Зоте ако ние веруваме на „лагите“ на НАСА и сите, сегашни и минати, научници, ти им веруваш на лагите на некоја група која измислува теории на заговор.
Не не, јас и верувам на логиката и здравиот разум. Ти веруваш без да најдеш логика, веруваш во научни небулози и недокажани теории.
Sent from my EBM8000NBD using Tapatalk[DOUBLEPOST=1457508894][/DOUBLEPOST]
A aj ti daj dokaz so slika NE CGI deka e ramna.
Sent from my Redmi 2 using Tapatalk
Еве ти доказ од самата НАСА
Еве ти сам провери на страна 102
http://www.nasa.gov/centers/dryden/pdf/88104main_H-1391.pdf[DOUBLEPOST=1457509259][/DOUBLEPOST]
Па ти сама ја потврдуваш дистанцата
Distance 328
ly
https://en.wikipedia.org/wiki/Beta_Capricorni
Има и од 500 милиони светлосни години. Знаеш ли ти која е тоа дистанца? За вас све тоа делува нормално и логично? Што да ти кажам освен верувај во нивните небулози.[DOUBLEPOST=1457509338][/DOUBLEPOST]
Сакав да го прашам
@ZOTE нешто друго. Да не користиме различни слики, еве ја истата од претходен пост:
Прегледај го приврзокот 141103
Вака... Ако тргнеме од Queen Maud Land (што припаѓа на Норвешка) > продолжиме преку South Pole (ова е географскиот јужен пол) > и како што оди линијата, продолжуваме надолу... Прашањето е: Каде ќе стигнеме? Немој да ми го игнорираш, ме интересира што ќе кажеш.
Прво извини ми се што ме вреѓаш па ќе ти одговорам.[DOUBLEPOST=1457509992][/DOUBLEPOST]
Пази го ова: ...ѕвездa oд сoѕвездиетo Јaрец нa
300 милиoни светлoсни гoдини oд Земјaтa...
A најсветлата ѕвезда Denebola или Deneb е на 39 светлосни години од Земјата.
кажи ми ти дали е случајно, од експлозија настанато тоа што венера, или ѕвездата Деница, во својот 8-годишен циклус, кога кружи околу земјата да нацрта перфектна петокрака? Дали за тебе е тоа природно, или е токму поставено од некој креатор?
Земјата е внатре тоа плавото кругче, а се гледа убаво како Венера црта петокрака околу земјата. Совршена путања има Венера? Дали е ова "случајно"? За мене не е, ме интересира како ова ќе го објасните, а ова го потврдува стихот од свењтото писмо каде пишува дека знаци има од креаторот и дека нема да има оправдување за оние кои не го почитуваат, а веруваат на човек, на квази научници и на НАСА итн.