Рамна Земја?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.495
Поени од реакции
9.179
Браво, многу јак аргуемнт ми даде на моето прашање, моето логично размислување.

Еве ти уште еднa тешкa дубиoзa. Oвa летaлoтo New Horizonts штo нaвoднo гo нaпушти Сoнчевиoт систем и се движи вo oтвoренa вселенa, oд НАСА велaт декa oд местoтo кaј штo се нaoѓa, нaшетo сoнце речиси и не се гледa? А се нaoѓa нa 30 светлoсни денa oд Земјaтa!
Kaде ги прочита овие глупости?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Еве ти уште еднa тешкa дубиoзa. Oвa летaлoтo New Horizonts штo нaвoднo гo нaпушти Сoнчевиoт систем и се движи вo oтвoренa вселенa, oд НАСА велaт декa oд местoтo кaј штo се нaoѓa, нaшетo сoнце речиси и не се гледa? А се нaoѓa нa 30 светлoсни денa oд Земјaтa! Пa кaкo пo ѓaвoлите ги гледaме ѕвездите oддaлечени 500 милиoни светлoсни гoдини oд Земјaтa сo гoлo oкo?
Стави ми линк до изјавата од НАСА дека од таму не се гледа Сонцето, за ова не сум прочитал до сега.
Ѕвездите не ги гледаш со иста големина и исти сјај на небото, теоретски тие оддалечените може и да се изумрени, ти гледаш „минато“, посебно тие што ги наведуваш дека се оддалечени на толку големи растојанија.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

Еве ти уште еднa тешкa дубиoзa. Oвa летaлoтo New Horizonts штo нaвoднo гo нaпушти Сoнчевиoт систем и се движи вo oтвoренa вселенa, oд НАСА велaт декa oд местoтo кaј штo се нaoѓa, нaшетo сoнце речиси и не се гледa? А се нaoѓa нa 30 светлoсни денa oд Земјaтa! Пa кaкo пo ѓaвoлите ги гледaме ѕвездите oддaлечени 500 милиoни светлoсни гoдини oд Земјaтa сo гoлo oкo?
Те лажат зоте, те најдоа така збунет и неук и те лажат и после ти се смејат

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
To е мој лажен профил, само го силам на ФБ да иди тука и пренесува работи кои сум ги измислил

Член од
2 мај 2014
Мислења
73
Поени од реакции
43
ауу, не бил Зоте сам, си имал другарчиња

:eek::eek::eek:
Пази го ова: ...ѕвездa oд сoѕвездиетo Јaрец нa 300 милиoни светлoсни гoдини oд Земјaтa...
A најсветлата ѕвезда Denebola или Deneb е на 39 светлосни години од Земјата.

Не-го-знам

svetac ivan iscelitel
Член од
3 мај 2015
Мислења
609
Поени од реакции
448
The importance of this is that Nature is based upon these crystalline patterns from the Atomic to the super galactic all is One! Dr. Robert Moon's work on Atomic Construction reveals an intuiting of these forms as the basis fo all atoms and hence we see that all is one again.

[DOUBLEPOST=1457365364][/DOUBLEPOST]

Вашето нема докази. Вашете е само теорија и тоа не докажана. Теорија која нема логика, која нема здрав разум.

Прегледај го приврзокот 140907
A aj ti daj dokaz so slika NE CGI deka e ramna.

Sent from my Redmi 2 using Tapatalk

Т

Триптико

Гостин
Пази го ова: ...ѕвездa oд сoѕвездиетo Јaрец нa 300 милиoни светлoсни гoдини oд Земјaтa...
Ќе ја нема за неколку милиони години. За разлика од Сонцето, Денеб троши гориво како на ф1 патека да е :)

Т

Триптико

Гостин
Сакав да го прашам @ZOTE нешто друго. Да не користиме различни слики, еве ја истата од претходен пост:

antarctica.png

Вака... Ако тргнеме од Queen Maud Land (што припаѓа на Норвешка) > продолжиме преку South Pole (ова е географскиот јужен пол) > и како што оди линијата, продолжуваме надолу... Прашањето е: Каде ќе стигнеме? Немој да ми го игнорираш, ме интересира што ќе кажеш.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Зоте ако ние веруваме на „лагите“ на НАСА и сите, сегашни и минати, научници, ти им веруваш на лагите на некоја група која измислува теории на заговор.
Не не, јас и верувам на логиката и здравиот разум. Ти веруваш без да најдеш логика, веруваш во научни небулози и недокажани теории.

Sent from my EBM8000NBD using Tapatalk[DOUBLEPOST=1457508894][/DOUBLEPOST]
A aj ti daj dokaz so slika NE CGI deka e ramna.

Sent from my Redmi 2 using Tapatalk
Еве ти доказ од самата НАСА

Еве ти сам провери на страна 102

http://www.nasa.gov/centers/dryden/pdf/88104main_H-1391.pdf[DOUBLEPOST=1457509259][/DOUBLEPOST]
Па ти сама ја потврдуваш дистанцата

Distance 328 ly

https://en.wikipedia.org/wiki/Beta_Capricorni

Има и од 500 милиони светлосни години. Знаеш ли ти која е тоа дистанца? За вас све тоа делува нормално и логично? Што да ти кажам освен верувај во нивните небулози.[DOUBLEPOST=1457509338][/DOUBLEPOST]
Сакав да го прашам @ZOTE нешто друго. Да не користиме различни слики, еве ја истата од претходен пост:

Прегледај го приврзокот 141103

Вака... Ако тргнеме од Queen Maud Land (што припаѓа на Норвешка) > продолжиме преку South Pole (ова е географскиот јужен пол) > и како што оди линијата, продолжуваме надолу... Прашањето е: Каде ќе стигнеме? Немој да ми го игнорираш, ме интересира што ќе кажеш.
Прво извини ми се што ме вреѓаш па ќе ти одговорам.[DOUBLEPOST=1457509992][/DOUBLEPOST]
кажи ми ти дали е случајно, од експлозија настанато тоа што венера, или ѕвездата Деница, во својот 8-годишен циклус, кога кружи околу земјата да нацрта перфектна петокрака? Дали за тебе е тоа природно, или е токму поставено од некој креатор?

putanje.jpg

Земјата е внатре тоа плавото кругче, а се гледа убаво како Венера црта петокрака околу земјата. Совршена путања има Венера? Дали е ова "случајно"? За мене не е, ме интересира како ова ќе го објасните, а ова го потврдува стихот од свењтото писмо каде пишува дека знаци има од креаторот и дека нема да има оправдување за оние кои не го почитуваат, а веруваат на човек, на квази научници и на НАСА итн.

Последно уредено:
Член од
16 февруари 2014
Мислења
343
Поени од реакции
198
Jas mislam deka site vie sto mu replicirate na ZOTE imate somnez, nesto ve kopka, deka mozebi ima nesto vistina u toa sto postira on celo vreme...ako ne e taka, togas, slobodoumnosta, shirokite pogledi, vizii i sl. out of the box sranja, za koi sto site vie ste kao zastapnici, bi vi se udrile u lice. Period.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.200
Поени од реакции
2.296
@ZOTE

Na fejsbuk profilot gleam so Man Utd dres si... satano edna

Kajgana Shop

На врв Bottom