Merida 2013 can
24 inci xl
3 × 7 26 ER / hydraulic avi d
280e
Rock shox dart 3
Zaden menjac deore
Preden menjac deore
Sifteri deore
Glavini shimano
Kocnici avid

Мислења за овој? zocc, vivakastro?

MERIDA.jpg

Последно уредено:
А овој http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=65&product_id=449 или истиот е[DOUBLEPOST=1457695729][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 141289

Што мислите за овој? Ми го препорачаа за 13.000. GT so novi gumi Kenda Koyote i pedali.[DOUBLEPOST=1457697427][/DOUBLEPOST]Merida 2013god
24inci xl
3×7 26er / hidraulika avid
280e
Merida 2013 can
24 inci xl
3 × 7 26 ER / hydraulic avi d
280e
Rock shox dart 3
Zaden menjac deore
Preden menjac deore
Sifteri deore
Glavini shimano
Kocnici avid

Мислења за овој? zocc, vivakastro?

Прегледај го приврзокот 141293
Posledniov ne e los so delovi,no pred se obrni vnimanie na golemina na ramka.Posledniov e za luge nad 190cm
Ti Kolku si visok.Pisi za da znaeme koja golemina i sto da preporacame.
Tuka ke ja stavam i klasifikacijata za delovite pa za onie koi sto baraat tocak za turi i vodno,predlagam toa da bide so klasa deore ili povisoka.
sram_shimano_corespondent.jpg

Posledniov ne e los so delovi,no pred se obrni vnimanie na golemina na ramka.Posledniov e za luge nad 190cm
Ti Kolku si visok.Pisi za da znaeme koja golemina i sto da preporacame.
Tuka ke ja stavam i klasifikacijata za delovite pa za onie koi sto baraat tocak za turi i vodno,predlagam toa da bide so klasa deore ili povisoka.
sram_shimano_corespondent.jpg
Да, поголем ми треба, јас сум 195цм.

Еве уште една понуда :
ram 20'' Full shimano Acera hidralucen amortizer merida comp

2012 godina

Attachments

• mer.jpg
    mer.jpg
    135,1 KB · Прегледи: 29
Хиерархијата на делови од членот погоре е многу стара, мислам и предходно ја имаше ставено некој. Еве понова и поедноставна, за MTB и Road.

_6583478.png
_6650904.png

Да, поголем ми треба, јас сум 195цм.

Еве уште една понуда :
ram 20'' Full shimano Acera hidralucen amortizer merida comp

2012 godina
тогаш барај ххl рамка или 22 инчи или поголем. 20 инчи или во превод овој горе ти е мал[DOUBLEPOST=1457743544][/DOUBLEPOST]
Хиерархијата на делови од членот погоре е многу стара, мислам и предходно ја имаше ставено некој. Еве понова и поедноставна, за MTB и Road.

Прегледај го приврзокот 141329
Прегледај го приврзокот 141330

ја видов и оваа но не ја ставив бидејќи не е поедноставна туку напротив е позбунувачка и понеточна кога треба да се објасни за некој кој одбира да купи хардтраил велосипед.

zee и saint што ќе му се на некој кој сака да купи точак за водно.Второ во листава има и грешки али ај да не го тупам до толку

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom